זרקור לאיראן (לשבוע שבין 17/2/11 –24/2/11)

זרקור לאיראן

זרקור לאיראן

זרקור לאיראן

זרקור לאיראן

זרקור לאיראן

זרקור לאיראן

איתאללה עלי ח'אמנהאי

איתאללה עלי ח'אמנהאי

הפגנות תומכי המשטר בטהראן, 18 פברואר

הפגנות תומכי המשטר בטהראן, 18 פברואר

החרפת ”מערכת הסייבר“ בין המשטר למתנגדיו

החרפת ”מערכת הסייבר“ בין המשטר למתנגדיו

הנשיא מחמוד אחמדינז'אד הגיש השבוע לאישור המג'לס את הצעת התקציב לשנה האיראנית הבאה

הנשיא מחמוד אחמדינז'אד הגיש השבוע לאישור המג'לס את הצעת התקציב לשנה האיראנית הבאה

מתוך: www.roozegardaily.com

מתוך: www.roozegardaily.com

פאא'זה האשמי רפסנג'אני

פאא'זה האשמי רפסנג'אני


במוקד אירועי השבוע:

  • "הזמן פועל לטובתנו": איראן וחזון "המזרח התיכון החדש".

  • בעקבות חידוש הפגנות המחאה: גוברת הדרישה להעמדת מנהיגי האופוזיציה לדין.

  • במקביל לחידוש המחאה הפוליטית: החרפת "מערכת הסייבר" בין המשטר למתנגדיו.

  • לאחר עיכוב של למעלה מחודשיים: הממשלה הגישה את הצעת התקציב לאישור המג’לס.

  • אולימפיאדת לונדון 2012 והקשר הציוני בעיניים איראניות.

  • תמונת השבוע: פאא’זה האשמי רפסנג’אני, בתו של יו"ר מועצת המומחים, לאחר שנעצרה לזמן קצר על-ידי כוחות הביטחון במהלך הפגנות ה-20 בפברואר.

“הזמן פועל לטובתנו”: איראן וחזון “המזרח התיכון החדש”

איראן שבה והציגה גם השבוע את ההתפתחויות בעולם הערבי כביטוי לעיצובו של מזרח תיכון חדש היונק את השראתו מהמהפכה האסלאמית וצפוי להביא לקץ ההגמוניה האמריקאית באזור.

בנאום, שנשא השבוע איתאללה עלי ח’אמנהאי לרגל יום הולדתו של הנביא מחמד, ציין המנהיג העליון, כי ההתפתחויות בעולם הערבי נובעות מהשנאה כלפי נוכחות מעצמות המערב ומשקפות את עייפות האנושות מהלחצים הכבדים, שהפעילה הציוויליזציה המערבית בניסיונותיה לכפות את ההגמוניה שלה בעולם. לעמי העולם נמאס מהחומרנות המערבית והם התעוררו כעת בזכות האסלאם. ההתעוררות העממית והאסלאמית באזור היא תגובה להשפלה שנמשכה שנים מצד מעצמות המערב. ח’אמנהאי ציין, כי על העמים באזור להיפטר משליטת מדינות המערב וממעורבותן על מנת לפתור את בעיותיהם ואת בעיות ממשלותיהם, שהתרחקו מהם כתוצאה מהנוכחות המערבית והאמריקאית (www.khamenei.ir , 21 פברואר).

קודם לכן הדגיש המנהיג העליון בנאום, שנשא בפני אנשי דת בוועידה אסלאמית בינלאומית שהתקיימה בראשית השבוע בטהראן, כי ההתקוממויות בעולם הערבי הן אסלאמיות. העולם המוסלמי עובר תקופה היסטורית רגישה, אמר ח’אמנהאי. חיזוק האמונה הדתית, שימור האחדות, סירוב להיות מאוימים מכוחה של ארצות-הברית ואמונה בסיוע האלוהי יסללו את הדרך לניצחון התנועה העממית בעולם האסלאמי. הוא הוסיף, כי השלב ההיסטורי הנוכחי הוא חשוב, כיוון שאם הוא ינוהל בצורה ראויה, הוא עשוי לפתור את בעיות העולם המוסלמי. האויבים מנסים, לדבריו, להציג את התנועה העממית בעולם המוסלמי כתנועה שאינה אסלאמית, אך ברור לחלוטין שהיא אסלאמית ויש לחזקה (www.khamenei.ir , 20 פברואר).

