ג’האד עולמי

ההכשר ההלכתי להשמדת עמים בג’יהאד בחשיבה האסלאמית הרדיקלית החדשה

מתקפת ה – 11 בספטמבר 2001 מיקדה את תשומת הלב של המערב לטרור העולמי שנבט וצמח בעשורים האחרונים במעוזי האסלאם הרדיקלי. ברנרד לואיס, בכיר חוקרי תרבות ודת האסלאם בדורנו, מסביר את תופעת האסלאם הפונדמנטליסטי והאיבה למערב בהתמרדות האסלאמית נגד העליונות המערבית והערעור של תרבות המערב על סמכותו של האסלאם בענייני תרבות, חברה, חוק ושלטון.
להמשך קריאה...

שרות בטחון כללי עצר אזרח קנדי אשר נשלח על ידי גורמי “חמא”ס” צבאי מהרצועה לבצע פיגוע צליפה נגד אישיות ישראלית בכירה מזדמנתהמבקרת בארה”ב ונגד חברי הקהילות היהודיות בארה”ב ובקנדה

ב- 1 בנובמבר 2003 נעצר לחקירת שרות ביטחון כללי, ג’מאל עקל, בן 23, במוצאו מנציראת שברצועת עזה, המתגורר בקנדה משנת 1999, והוא בעל אזרחות קנדית.
להמשך קריאה...

ג’האד עולמי

הג’האד העולמי הוא כינוי לרשת כלל-עולמית של ארגוני טרור אסלאמיים הפועלים תחת מטריה אידיאולוגית משותפת של אלקאעדה. למעשה כל ארגוני הטרור המוסלמים הפונדמנטליסטים בעולם רואים עצמם חלק מהג’יהאד האסלאמי.  קבוצות אלה זוכות לתומכים רבים בתוך העולם האסלאמי הרואים צידוק דתי חזק להבנה צבאית של המושג ג’יהאד.

שמו המלא של הג’האד העולמי הוא “החזית האסלאמית לג’האד נגד היהודים והצלבנים”. תחת כותרת זו חוסים קואליציות של ארגוני טרור ורשתות טרור עצמאיות המקיימים ביניהם זיקות אידיאולוגיות וקשרים מבצעיים.

ארגוני הג’האד העולמי מבססים את פעולותיהם על האידאולוגיה האסלאמית, הרואה בדת האסלאם דרך חיים, הקובעת לא רק את אורח חייו של הפרט, אלא גם את אופי המשטר והחברה. ארגוני הג’האד האסלאמי רואים בתרבות המערב את הניגוד המוחלט לאסלאם, ואת העולם החופשי הם רואים כאויב המוסלמים עלי אדמות. הם בזים לערכי המערב, ובפרט לדמוקרטיה, חילוניות, שוויון וזכויות אדם. ארגוני הטרור האסלאמי רואים צורך במלחמת חורמה, ג’יהאד, נגד מי שהם רואים כאויב (במקומות שונים ארגוני הטרור האסלאמי נלחמים נגד אויבים שונים), ומבצעים מעשי טבח ורצח המוניים, לרוב נגד קורבנות אקראיים ולא חמושים.

כל ארגוני הג’האד העולמי חותרים להפיץ את האסלאם ולהקים שלטון הלכה אסלאמי בכל מדינות העולם תוך מאבק במדינות המערב ובבעלי בריתם (כולל ישראל ומדינות ערב פרו מערביות). ארגוני הג’האד העולמי דוגלים בלחימה טוטאלית ללא פשרות כאשר כל האמצעים כשרים להשגת המטרה. חלק מארגוני הג’האד העולמי מבצעים פעילות עצמאית וחלקם משתפים פעולה אחד עם השני ברמות שונות.