הסכסוך הישראלי פלסטיני

מימון ועידוד הטרור הפלסטיני ב”שטחים” ע”י איראן ושליחיה: מעצר שלושה אחים תושבי שכם, פעילי “פת”ח”/״תנזים״, שופך אור על העברות כספים בהיקף נרחב ע״י ״משמרות המהפכה״ האיראנים וה-״חזבאללה״ למימון תשתיות טרור של ה-״פת״ח״ ברחבי השומרון.

מעצר שלושה אחים תושבי שכם, פעילי “פת”ח”/”תנזים“, שופך אור על העברות כספים בהיקף נרחב ע”י “משמרות המהפכה” האיראנים וה-“חזבאללה” למימון תשתיות טרור של ה-“פת”ח” ברחבי השומרון. הכספים הללו הועברו דרך ירדן במסווה של כספים תמימים המיועדים לפעילות חברתית. הכספים בהיקף של כמיליון ש”ח, שימשו למימון פעילות טרור. בין השאר מימנו באופן ישיר פיגוע בתחנת רכבת
להמשך קריאה...

מסרים אנטישמיים כמשתקפים בויכוח פנימי במצרים בעקבות הסרת “הפרוטוקולים של זקני ציון” ממדפי התצוגה של ספרי הקודש במוזיאון כתבי העת בספרייה באלכסנדריה.

הספר "הסכנה היהודית- "הפרוטוקולים של זקני ציון",בתרגומו של מחמד ח'ליפה אלתוניסי" (1976). מהדורה ישנה זאת של ה"פרוטוקולים" היא שהוצגה כנראה לראווה במוזיאון כתבי העת באלכסנדריה לצד ספרי קודש אסלאמיים ונוצריים.
להמשך קריאה...

תרבות החללים והמתאבדים באוניברסיטאות ב”שטחים”: אוניברסיטת ביר זית כמקרה מבחן

פגועי הטרור של ה-"חמא"ס" בקפה "הלל" בירושלים ובטרמפיאדה בצריפין (9.9.03), שבוצעו ע"י שני סטודנטים מתאבדים מה-"חמא"ס", הסבו פעם נוספת את תשומת הלב לתרבות החללים המתאבדים השלטת באוניברסיטאות ב"שטחים", המהוות חממה לצמיחתם של טרוריסטים צעירים בשרות ה-"חמא"ס" וארגוני הטרור האחרים.
להמשך קריאה...

ארגוני הטרור הפלסטיניים ומנגנוני הביטחון של “הרשות” עושים שימוש באמבולנסים, בתיעוד של “הסהר האדום”, בכלי רכב ובתיעוד של ארגונים בינ”ל להברחת מבוקשים ואמצעי חבלה ולביצוע פעולות טרור. זאת על מנת לעקוף את הבדיקות המתבצעות במחסומי צה”ל תוך ניצול חופש התנועה המוענק לרכבים אלה ולמשתמשים בהם.

לאחרונה (נובמבר 2003) אותר מקרה נוסף של שימוש באמבולנס לצורך העברת חומרים כימיים לתשתית ה-"חמא"ס" בשכם לצורך הכנת מטעני חבלה.
להמשך קריאה...

ערפאת ו”הרשות הפלסטינית” ממשיכים להפגין אזלת יד בחקירת הפיגוע נגד שיירת הדיפלומטים האמריקנית, בו נהרגו שלושה מאבטחים (אוקטובר 2003).

מאחורי הפיגוע עמדו, ככל הנראה, “ועדות ההתנגדות העממית”, ארגון טרור הפועל ברצועה ומורכב בעיקר מפורשי “פת”ח” ומפעילים לשעבר במנגנוני הביטחון הפלסטיניים
להמשך קריאה...

ג’נין – “בירת המתאבדים”

אפיונים כלליים של תשתית הטרור בג’נין
להמשך קריאה...

הסכסוך הישראלי פלסטיני

הסכסוך הישראלי פלסטיני הינו סכסוך בעל אופי לאומי, בין שני עמים היושבים בארץ ישראל: העם היהודי והעם הפלסטיני. הסכסוך הישראלי פלסטיני נמשך כבר למעלה ממאה שנה והוא אחד הסכסוכים הבולטים והמרכזיים בעולם. שורשי הסכסוך הישראלי פלסטיני עמוקים והם נעוצים עוד במאה ה-19, עם עליית התנועות הלאומיות בעולם, ובכללם התנועה הציונית, שחרתה על דגלה עלייה לארץ ישראל והקמת בית לאומי לעם היהודי. אופיו הלאומי של הסכסוך הישראלי פלסטיני התגבש והתעצם בתקופה שלאחר מלחמת העולם הראשונה.

בין הסוגיות העומדות במוקד הסכסוך הישראלי פלסטיני גבולות הקבע, הסדרי ביטחון, תביעת ישראל להכרה פלסטינית בקיומו של העם היהודי, מעמד הפליטים הפלסטינים, השליטה בירושלים, ההתנחלויות הישראליות ביהודה ושומרון, חלוקת משאבי המים וחלוקת משאבים נוספים ביהודה ושומרון.

מאפיין בולט של הסכסוך הישראלי פלסטיני, הוא גילויי האלימות והטרור הקשים ברצועת עזה וביהודה ושומרון המלווים אותו לאורך כל שנות קיומו. הלחימה מבוצעת על ידי תאי טרור ויחידים. גילויי אלימות אלה הביאו לאבדות רבות בנפש וברכוש משני צדי המתרס.

במהלך השנים נעשו ניסיונות רבים ליישוב הסכסוך הישראלי פלסטיני. מרבית ההצעות ניסו לקדם פתרון קבע אשר כרוך ביצירת אוטונומיה פלסטינית או מדינה פלסטינית עצמאית שתוקם לצד מדינת ישראל. פתרון הקרוי “שתי מדינות לשני עמים”. פתרון נוסף שהוצע ליישוב הסכסוך הוא “פתרון מדינה אחת” שלפיו כל ארץ ישראל המערבית כולל רצועת עזה ויהודה ושומרון תהפוך למדינה דו לאומית. הניסיונות לא צלחו בשל חילוקי דעות על אופי הפתרון ובשל אי אמון בסיסי בין הצדדים.