איראן

זרקור לאיראן – סבב נוסף של חילופי האשמות בין איראן לשכנותיה במפרץ

הודעת הסיכום של פסגת מנהיגי “המועצה לשיתוף פעולה מפרצי”, שהתקיימה בשבוע שעבר בבירת בחרין, הביאה להחרפה מחודשת במתיחות בין איראן לשכנותיה הערביות.
להמשך קריאה...

נשיא ארה”ב חתם לאחרונה על חוק העוסק בפעילות ארה”ב לצמצום השפעתה של איראן במדינות צפון אמריקה, מרכזה ודרומה

ב-29 בדצמבר חתם נשיא ארה”ב, ברק אובמה, על חוק (“The countering Iran in the Western hemisphere act”) העוסק בדרכים, שתנקוט ארה”ב, לצמצום השפעתה של איראן והצרת פעילותה בחצי הכדור המערבי ( Western hemisphere – ארה”ב, קנדה, מכסיקו, האיים הקריביים דרום ומרכז אמריקה).
להמשך קריאה...

זרקור לאיראן – פרסום נתוני האבטלה מעורר מחדש את השיח בנוגע למשבר התעסוקתי

הלשכה האיראנית המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה בשבוע שעבר נתונים עדכניים בנוגע לשיעורי ההשתתפות בכוח העבודה, התעסוקה והאבטלה באיראן בשנים האחרונות בחתך גילאים, מחוזות ומגזרים כלכליים (שירותים, תעשיה וחקלאות).
להמשך קריאה...

זרקור לאיראן – בין חסימה להצטרפות: דף הפייסבוק של המנהיג מעורר עניין רב בתקשורת האיראנית וברשתות החברתיות

פתיחת דף הפייסבוק בשם המנהיג העליון, עלי ח’אמנהאי, ממשיכה לעורר עניין רב בתקשורת האיראנית וברשתות החברתיות.
להמשך קריאה...

זרקור לאיראן – המשבר הכלכלי, מימדי הפשיעה ובעיית הנתונים הרשמיים באיראן

מפקד כוחות ביטחון הפנים, אסמאעיל אחמדי-מקדם, הצהיר השבוע, כי אין קשר ישיר בין הסנקציות הכלכליות לעליה בהיקף הפשיעה באיראן. הוא הודה, עם זאת, כי התמורות הכלכליות ועליית המחירים בחודשים האחרונים הביאו להתגברות מעשי הפשיעה, ובעיקר הגניבות.
להמשך קריאה...

זרקור לאיראן – העברת רחים משאא’י מתפקידו: פיטורים או הכשרת הקרקע להתמודדותו בבחירות?

החלטת הנשיא אחמדינז’אד להעביר את ראש לשכתו מעורר המחלוקת, רחים משאא’י, מתפקידו ולמנותו כיועץ הנשיא וכיו”ר מזכירות ארגון המדינות הבלתי-מזדהות מעוררת עניין רב במערכת הפוליטית ובאמצעי התקשורת.
להמשך קריאה...

איראן

“יצוא” המהפכה האסלאמית של איראן הוא עקרון בסיסי של המהפכה האיראנית מתחילתו. איראן שואפת להשיג הגמוניה אזורית ומעבר לכך לעמוד בראש העולם האסלאמי לשם כך מטפחת איראן, רשת של קשרים עם ארגוני מחתרת וקבוצות טרור ועם קהילות אסלאמיות (בעיקר שיעיות) ברחבי העולם ובמזרח התיכון. במסגרת זאת פועלת איראן במדינות אפריקה, דרום אמריקה אסיה  ועוד. במזרח התיכון עומדת איראן בראש ציר שיעי אנטי-אמריקאי ואנטי-ישראל הנאבק נגד המדינות הסוניות במזרח התיכון בהנהגת סעודיה. בציר האיראני (“ציר ההתנגדות”) נכללות סוריה, לבנון, עיראק, תימן ובחרין. במדינות אלה מפעילה איראן ארגונים שלוחים (Proxies) הפועלים לקידום האינטרסים של איראן.

יחסי איראן ישראל ידעו עליות ומורדות. במהלך ימי שלטון השאה הייתה ברית פוליטית בין שתי המדינות לאחר המהפכה והקמת הרפובליקה האסלאמית באיראן חדלה איראן להכיר בישראל וניתקה את כל הקשרים הרשמיים עמה.

במסגרת יישום מדיניותה האנט-ישראלית, מרחיבה איראן את קשריה עם ארגוני הטרור הפועלים נגד ישראל. איראן מעודדת את ארגוני הטרור הפלסטינים, במיוחד הג’האד האסלאמי בפלסטין וחזבאללה לבצע פיגועים נגד ישראל. לצורך כך דואגת איראן למימון וחימוש ארגונים אלה. בשנים האחרונות נתפסו כמה משלוחי נשק גדולים מאיראן שהיו מיועדים לחימושם של ארגוני טרור.

לשם קידום האינטרסים האזוריים והעולמיים שלה חותרת איראן לפתח יכולת גרעינית צבאית כמו כ היא מפתחת טילים ארוכי טווח וראשי נפץ שהטווח שלהם מגיע מאיראן לישראל, מדינות המזרח התיכון ומדינות אירופה.