איתאללה עלי ח'אמנהאי
הפגנת תמיכה של חברי המג’לס בהפיכה במצרים, 13 פברואר

בכירים איראנים נוספים הביעו אף הם שביעות רצון לנוכח ההתקוממויות העממיות בעולם הערבי. יו"ר המג’לס, עלי לאריג’אני, אמר, כי התקוממויות אלה נובעות מאי-שביעות רצונם של העמים באיזור מהמשטרים הרודניים השולטים במדינותיהם. בפגישה עם יו"ר הפרלמנט של אקוודור, שביקר השבוע בטהראן, ציין לאריג’אני, כי ההתפתחויות הפוליטיות במזרח התיכון ובצפון-אפריקה יוצרות מצב חדש ויתרמו לעמי האיזור (אירנ"א, 21 פברואר). גם יו"ר ועדת המג’לס למדיניות חוץ ולביטחון לאומי, עלאא’ אל-דין ברוג’רדי (Alaeddin Boroujerdi ), הצהיר השבוע, כי גלי "ההתעוררות האסלאמית" בקרב העמים המוסלמים צפויים לפתוח פרק חדש בתולדות האזור ולשנות את המאזן האזורי (פארס, 20 פברואר).

ביטוי לתפישת איראן בנוגע להתפתחויות בעולם הערבי ניכר היטב גם במאמרי המערכת, שהתפרסמו בעיתונות השמרנית. היומון כיהאן טען, כי האמריקאים מעולם לא האמינו – ובוודאי שלא העריכו – שהמצב במזרח התיכון עלול לצאת משליטתם. לאחר התמוטטות משטרו של מבארכ ניצבת כעת גם ערב הסעודית, בעלת בריתה האסטרטגית של ארצות-הברית, בפני איום חמור על יציבותה וגם בחרין, שהיא בעלת חשיבות רבה מבחינת האמריקאים, נמצאת על סף קריסה. האמריקאים הולכים ומאבדים את מאחזיהם הצבאיים באזור ועליהם למצוא להם תחליף.

ארצות-הברית וישראל יודעות היטב, שההתפתחויות הפוליטיות צפויות לשנות במהרה את תוכניתם הצבאית והביטחונית ומעבר שתי הספינות האיראניות דרך תעלת סואץ הוא רק ביטוי סמלי למציאות החדשה.  נוכחותם הצבאית של האמריקאים במזרח התיכון נשענת, לטענת כיהאן, על ארבעה יסודות מרכזיים: רשת של בסיסים צבאיים, חילופי מידע מודיעיני עם מדינות האזור, ניצול המים הטריטוריאליים שלהן ומימוש הזכות לטוס בשמי האזור. ארבעת היסודות הללו קורסים בימים אלה וקרוב היום, שבו כל מה שעמד לרשות האמריקאים יישלל מהם. לא ייפלא איפוא, נכתב במאמר מערכת שפרסם היומון, שהאמריקאים כועסים כל כך על איראן ועושים הכל על מנת לבלום אותה (כיהאן, 22 פברואר).

