איראן

מבט לאיראן (20-6 בדצמבר 2015)

לפחות עשרים הרוגים נוספים בקרב כוחות משמרות המהפכה בסוריה, בהם שני קצינים בכירים בדרגת אל”מ. כמו כן נהרג מפקד בכיר בחטיבת פאטמיון, המורכבת מלוחמים אפגאנים הפועלים בחסות משמרות המהפכה. איראן הכחישה דיווחים בתקשורת המערבית לפיהם היא החלה בהסגת כוחותיה הצבאיים מסוריה בעקבות האבידות הקשות, שספגה מאז תחילת המתקפה הקרקעית הסורית בראשית אוקטובר.
להמשך קריאה...

מבט לג’האד העולמי (3 – 9 בדצמבר 2015)

ארגון דאעש בעיראק ובסוריה המשיך גם השבוע לעמוד בפני התקפות אוויריות אינטנסיביות של ארה”ב ורוסיה אליהם הצטרפה גם בריטניה. בזירות הלחימה השונות בעיראק ובסוריה לא חלו השבוע שינויים משמעותיים בשטח. בסן ברנרדינו, שבמערב ארה”ב בוצע פיגוע הרג (14 הרוגים, 17 פצועים) ע”י בני זוג ממוצא פקיסטאני. בלונדון בוצע פיגוע דקירה ברכבת בתחנת רכבת תחתית ע”י
להמשך קריאה...

מבט לאיראן (23 בנובמבר – 6 בדצמבר 2015)

הרוגים נוספים למשמרות המהפכה וללוחמים שיעים הפועלים בחסותם בסוריה. בין ההרוגים: קצין בכיר בדרגת תא”ל. איראן הכחישה את הדיווחים על פציעתו בסוריה של מפקד כוח קדס במשמרות המהפכה, קאסם סלימאני. איראן ממשיכה להביע את מחויבותה למשטר הסורי ולנשיא אסד. בפגישה בין נשיא רוסיה למנהיג איראן הדגישו שני המנהיגים, כי לא יסכימו לפתרון בסוריה, שלא יהיה
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (18- 24 בנובמבר 2015)

השבוע חלה עלייה בהיקף הפיגועים של מתקפת הטרור הפלסטינית. דפוס הפיגועים המוביל, המאפיין את מתקפת הטרור, היה גם השבוע פיגועי דקירה, שביצעו ביהודה, שומרון וישראל. בצידם בוצעו גם פיגועי דריסה וירי.
להמשך קריאה...

מבט לאיראן (9 – 22 בנובמבר 2015)

הקרבות הקשים בצפון-מערב סוריה ממשיכים להסב אבידות כבדות בקרב הלוחמים האיראנים. בשבועיים האחרונים נהרגו לפחות 17 לוחמים נוספים מקרב משמרות המהפכה האיראנים בסוריה. קצין משמרות המהפכה נהרג בעיראק. איראן תעביר סיוע כספי בסך שני מיליון דולר למשפחות מחבלים ברצועת עזה.
להמשך קריאה...

ניתוח פרופיל ההרוגים בקרב משמרות המהפכה האיראנים בסוריה, שספגו אבידות קשות בחודש האחרון (עדכני ל-16 בנובמבר 2015) – ד”ר רז צימט*

מאז פרוץ מלחמת האזרחים בסוריה בשנת 2011 מוביל כוח קדס של משמרות המהפכה, בפיקודו של קאסם סלימאני, את המאמץ האיראני, שמטרתו למנוע את נפילת דמשק ומאחזים אסטרטגים בצפון סוריה לידי המורדים ואת קריסת המשטר הסורי.
להמשך קריאה...

איראן

“יצוא” המהפכה האסלאמית של איראן הוא עקרון בסיסי של המהפכה האיראנית מתחילתו. איראן שואפת להשיג הגמוניה אזורית ומעבר לכך לעמוד בראש העולם האסלאמי לשם כך מטפחת איראן, רשת של קשרים עם ארגוני מחתרת וקבוצות טרור ועם קהילות אסלאמיות (בעיקר שיעיות) ברחבי העולם ובמזרח התיכון. במסגרת זאת פועלת איראן במדינות אפריקה, דרום אמריקה אסיה  ועוד. במזרח התיכון עומדת איראן בראש ציר שיעי אנטי-אמריקאי ואנטי-ישראל הנאבק נגד המדינות הסוניות במזרח התיכון בהנהגת סעודיה. בציר האיראני (“ציר ההתנגדות”) נכללות סוריה, לבנון, עיראק, תימן ובחרין. במדינות אלה מפעילה איראן ארגונים שלוחים (Proxies) הפועלים לקידום האינטרסים של איראן.

יחסי איראן ישראל ידעו עליות ומורדות. במהלך ימי שלטון השאה הייתה ברית פוליטית בין שתי המדינות לאחר המהפכה והקמת הרפובליקה האסלאמית באיראן חדלה איראן להכיר בישראל וניתקה את כל הקשרים הרשמיים עמה.

במסגרת יישום מדיניותה האנט-ישראלית, מרחיבה איראן את קשריה עם ארגוני הטרור הפועלים נגד ישראל. איראן מעודדת את ארגוני הטרור הפלסטינים, במיוחד הג’האד האסלאמי בפלסטין וחזבאללה לבצע פיגועים נגד ישראל. לצורך כך דואגת איראן למימון וחימוש ארגונים אלה. בשנים האחרונות נתפסו כמה משלוחי נשק גדולים מאיראן שהיו מיועדים לחימושם של ארגוני טרור.

לשם קידום האינטרסים האזוריים והעולמיים שלה חותרת איראן לפתח יכולת גרעינית צבאית כמו כ היא מפתחת טילים ארוכי טווח וראשי נפץ שהטווח שלהם מגיע מאיראן לישראל, מדינות המזרח התיכון ומדינות אירופה.