הסכסוך הישראלי פלסטיני

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (19 – 25 בדצמבר 2012)

נמשך השקט בדרום ישראל. לאורך גדר הביטחון, שבין ישראל לרצועת עזה, נמשכות פעולות ההתרסה של אזרחים פלסטינים. השבוע אירעו שתי תקריות באזור ירושלים במהלכן תקפו פלסטינים חיילי צה”ל.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (12 – 18 בדצמבר 2012)

חמאס ושאר ארגוני הטרור ממשיכים לכבד את ההבנות, שהושגו בתום מבצע “עמוד ענן”. מוקד האלימות עבר השבוע מהרצועה ליהודה ושומרון. חמאס ציינה השבוע את יום השנה ה-25 להקמתה בסדרה של עצרות ומפגנים בשכם, חברון, ראמאללה, קלקיליה, טול כרם ומקומות נוספים.
להמשך קריאה...

ברחבי יהודה ושומרון קיימה חמאס עצרות רחבות היקף לציון יום השנה ה-25 להקמתה. עצרות אלה, שהתקיימו בהיתר הרשות הפלסטינית, הפכו להפגנת כוח של חמאס ובמה להסתה בזכות הטרור

הפגנת כוח של חמאס ביהודה ושומרון בעצרות רחבות היקף לרגל ציון יום השנה ה-25 להקמתה.
להמשך קריאה...

ממצאי ניתוח שמות המחבלים ההרוגים במבצע “עמוד ענן” ובחינת היחס בינם לבין אזרחים בלתי מעורבים, שנהרגו בשוגג*

לקט מידע זה מפרט תוצאות בדיקה של שמות הפלסטינים, שנהרגו במבצע “עמוד ענן”, מחבלים ואזרחים בלתי מעורבים.
להמשך קריאה...

מניתוח זהות ההרוגים הפלסטינים במבצע “עמוד ענן” בולט היקפה הנרחב של תופעת “הזהות הכפולה” של פעילי מנגנוני הביטחון של ממשל חמאס

מניתוח זהות ההרוגים הפלסטינים במבצע “עמוד ענן” בולט היקפה הנרחב של תופעת “הזהות הכפולה” של פעילי מנגנוני הביטחון של ממשל חמאס, שמילאו במקביל תפקידים בזרוע הצבאית-טרוריסטית של חמאס וארגונים נוספים*
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (5 – 11 בדצמבר 2012)

חמאס ושאר ארגוני הטרור ברצועת עזה ממשיכים לכבד את ההבנות, שהושגו בתום מבצע “עמוד ענן”. השבוע ערך ח’אלד משעל, ביקור ראשון מסוגו ברצועת עזה. הוא נאם בעצרת רבת משתתפים לציון יום השנה ה-25 להקמת חמאס.
להמשך קריאה...

הסכסוך הישראלי פלסטיני

הסכסוך הישראלי פלסטיני הינו סכסוך בעל אופי לאומי, בין שני עמים היושבים בארץ ישראל: העם היהודי והעם הפלסטיני. הסכסוך הישראלי פלסטיני נמשך כבר למעלה ממאה שנה והוא אחד הסכסוכים הבולטים והמרכזיים בעולם. שורשי הסכסוך הישראלי פלסטיני עמוקים והם נעוצים עוד במאה ה-19, עם עליית התנועות הלאומיות בעולם, ובכללם התנועה הציונית, שחרתה על דגלה עלייה לארץ ישראל והקמת בית לאומי לעם היהודי. אופיו הלאומי של הסכסוך הישראלי פלסטיני התגבש והתעצם בתקופה שלאחר מלחמת העולם הראשונה.

בין הסוגיות העומדות במוקד הסכסוך הישראלי פלסטיני גבולות הקבע, הסדרי ביטחון, תביעת ישראל להכרה פלסטינית בקיומו של העם היהודי, מעמד הפליטים הפלסטינים, השליטה בירושלים, ההתנחלויות הישראליות ביהודה ושומרון, חלוקת משאבי המים וחלוקת משאבים נוספים ביהודה ושומרון.

מאפיין בולט של הסכסוך הישראלי פלסטיני, הוא גילויי האלימות והטרור הקשים ברצועת עזה וביהודה ושומרון המלווים אותו לאורך כל שנות קיומו. הלחימה מבוצעת על ידי תאי טרור ויחידים. גילויי אלימות אלה הביאו לאבדות רבות בנפש וברכוש משני צדי המתרס.

במהלך השנים נעשו ניסיונות רבים ליישוב הסכסוך הישראלי פלסטיני. מרבית ההצעות ניסו לקדם פתרון קבע אשר כרוך ביצירת אוטונומיה פלסטינית או מדינה פלסטינית עצמאית שתוקם לצד מדינת ישראל. פתרון הקרוי “שתי מדינות לשני עמים”. פתרון נוסף שהוצע ליישוב הסכסוך הוא “פתרון מדינה אחת” שלפיו כל ארץ ישראל המערבית כולל רצועת עזה ויהודה ושומרון תהפוך למדינה דו לאומית. הניסיונות לא צלחו בשל חילוקי דעות על אופי הפתרון ובשל אי אמון בסיסי בין הצדדים.