הסכסוך הישראלי פלסטיני

חדשות העימות הישראלי פלסטיני (31-15 בדצמבר 2006)

במוקד האירועים עמדה פגישת ראש ממשלת ישראל אהוד אולמרט עם יו”ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן). הפגישה התקיימה על רקע הפרות פלסטיניות בלתי פוסקות של הסכם הפסקת האש ברצועת עזה והתגברות העימותים האלימים בין פת”ח לבין החמא”ס. בפגישה סוכם על שורה של הקלות לאוכלוסייה הפלסטינית ובמרכזן הקלת מעבר סחורות ואנשים בין רצועת עזה לישראל,
להמשך קריאה...

חשיפת תשתיות מבצעיות של החמא”ס (ביהודה) מנעה פיגועי חטיפה בישראל על מנת לרכוש “קלפי מיקוח” למו”מ לשחרור אסירים

בחודשים האחרונים חשפו כוחות הביטחון באזור יהודה חוליית פעילים מבצעיים חברי תנועת החמא”ס. חברי החוליה, שפעלו באכוונת פעילים בכירים מרצועת עזה, תכננו לבצע פיגוע חטיפה של מתנחל או חייל באזור ירושלים, על מנת שיהווה קלף מיקוח במשא ומתן לשחרור אסירי החמא”ס הכלואים בבתי כלא בישראל.
להמשך קריאה...

חדשות העימות הישראלי פלסטיני 14-1 בדצמבר 2006

ארגוני המחבלים ברצועת עזה ממשיכים להפר את הפסקת האש ו”לטפטף” ירי של רקטות “קסאם” לעבר יישובי הנגב המערבי. עם זאת בהיקף ירי הרקטות מהרצועה, ובכמות שאר סוגי פעולות הטרור, חלה ירידה ניכרת. על רקע המשך המבוי הסתום במו”מ להקמת ממשלת האחדות גוברת האנרכיה ב”שטחים”, בעיקר ברצועת עזה. ראש ממשלת החמא”ס אסמאעיל הניה קיים סבב ביקורים
להמשך קריאה...

אסמאעיל הניה ראש ממשלת החמא”ס מיצב את עצמו בברור כחלק מהמחנה האיראני-סורי (“ציר הרשע”) בעת ביקוריו בדמשק ובטהראן

בהתבטאויות הוא שב והבהיר כי החמא”ס שוללת את זכות קיומה של ישראל ושמה יהבה על המשך מערכת הטרור נגדה עד לחיסולה. זאת תוך דחייה מוחלטת של דרישות אבו מאזן, הקוורטט והקהילה הבינלאומית.
להמשך קריאה...

נשים בטרור-מהפכה פמיניסטית פלסטינית או דיכוי מיגדרי?

מקומן של הנשים בטרור עלה על סדר היום בדיון בטרור הגלובלי והחשיפה התקשורתית הרבה לה זוכים פיגועים בהם מעורבות נשים (ישראל, ירדן, עירק, צ’צניה תורכיה וסרילנקה). לאורך ההיסטוריה, נשים לצד גברים נטלו חלק במאבקים לאומיים להשגת עצמאות, במלחמות בין מדינות, וגם בפיגועי טרור.
להמשך קריאה...

חדשות העימות הישראלי פלסטיני (30-14 נובמבר, 2006)

במוקד האירועים עומדת הבנה בלתי כתובה להפסקת אש ברצועת עזה. על פי ההבנה אמורים היו הפלסטינים להפסיק את ירי רקטות ה”קסאם” ושאר סוגי הפיגועים מרצועת עזה וצה”ל אמור היה לפנות כוחותיו מהרצועה ולנצור אישו.למרות ההבנה על הפסקת אש המשיכו הפלסטינים “לטפטף” ירי רקטות לעבר שדרות ויישובי הנגב המערבי. צה”ל, לעומת זאת, פינה את כוחותיו מהרצועה
להמשך קריאה...

הסכסוך הישראלי פלסטיני

הסכסוך הישראלי פלסטיני הינו סכסוך בעל אופי לאומי, בין שני עמים היושבים בארץ ישראל: העם היהודי והעם הפלסטיני. הסכסוך הישראלי פלסטיני נמשך כבר למעלה ממאה שנה והוא אחד הסכסוכים הבולטים והמרכזיים בעולם. שורשי הסכסוך הישראלי פלסטיני עמוקים והם נעוצים עוד במאה ה-19, עם עליית התנועות הלאומיות בעולם, ובכללם התנועה הציונית, שחרתה על דגלה עלייה לארץ ישראל והקמת בית לאומי לעם היהודי. אופיו הלאומי של הסכסוך הישראלי פלסטיני התגבש והתעצם בתקופה שלאחר מלחמת העולם הראשונה.

בין הסוגיות העומדות במוקד הסכסוך הישראלי פלסטיני גבולות הקבע, הסדרי ביטחון, תביעת ישראל להכרה פלסטינית בקיומו של העם היהודי, מעמד הפליטים הפלסטינים, השליטה בירושלים, ההתנחלויות הישראליות ביהודה ושומרון, חלוקת משאבי המים וחלוקת משאבים נוספים ביהודה ושומרון.

מאפיין בולט של הסכסוך הישראלי פלסטיני, הוא גילויי האלימות והטרור הקשים ברצועת עזה וביהודה ושומרון המלווים אותו לאורך כל שנות קיומו. הלחימה מבוצעת על ידי תאי טרור ויחידים. גילויי אלימות אלה הביאו לאבדות רבות בנפש וברכוש משני צדי המתרס.

במהלך השנים נעשו ניסיונות רבים ליישוב הסכסוך הישראלי פלסטיני. מרבית ההצעות ניסו לקדם פתרון קבע אשר כרוך ביצירת אוטונומיה פלסטינית או מדינה פלסטינית עצמאית שתוקם לצד מדינת ישראל. פתרון הקרוי “שתי מדינות לשני עמים”. פתרון נוסף שהוצע ליישוב הסכסוך הוא “פתרון מדינה אחת” שלפיו כל ארץ ישראל המערבית כולל רצועת עזה ויהודה ושומרון תהפוך למדינה דו לאומית. הניסיונות לא צלחו בשל חילוקי דעות על אופי הפתרון ובשל אי אמון בסיסי בין הצדדים.