במאמר מערכת תחת הכותרת: "הזמן פועל לטובתנו" טען גם היומון רסאלת, כי העתיד טומן בחובו הזדמנות עבור איראן. נפילת מבארכ היא ביטוי לניצחון אלוהי והוכחה לכך, שהמהפכה במזרח התיכון נובעת מהמהפכה האסלאמית. העולם נמצא במעבר לשלב חדש בהיסטוריה שלו. התפתחויות המאה ה-20 וראשית המאה ה-21 מצביעות על כך, ששלוש תפישות העולם המערביות: הפשיזם, המרכסיזם והליברליזם, באו אל קיצן. עמי העולם מנהלים עתה את מאבקם בשם האלוהים והם צפויים לגבור בדרך זו על האימפריאליזם העולמי ועל הציונות הבינלאומית. ההתפתחויות במזרח התיכון, שהחלו בניצחון המהפכה האסלאמית באיראן, מגיעות כעת לשיאן בנפילתן של הממשלות הערביות המושחתות (רסאלת, 22 פברואר).

בעקבות חידוש הפגנות המחאה: גוברת הדרישה
להעמדת מנהיגי האופוזיציה לדין

בעקבות הפגנות האופוזיציה הרפורמיסטית, שהתקיימו ביום שני שעבר, ובצל ההפגנות שהתקיימו ביום ראשון האחרון (20 פברואר) התגברו בשבוע החולף הקריאות להעמיד את מנהיגי האופוזיציה לדין.

מזכיר מועצת שומרי החוקה, איתאללה אחמד ג’נתי (Ahmad Jannati ), קרא ביום שישי שעבר לרשות השופטת לנקוט בצעדים נגד מנהיגי האופוזיציה הרפורמיסטית. בדרשת תפילת יום השישי, שנשא איש הדת הבכיר, טען ג’נתי, כי מנהיגי "ההסתה" איבדו את כבודם ומעמדם בחברה וכי הם שנואים כעת על העם האיראני. הוא טען, כי יש לנתק אותם מהציבור, לאסור אותם בבתיהם, להגביל את תנועתם ולנתק את קווי הטלפון והאינטרנט שבשימושם על מנת למנוע מהם ליצור קשר עם תומכיהם (פארס, 18 פברואר).
ראש הרשות השופטת, צאדק לאריג’אני, הזהיר השבוע את ראשי האופוזיציה, כי יש גבול לסבלנות מצד המשטר כלפיהם. בכנס של בכירים ברשות השופטת אמר לאריג’אני, כי מנהיגי האופוזיציה סטו מדרך המהפכה ופעלו באופן אנטי-מהפכני וכי עליהם לדעת, שבנוסף למשפט הציבורי בפניו הם ניצבים, גם לרשות השופטת יש אחריות לטפל בעניינם בהתאם לחוק. סגנו של לאריג’אני, אבראהים ראיסי (Ebrahim Ra’isi ), הצהיר אף הוא בראיון לטלוויזיה האיראנית, כי בכוונת הרשות השופטת לנקוט בצעדים תקיפים נגד מנהיגי האופוזיציה, אותם האשים ראיסי בבגידה.

בהפגנות, שנערכו בטהראן ובמספר ערים נוספות ביום שישי שעבר (18 פברואר), קראו אלפי מפגינים תומכי המשטר להעמיד את מנהיגי האופוזיציה לדין ואף להוציאם להורג.

הפגנות תומכי המשטר בטהראן, 18 פברואר
הפגנות תומכי המשטר בטהראן, 18 פברואר

העיתונות השמרנית התגייסה אף היא למתקפה חריפה נגד מנהיגי האופוזיציה. היומון כיהאן הגדיר את מנהיגי האופוזיציה כ"פושעים הגדולים ביותר בתולדות איראן". במאמר מערכת, שפרסם היומון בראשית השבוע, נכתב, כי ברור מאליו שיש להעמיד את מנהיגי האופוזיציה לדין. העמדתם לדין היא התיק המשפטי החשוב ביותר מאז המהפכה האסלאמית ואל לרשות השופטת להתעכב בעניין זה. מנהיגי האופוזיציה, שפעלו בשירות ארגוני המודיעין של ארצות-הברית, ישראל ובריטניה, לא רק פגעו בביטחון הלאומי והפרו את הסדר הציבורי אלא העניקו תקווה לאויביה של איראן. הם סיפקו במעשיהם הזדמנות בידי אויבי איראן לפעול נגדה, להתנקש בחיי מדעני הגרעין שלה ולהחריף את הסנקציות נגדה. יש להעמידם, לפיכך, לדין ולחשוף את פשעיהם (כיהאן, 19 פברואר).

