הסכסוך הישראלי פלסטיני

News of the Israeli-Palestinian Confrontation (De

להמשך קריאה...

חדשות העימות הישראלי פלסטיני

(נכון ל- 15 בדצמבר, השלמה ללקט המידע מה- 14 בדצמבר)
להמשך קריאה...

חדשות העימות הישראלי פלסטיני (14-1 דצמבר, 2005)

המחצית הראשונה של חודש דצמבר התאפיינה בהסלמה בטרור הפלסטיני. ביטוייה העיקרי היה פיגוע התאבדות בנתניה שביצע “הג’אהד האסלאמי בפלסטין”, ארגון החותר לטרפוד ה”הרגעה” בתמיכת סוריה ואיראן. במסגרת זאת חלה עלייה חדה בהיקף ירי הרקטות ופגזי המרגמה מרצועת עזה לעבר יישובי הנגב המערבי.
להמשך קריאה...

ארגון ה”חזבאללה” בלבנון ממשיך להפעיל התארגנויות “פת”ח” תנזים בגדה במשימות טרור באמצעות גורם קישור בעזה, המעביר לפעילי הטרור מימון והנחיות לפעולה

ב- 16 באוקטובר 2005 עצרו כוחות הביטחון הישראלים את מג’די כמאל עבד אלג’באר עאמר מהכפר קליל, שבאזור שכם. בחקירתו מסר כי הוא הופעל על ידי ארגון ה”חזבאללה” בלבנון באמצעות מעין מפקדה קדמית בעזה, המהווה חוליית קשר בין מפעילי ה”חזבאללה” בלבנון לבין פעילי הטרור בגדה, באמצעותה מועברים לפעילי “פת”ח” תנזים כספים והנחיות לפעולה.
להמשך קריאה...

חסן מדהון, פעיל טרור בכיר של פת”ח/”גדודי חללי אל אקצא” ברצועת עזה, נהרג (יחד עם פעיל מהחמא”ס) בפעולת סיכול ממוקד של חיל האוויר.

חסן מדהון היה אחראי לפעולות טרור רבות נגד ישראל כולל פעולות בנמל אשדוד ובמעבר קרני בהן נהרגו 20 ישראלים. בעקבות זאת נורו מספר רקטות “קסאם” לעבר ישראל, אחת מהן פגעה בבית מגורים בנתיב העשרה וכתוצאה מכך נפצע קל תושב מקומי.
להמשך קריאה...

על רקע רצח מוסא ערפאת, מאמר של פובליציסט בעל שם בעיתון ערבי נפוץ היוצא לאור בלונדון מבקר בחריפות את “הרשות”.

המאמר תוקף את “הרשות” על חוסר האונים שהיא מגלה כלפי הארגונים החמושים [ארגוני הטרור] וצופה “תרחיש אימים” של מלחמת אזרחים פלסטינית הממשמשת ובאה. המאמר קורא ל”רשות” ללמוד לקח ממחדליה לאחר “הסכם אוסלו”, שהורידו לטמיון את כל הישגיה, ולפעול לפירוק הארגונים החמושים, להחרמת נשקם, ולהשלטת חוק וסדר. זאת בין אם ע”י שיתוף הארגונים בשלטון ובין אם
להמשך קריאה...

הסכסוך הישראלי פלסטיני

הסכסוך הישראלי פלסטיני הינו סכסוך בעל אופי לאומי, בין שני עמים היושבים בארץ ישראל: העם היהודי והעם הפלסטיני. הסכסוך הישראלי פלסטיני נמשך כבר למעלה ממאה שנה והוא אחד הסכסוכים הבולטים והמרכזיים בעולם. שורשי הסכסוך הישראלי פלסטיני עמוקים והם נעוצים עוד במאה ה-19, עם עליית התנועות הלאומיות בעולם, ובכללם התנועה הציונית, שחרתה על דגלה עלייה לארץ ישראל והקמת בית לאומי לעם היהודי. אופיו הלאומי של הסכסוך הישראלי פלסטיני התגבש והתעצם בתקופה שלאחר מלחמת העולם הראשונה.

בין הסוגיות העומדות במוקד הסכסוך הישראלי פלסטיני גבולות הקבע, הסדרי ביטחון, תביעת ישראל להכרה פלסטינית בקיומו של העם היהודי, מעמד הפליטים הפלסטינים, השליטה בירושלים, ההתנחלויות הישראליות ביהודה ושומרון, חלוקת משאבי המים וחלוקת משאבים נוספים ביהודה ושומרון.

מאפיין בולט של הסכסוך הישראלי פלסטיני, הוא גילויי האלימות והטרור הקשים ברצועת עזה וביהודה ושומרון המלווים אותו לאורך כל שנות קיומו. הלחימה מבוצעת על ידי תאי טרור ויחידים. גילויי אלימות אלה הביאו לאבדות רבות בנפש וברכוש משני צדי המתרס.

במהלך השנים נעשו ניסיונות רבים ליישוב הסכסוך הישראלי פלסטיני. מרבית ההצעות ניסו לקדם פתרון קבע אשר כרוך ביצירת אוטונומיה פלסטינית או מדינה פלסטינית עצמאית שתוקם לצד מדינת ישראל. פתרון הקרוי “שתי מדינות לשני עמים”. פתרון נוסף שהוצע ליישוב הסכסוך הוא “פתרון מדינה אחת” שלפיו כל ארץ ישראל המערבית כולל רצועת עזה ויהודה ושומרון תהפוך למדינה דו לאומית. הניסיונות לא צלחו בשל חילוקי דעות על אופי הפתרון ובשל אי אמון בסיסי בין הצדדים.