הסכסוך הישראלי פלסטיני

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (22 – 29 בדצמבר 2009)

במוקד אירועי השבוע עמד פיגוע ירי ממארב בצפון השומרון, שכתוצאה ממנו נהרג אזרח ישראלי. יומיים לאחר מכן נכנס כוח צה”ל לקסבה בשכם על מנת לעצור את חברי החוליה, שביצעה את הפיגוע. השלושה, נהרגו ע”י צה”ל. לנוכח בניית המכשול (“החומה”, בלשון חמאס) ע”י המצרים לאורך הגבול שלהם עם רצועת עזה יצאה חמאס בקמפיין הסברתי נגד מצרים
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (15 בדצמבר – 22 בדצמבר 2009)

השבוע נפלו שתי רקטות בנגב המערבי. חמאס ממשיכה במדיניות הפיגועים המרוסנת שלה. על פי דיווחי התקשורת הישראלית והערבית מצוי המו”מ לשחרור שליט בצומת דרכים בו עשויה להתקבל הכרעה ע”י ממשלת ישראל בעניין עסקה אפשרית. פורום ה”השביעייה” הישראלי קיים דיונים אינטנסיביים בסוגיה. חמאס מצפה לקבל את תוכנה של העמדה הישראלית לשם קבלת החלטה על המשך דרכה.
להמשך קריאה...

וועדה הכפופה למשרד המשפטים של חמאס בשם אלתות’יק (“תיעוד”), טוענת כי היא זאת שעמדה מאחורי הוצאת צו מעצר בבריטניה לשרת החוץ לשעבר ציפי לבני.

לטענתה יוזמה זאת נעשתה במסגרת המערכה ל”רדיפת פושעי המלחמה הישראליים” במדינות אירופה בשמם של קורבנות מבצע “עופרת יצוקה”
להמשך קריאה...

מאפייני אירועי יום השנה ה-22 להקמת חמאס

בשבוע האחרון חגגה חמאס את יום השנה ה-22 להקמתה. האירועים השונים, שיזמה חמאס, כללו עצרות, תהלוכות טקסים ונאומים. הדוברים באירועים השונים הדגישו את חוסנה של תנועת חמאס, שעמדה בהצלחה מול אתגרים רבים במשך שנות קיומה, ואת דבקותה בדרך ה”התנגדות” (הטרור).
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (8 בדצמבר – 15 בדצמבר 2009)

גם השבוע נמשך “טפטוף” ירי רקטות לעבר הנגב המערבי, הגם שחמאס ממשיכה במדיניות הריסון שלה. במוקד אירועי השבוע עמדה הצתת מסגד בכפר יאסוף (דרומית לשכם), ככל הנראה על ידי פעילי ימין קיצוני מהשומרון. ההצתה גונתה בחריפות על ידי נשיא מדינת ישראל וראש הממשלה. חמאס חגגה את יום השנה ה-22 להקמתה. בעצרת המרכזית ברצועה, שהיוותה מפגן
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (1 – 8 בדצמבר 2009)

השבוע אותרה נפילת רקטה בנגב המערבי. סיור צה”ל הותקף בירי RPG וירי נק”ל סמוך לגדר המערכת ביהודה ושומרון נמשכת פעילות אינטנסיבית של השלכת בקבוקי תבערה ויידוי אבנים. במוקד הפעילות המדינית עמדה השבוע יוזמה מדינית שוודית לקביעת מסגרת זמן להקמת מדינה פלסטינית בגבולות 1967, שבירתה ירושלים.
להמשך קריאה...

הסכסוך הישראלי פלסטיני

הסכסוך הישראלי פלסטיני הינו סכסוך בעל אופי לאומי, בין שני עמים היושבים בארץ ישראל: העם היהודי והעם הפלסטיני. הסכסוך הישראלי פלסטיני נמשך כבר למעלה ממאה שנה והוא אחד הסכסוכים הבולטים והמרכזיים בעולם. שורשי הסכסוך הישראלי פלסטיני עמוקים והם נעוצים עוד במאה ה-19, עם עליית התנועות הלאומיות בעולם, ובכללם התנועה הציונית, שחרתה על דגלה עלייה לארץ ישראל והקמת בית לאומי לעם היהודי. אופיו הלאומי של הסכסוך הישראלי פלסטיני התגבש והתעצם בתקופה שלאחר מלחמת העולם הראשונה.

בין הסוגיות העומדות במוקד הסכסוך הישראלי פלסטיני גבולות הקבע, הסדרי ביטחון, תביעת ישראל להכרה פלסטינית בקיומו של העם היהודי, מעמד הפליטים הפלסטינים, השליטה בירושלים, ההתנחלויות הישראליות ביהודה ושומרון, חלוקת משאבי המים וחלוקת משאבים נוספים ביהודה ושומרון.

מאפיין בולט של הסכסוך הישראלי פלסטיני, הוא גילויי האלימות והטרור הקשים ברצועת עזה וביהודה ושומרון המלווים אותו לאורך כל שנות קיומו. הלחימה מבוצעת על ידי תאי טרור ויחידים. גילויי אלימות אלה הביאו לאבדות רבות בנפש וברכוש משני צדי המתרס.

במהלך השנים נעשו ניסיונות רבים ליישוב הסכסוך הישראלי פלסטיני. מרבית ההצעות ניסו לקדם פתרון קבע אשר כרוך ביצירת אוטונומיה פלסטינית או מדינה פלסטינית עצמאית שתוקם לצד מדינת ישראל. פתרון הקרוי “שתי מדינות לשני עמים”. פתרון נוסף שהוצע ליישוב הסכסוך הוא “פתרון מדינה אחת” שלפיו כל ארץ ישראל המערבית כולל רצועת עזה ויהודה ושומרון תהפוך למדינה דו לאומית. הניסיונות לא צלחו בשל חילוקי דעות על אופי הפתרון ובשל אי אמון בסיסי בין הצדדים.