גם היומון תהראן אמרוז, המזוהה עם ראש עיריית טהראן, מחמד באקר קאליבאף (Mohammad Baqer Qalibaf ), האשים את האופוזיציה הרפורמיסטית בבגידה. מנהיגי האופוזיציה סיפקו למערב את ההזדמנות לממש את יעדיו התעמולתיים נגד איראן ולהטיל ספק בתמיכה העממית במשטר האסלאמי. יש לראות במעשיהם בגידה לאומית בעם האיראני ובמשטר ובגידה זו מהווה בסיס לדרישה להעמיד את הבוגדים לדין ולחשוף את פרצופם בפני הציבור (תהראן אמרוז, 19 פברואר). במאמר נוסף, שפרסם היומון, כונו מנהיגי האופוזיציה בשם הח’וארג’ החדשים,  כינוי המתייחס לאופוזיציה הדתית הראשונה באסלאם, שנוצרה לאחר פרישת קבוצת מוסלמים ממחנה הח’ליפה הרביעי, עלי בן אבו-טאלב בשנת 657 (תהראן אמרוז, 20 פברואר).

בתוך כך טען השבוע האתר האולטרה-שמרני רג’א ניוז, כי מוסוי ואשתו, זהרא רהנורד (Zahra Rahnavard ), שיתפו פעולה לפני המהפכה האסלאמית עם ארגון המודיעין והביטחון של השאה, ה"סאואכ". במאמר פרשנות, שפרסם האתר, נכתב, כי קיימות עדויות המצביעות על קשרים, שקיימו כביכול השניים עם סוכני הסאואכ. עוד טען האתר, כי מוסוי קיים קשרים עם בכיר בארגון האופוזיציה, מג’אהדין-י ח’לק, וכי בני הזוג מוסוי נסעו בשנת 1977 לארצות-הברית במטרה להגר אליה לצמיתות, אך החליטו לשוב לאיראן עם פרוץ המהפכה האסלאמית. האתר גם האשים את מוסוי באופורטוניזם ובשינוי עמדותיו לאורך השנים בהתאם לאינטרסים האישיים שלו ומתח ביקורת חריפה על המדיניות בה נקט בעת כהונתו כראש ממשלת איראן בשנות השמונים (רג’א ניוז, 19 פברואר).

שני מנהיגי האופוזיציה, מיר-חסין מוסוי ומהדי כרובי נותרו גם השבוע במעצר-בית ונמנע מהם לקיים כל קשר עם העולם החיצוני. האתר סחאם ניוז (Saham News ), המזוהה עם תומכי כרובי, דיווח השבוע, כי ביום שני בערב התקיפו כ-30 איש את ביתו, ניפצו את החלונות והשליכו רימוני רסס לתוך הבית (סחאם ניוז, 21 פברואר). בנוסף ביצעו כוחות הביטחון פשיטה על ביתו של כרובי והחרימו ספרים ומסמכים. אחד מבניו של כרובי, עלי, נעצר השבוע ביחד עם אשתו. כוחות הביטחון ביקשו לעצור גם את בנו הבכור של כרובי, חסין, אך לא הצליחו, כיוון שזה לא שהה בביתו (סחאם ניוז, 22 פברואר).

במקביל לחידוש המחאה הפוליטית: החרפת "מערכת הסייבר" בין המשטר למתנגדיו

על רקע חידוש הפגנות המחאה באיראן החריפה בשבועיים האחרונים גם "מערכת הסייבר" בין המשטר האיראני לבין מתנגדיו.

