ג’האד עולמי

מבט לאיראן (15– 29 בדצמבר, 2019)

עלי-אכבר ולאיתי, יועצו הבכיר לעניינים בינלאומיים של מנהיג איראן, הזהיר בריאיון לערוץ טלוויזיה רוסי, כי התקיפות הישראליות בסוריה לא תעבורנה ללא תגובה. לאחר הפסקה של שמונה שנים, חידש הארגון האיראני לעלייה לרגל שיגור עולי רגל איראנים למקומות הקדושים לשיעים בסוריה. בעיראק נמשכים מאמצי איראן להשפיע על תהליך מינוי ראש הממשלה הזמני. דובר מפקדת המבצעים המשותפים בצבא עיראק, אמר כי שיתוף הפעולה הביטחוני בין עיראק, איראן, רוסיה וסוריה נמשך ברמות הבכירות במטרה לשמר את היציבות בגבול עיראק-סוריה ולמנוע את התבססות דאעש באזור. מגעים בין איראן לחות'ים בתימן: שר החוץ האיראני זריף נפגש בעומאן עם דובר המורדים החות'ים בתימן.
להמשך קריאה...

מבט לג’האד העולמי (25-19 בדצמבר 2019)

במוקד האירועים בזירה הסורית עמדה התקפה נרחבת של צבא סוריה נגד המטה לשחרור אלשאם וארגוני מורדים נוספים, ממזרח ומדרום מזרח לעיר מערת אלנעמאן, שמדרום לאדלב. בעמק הפרת המשיך דאעש בפעילותו האינטנסיבית נגד כוחות SDF. ב-22 בדצמבר 2019 פתח דאעש ב"קמפיין נקמה" על מותם של מנהיג הארגון אבו בכר אלבע'דאדי ודוברו אבו אלחסן אלמהאג'ר. עד כה נספרו כשישים פיגועים שבוצעו במסגרת הקמפיין
להמשך קריאה...

התקפה נוספת של צבא סוריה נגד ארגוני המורדים (עדכון)

בהתקפת צבא סוריה נכבשו עד כה למעלה מארבעים עיירות וכפרים ממזרח ומדרום מזרח לעיר מערת נעמאן, בסמוך לכביש הראשי M-5, המוביל לחלב ואדלב . להערכתנו, מטרת ההתקפה היא להתבסס על כביש M-5 המוביל צפונה, להשתלט על מערת אלנעמאן ולהיערך לקראת התקפה על אדלב, מעוז ארגוני המורדים, במטרה להשיג הכרעה בלחימה הנמשכת כשמונה חודשים.
להמשך קריאה...

התקפה נוספת של צבא סוריה נגד ארגוני המורדים במרחב אדלב (תמונת מצב ראשונית)

ב-20 בדצמבר 2019 פתח צבא סוריה בהתקפה נגד ארגוני המורדים זאת, בהמשך למהלכים הקרקעיים שבוצעו בחודש האחרון. ההתקפה לוותה בירי ארטילרי ובתקיפות אינטנסיביות מהאוויר של מטוסים סוריים ורוסים.
להמשך קריאה...

מבט לג’האד העולמי (18-12 בדצמבר 2019)

בזירה הסורית ממשיך דאעש בפעילות אינטנסיבית המתמקדת באזור אלמיאדין, שבעמק הפרת. בזירה העיראקית נמשכת הפעילות האינטנסיבית בדגש על מחוז דיאלא, שמצפון לבגדאד. במקביל נמשכת פעילות מחוזות דאעש באפריקה ובאסיה.
להמשך קריאה...

מבט לג’האד העולמי (11-5 בדצמבר 2019)

בזירה הסורית נמשכו התכתשויות מקומיות בין צבא סוריה לארגוני המורדים במרחב אדלב, מלוות בתקיפות אוויריות ובחילופי אש ארטילריים, ללא שינוי משמעותי במצב בשטח. בזירה העיראקית, נמשכה פעילות אינטנסיבית של דאעש בדגש על מחוז דיאלא, מצפון לבגדאד. במקביל, נמשכה פעילות נמרצת של מחוזות דאעש בחו"ל, יתכן מתוך מגמה להפגין פעלתנות בתקופה שלאחר בחירת המנהיג החדש של דאעש. באפגניסטאן המשיכו פעילי דאעש במחוז ננגרהאר להסגיר עצמם, יחד עם בני משפחותיהם, לידי כוחות הביטחון של הממשלה האפגאנית.
להמשך קריאה...

ג’האד עולמי

הג’האד העולמי הוא כינוי לרשת כלל-עולמית של ארגוני טרור אסלאמיים הפועלים תחת מטריה אידיאולוגית משותפת של אלקאעדה. למעשה כל ארגוני הטרור המוסלמים הפונדמנטליסטים בעולם רואים עצמם חלק מהג’יהאד האסלאמי.  קבוצות אלה זוכות לתומכים רבים בתוך העולם האסלאמי הרואים צידוק דתי חזק להבנה צבאית של המושג ג’יהאד.

שמו המלא של הג’האד העולמי הוא “החזית האסלאמית לג’האד נגד היהודים והצלבנים”. תחת כותרת זו חוסים קואליציות של ארגוני טרור ורשתות טרור עצמאיות המקיימים ביניהם זיקות אידיאולוגיות וקשרים מבצעיים.

ארגוני הג’האד העולמי מבססים את פעולותיהם על האידאולוגיה האסלאמית, הרואה בדת האסלאם דרך חיים, הקובעת לא רק את אורח חייו של הפרט, אלא גם את אופי המשטר והחברה. ארגוני הג’האד האסלאמי רואים בתרבות המערב את הניגוד המוחלט לאסלאם, ואת העולם החופשי הם רואים כאויב המוסלמים עלי אדמות. הם בזים לערכי המערב, ובפרט לדמוקרטיה, חילוניות, שוויון וזכויות אדם. ארגוני הטרור האסלאמי רואים צורך במלחמת חורמה, ג’יהאד, נגד מי שהם רואים כאויב (במקומות שונים ארגוני הטרור האסלאמי נלחמים נגד אויבים שונים), ומבצעים מעשי טבח ורצח המוניים, לרוב נגד קורבנות אקראיים ולא חמושים.

כל ארגוני הג’האד העולמי חותרים להפיץ את האסלאם ולהקים שלטון הלכה אסלאמי בכל מדינות העולם תוך מאבק במדינות המערב ובבעלי בריתם (כולל ישראל ומדינות ערב פרו מערביות). ארגוני הג’האד העולמי דוגלים בלחימה טוטאלית ללא פשרות כאשר כל האמצעים כשרים להשגת המטרה. חלק מארגוני הג’האד העולמי מבצעים פעילות עצמאית וחלקם משתפים פעולה אחד עם השני ברמות שונות.