האתר גרדאב (Gerdab ) דיווח השבוע, כי אתר קול אמריקה ו-94 אתרים נוספים הקשורים למשרד החוץ האמריקאי הותקפו על-ידי "צבא הסייבר האיראני" במחאה על הפצת "שקרים" כנגד המשטר על-ידי אמצעי תקשורת מערביים התומכים באופוזיציה הרפורמיסטית. ההאקרים, שפרצו לאתר קול אמריקה, שתלו בו מסר למזכירת המדינה האמריקאית, הילרי קלינטון, בו נכתב: "גברת קלינטון, האם את רוצה לשמוע את קולם של העמים המדוכאים מלב ארצות-הברית? העולם המוסלמי אינו מאמין בהולכת השולל של ארצות-הברית ואנו קוראים לך להפסיק להתערב במדינות האסלאם" (גרדאב, 22 פברואר).

החרפת ”מערכת הסייבר“ בין המשטר למתנגדיו

מתקפת צבא הסייבר האיראני בוצעה ימים ספורים לאחר מתקפת האקרים נרחבת כנגד מספר אתרים הקשורים למשטר האיראני ולאמצעי תקשורת שמרנים. בין היתר הותקפו האתרים הרשמיים של מנהיג איראן, לשכת הנשיא, משרד החוץ, משרד המשפטים, הארגון לאנרגיה אטומית, המג’לס, הבסיג’ ורשות השידור הממלכתית. כמו כן הותקפו האתרים הרשמיים של סוכנות הידיעות הממשלתית אירנא ושל סוכנויות הידיעות פארס, אפתאב ופרארו. זמן קצר טרם המתקפה נגד אתרים אלה פרסמו פעילי קבוצת ההאקרים הבינלאומית אנונימוס הודעת תמיכה במאבקו של העם האיראני כנגד המשטר.

בעקבות הפלת אתר סוכנות הידיעות השמרנית פארס פנה האגף הטכני של סוכנות הידיעות בפניה לשלטונות איראן להגיש תלונה לבית הדין הבינלאומי כנגד ארצות-הברית בגין מעורבותה, לכאורה, במתקפת הסייבר נגד האתרים האיראנים. מנהל אתר החדשות פרארו, מחמד חסין ח’וש-וקת (Mohammad Hossein Khoushvaqt ), לעומת זאת, האשים את ממשלת בריטניה ואת שירות ה-BBC באחריות לפעולה נגד אתרי החדשות האיראנים בניסיון להסית את דעת הקהל האיראנית ולחזק את האופוזיציה לקראת ההפגנה, שהתקיימה ב-14 בפברואר. בראיון לאתר החדשות תאבנאכ טען ח’וש-וקת, כי בשבוע שעבר פרצו האקרים לאתר שבניהולו ושתלו בו ידיעה לפיה בכוונת נשיא תורכיה, עבדאללה גול, שהיה בביקור בטהראן, ליטול חלק בהפגנת האופוזיציה. בעקבות שתילת הידיעה נאלצו מנהלי האתר להשבית את פעילותו. פעולה דומה בוצעה, לדבריו, גם באתר החדשות אפתאב ניוז, שאף הוא הושבת בעקבות כך. ח’וש-וקת פנה לגופים הממשלתיים העוסקים בכך לסייע לחברות המחשבים התומכות באתרי החדשות להתגונן מפני מתקפת הסייבר המערבית. 

בתוך כך דיווח השבוע אתר האופוזיציה רוז אונליין, כי בתשעת החודשים האחרונים פועלת במסגרת רשות השידור האיראנית מחלקת סייבר האחראית, בין היתר, להפצת מידע כוזב בתקשורת המערבית וברשתות החברתיות. המחלקה כוללת על-פי דיווח זה 20 יחידות הפועלות בתקציב כולל של כ-100 מיליון דולרים. המחלקה מפעילה שלוש רשתות אינטרנט המכונות: מא (Ma , אנחנו), שמא (Shoma , אתם) ופאידארי (Paydari , התנגדות). רשתות מא ושמא אחראיות להעלאת סרטונים לאתר YouTube המשקפים את עמדות המשטר. רשת פאידארי פועלת ברשת החברתית פייסבוק. היא אחראית ליצירת פרופילים מפוברקים ברשת במטרה לפתח דיונים עם גולשים ברשת במסגרתם יבואו לידי ביטוי עמדות תומכי  המשטר. מחלקה זו גם משתפת פעולה עם האקרים התוקפים אתרים המזוהים עם האופוזיציה למשטר. המחלקה אחראית, לטענת "רוז אונליין", להפלתו של האתר www.balatarin.com , המשמש כרשת חברתית בשפה הפרסית ומזוהה עם מתנגדי המשטר. בין הישגיה של המחלקה: הפצת תמונה מזויפת של בתו של מנהיג האופוזיציה, מיר-חסין מוסוי; הצגת הסטודנט, שנהרג בהפגנת ה-14 בפברואר בטהראן, כחבר בסיג’; הפצת מידע מופרז בנוגע להיקף הפגנות התמיכה במשטר ב-11 בפברואר; והפצת מידע הממעיט מהיקף הפגנות האופוזיציה ב-14 בפברואר (רוז אונליין, 22 פברואר).

גם במהלך המהומות, שפרצו באיראן בקיץ 2009, ניהלו המשטר האיראני ומתנגדיו מערכת סייבר הדדית. "צבא הסייבר האיראני" נטל במהלך המהומות אחריות לתקיפתם של מספר אתרים, ששימשו את פעילי האופוזיציה הרפורמיסטית, ובהם: אתר הרשת החברתית טוויטר, אתר רדיו זמאנה הפועל מהולנד ומזוהה עם האופוזיציה, אתר התאחדות הסטודנטים הרפורמיסטית של אוניברסיטת "אמיר כביר" בטהראן ואתר ג’רס, המזוהה עם תומכי מיר-חסין מוסוי. ההאקרים פרצו לאתרים אלה ושתלו בהם מסרים פוליטיים בגנות תנועת המחאה והמערב ובזכות המשטר. במקביל הותקפו אתרים שונים הקשורים למוסדות המשטר ולאמצעי תקשורת המזוהים עימו.

לאחר עיכוב של למעלה מחודשיים: הממשלה הגישה את הצעת התקציב לאישור המג’לס

הנשיא מחמוד אחמדינז’אד הגיש השבוע לאישור המג’לס את הצעת התקציב לשנה האיראנית הבאה (שנת 1390, 2012-2011). התקציב השנתי עומד על 539 מיליארד דולרים. כ-177 מיליארד דולרים מסך התקציב מיועדים להוצאות ישירות של הממשלה ו-362 מיליארד דולרים מיועדים לחברות ממשלתיות ולמוסדות הקשורים לממשלה. תקציב השנה הבאה גדול בלמעלה מ-45 אחוזים מהתקציב שאושר בשנה שעברה והוא משקף את הערכת הממשלה בנוגע לגידול צפוי בהכנסות הממשלה בעקבות מימוש הרפורמה במדיניות הסובסידיות ואת העלייה במחירי הנפט. הצעת התקציב מבוססת על הערכת מחיר נפט של 80 דולרים לחבית לעומת תקציב השנה שעברה, שהתבסס על הנחת עבודה, שמחירה של חבית נפט יהיה 37.5 דולרים (מהר; פארס, 20 פברואר).

בנאום בפני המג’לס הציג הנשיא את העקרונות עליהם מבוססת הצעת התקציב. הוא ציין, כי הממשלה שמה דגש בהצעת התקציב על הצורך לקדם את הצדק החברתי וכי התקציב משקף מאמץ ממשלתי לצמצם את הפערים החברתיים והכלכליים. בנוסף גובש התקציב, לדברי הנשיא, מתוך כוונה לחזק את האחדות והסולידיות בחברה, להגדיל את ההשקעות בפרויקטי פיתוח ובמחקר מדעי ולקדם את שירותי הבריאות, את הספורט ואת התיירות.

הנשיא הוסיף, כי הממשלה שמה דגש מיוחד גם על הצורך לפתור את בעיית האבטלה. הוא ציין, כי מספר המובטלים באיראן עומד כיום על 2.4 מיליון בני-אדם וכי בכוונת הממשלה לייצר עד שנת 2013 בין 2.2 ל-2.4 מיליון מקומות עבודה חדשים מדי שנה לעומת 1.6 מיליון מקומות עבודה חדשים כיום. הנשיא עדכן, כי הממשלה הקצתה כ-47.5 מיליון דולרים בתקציב השנה הבאה לטובת קידום פרויקטי פיתוח ובינוי במאמץ להקל על מצוקת הדיור. עוד מסר הנשיא, כי הרפורמה במדיניות הסובסידיות תימשך גם בשנה הבאה (תאבנאכ, 20 פברואר).

הנשיא מחמוד אחמדינז'אד הגיש השבוע לאישור המג'לס את הצעת התקציב לשנה האיראנית הבאה

יוזכר, כי הממשלה הייתה אמורה להגיש את הצעת התקציב לאישור המג’לס כבר בחודש דצמבר 2010, אך בשל עיכוב חסר תקדים מצד הממשלה הוגש התקציב רק השבוע. עדיין לא ברור, אם המג’לס יוכל להשלים את הדיונים בהצעת התקציב לקראת אישורה עד לתום השנה האיראנית הנוכחית (21 במרץ).

מבקרי הממשלה שבו ומתחו השבוע ביקורת על העיכוב המשמעותי בהגשת התקציב על-ידי הממשלה. ראש המרכז למחקרים של המג’לס, אחמד תוכלי, טען במאמר שהתפרסם ביומון "תהראן אמרוז", כי המג’לס אינו יכול לדון באופן רציני בהצעת התקציב בזמן שנותר עד סוף השנה. דיון מזורז בהצעת התקציב אינו משרת לטענתו את האינטרס של המדינה ושל הציבור. תוכלי, המזוהה עם מבקרי הנשיא במחנה השמרני, גם ציין, שהנתונים שהוצגו על-ידי הנשיא בנאומו בפני המג’לס, ובמיוחד העליה החדה בהוצאותיה המתוכננות של הממשלה, מעוררים תמיהה.  הוא המליץ, לפיכך, שהמג’לס יאשר רק את חלקו של התקציב המיועד לחודשיים הראשונים של השנה החדשה וימשיך לדון בתקציב כולו בראשית השנה הבאה (תהראן אמרוז, 22 פברואר).

אולימפיאדת לונדון 2012 והקשר הציוני בעיניים איראניות

מספר אתרים איראנים טענו בימים האחרונים, כי הלוגו שנבחר לייצג את המשחקים האולימפיים, שצפויים להתקיים בלונדון בשנת 2012, מבטא השפעה ציונית, כיוון שהוא מזכיר את המילה ציון (ZION ) באנגלית.

אחד הבלוגרים האיראנים אף העלה אפשרות, כי ההשפעה הציונית מסבירה את הדמיון לכאורה בין הלוגו של אולימפיאדת 2012 לבין צורתו של המוזיאון היהודי בברלין המזכירה אף היא את המילה "ציון" באנגלית (המבנה מעוצב בצורת זיגזג או ברק)  (www.masonyab.com ).

מתוך: www.roozegardaily.com
מתוך: www.roozegardaily.com

העיתון רוזגאר (Roozegar ) טען השבוע, כי בעקבות בחירת הלוגו נדרשו לאחרונה בכירי הועד האולימפי של איראן לדרוש מהוועד האולימפי הבריטי לשנות את הלוגו ואף לאיים, כי אם הוא לא ישונה, תחרים איראן את המשחקים האולימפיים בשל התנגדותה לתנועה הציונית (רוזגאר, 22 פברואר).

תמונת השבוע: פאא’זה האשמי רפסנג’אני, בתו של יו”ר מועצת המומחים, לאחר
שנעצרה לזמן קצר על-ידי כוחות הביטחון במהלך הפגנות ה-20 בפברואר

פאא'זה האשמי רפסנג'אני

לראש העמוד