הסכסוך הישראלי פלסטיני

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (31-25 בדצמבר 2019)

ב-20 בדצמבר 2019 התקיימה צעדת השיבה במתכונת מצומצמת, בעיקר בשל מזג האוויר הגשום. הרשות הלאומית העליונה לצעדות השיבה פרסמה את תכנית הצעדות לשנת 2020. הצעדה הבאה תתקיים ב-30 במרץ 2020. הג'האד האסלאמי בפלסטין מסר, בתום ישיבת הלשכה המדינית שלו, כי הוא ימשיך לנקוט במדיניות של הפעלת לחץ על ישראל כדי לאלץ אותה להסיר את "המצור" מהרצועה. שר הביטחון נפתלי בנט הורה השבוע כי רישום הקרקעות של המתיישבים הישראלים ביהודה ושומרון לא יהיה באחריות המנהל האזרחי אלא יעשה בטאבו במשרד המשפטים הישראלי. החלטה זאת עוררה גל של גינויים מצד הפלסטינים הרואים בה ניסיון לספח חלקים משטחי C וקריאת תגר על בית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC). צו ישראלי נוסף לקיזוז סכום של 149 מיליון ₪ מכספי המיסים שישראל גובה עבור הרשות הפלסטינית, נתקל גם היא בגינויים מצד בכירי הרשות.
להמשך קריאה...

נמשך “טפטוף” ירי הרקטות מהרצועה לעבר ישראל

ב-25 בדצמבר 2019 בשועות הערב, שוגרה רקטה לעבר אשקלון, במהלך כנס בחירות של ראש הממשלה. עד כה שוגרו לעבר שטח ישראל עשר רקטות בשבעה אירועי ירי מאז הפסקת האש, שהושגה בתום ההסלמה האחרונה (מבצע "חגורה שחורה").
להמשך קריאה...

תגובות פלסטיניות ראשוניות להחלטת התובעת הכללית של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג והערכות הפלסטינים לקראת ההליכים המשפטיים

הרשות הפלסטינית קיבלה בשביעות רצון רבה את החלטתה של פאטו בנסודה, התובעת הכללית של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג (ICC), לפיה קיים בסיס לפתיחת חקירה אודות "פשעי מלחמה" של ישראל, שבוצעו כביכול ב"פלסטין ".
להמשך קריאה...

תורכיה כמדינה תומכת טרור: תורכיה מאפשרת פעילות מבצעית של חמאס בשטחה, העוסקת בין השאר בהפעלת חוליות טרור ביהודה ושומרון ובהעברת כספי טרור ליהודה ושומרון ולרצועת עזה

במהלך ביקור אסמאעיל הניה וחברי משלחת חמאס בתורכיה נחשף לראשונה באופן רשמי תפקידו של ג'האד יע'מור והוא הוצג כנציג הרשמי של חמאס בתורכיה. יע'מור הוא פעיל חמאס שמוצאו מבית חנינא במזרח ירושלים, שהיה מעורב בחטיפת החייל נחשון וקסמן ז"ל. הוא נידון למאסר עולם בישראל וגורש לתורכיה במסגרת "עסקת שליט".
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (24-18 בדצמבר 2019)

ב-20 בדצמבר 2019 התקיימה צעדת השיבה ה-85 במהלכה הופגן רף אלימות דומה לזה של השבועות האחרונים. מאז סבב ההסלמה האחרון ("חגורה שחורה") נמשך "טפטוף" ירי הרקטות. השבוע היו שני שיגורים, לאחרונה מתקיימים דיונים בקרב חמאס וארגונים נוספים השותפים לצעדות השיבה בהם נבחנת כדאיות המשך הצעדות. ביהודה ושומרון נחשפה התארגנות רחבה של החזית העממית לשחרור פלסטין, אשר פעיליה ביצעו את פיגוע המטען בעין בובין באוגוסט 2019
להמשך קריאה...

צעדות השיבה: לקראת מתכונת חדשה?

לאחרונה מתקיימים דיונים בקרב חמאס וארגונים נוספים השותפים לצעדות השיבה, בהם נבחנת כדאיות המשך צעדות השיבה ומועלים רעיונות למתכונת חדשה שלהם. נראה לנו, כי לאחר תקופה של קרוב לשנתיים ו-85 צעדות מתגבשת הערכה בחמאס, כי הצעדות והאלימות המופעלת במסגרתן כבר מיצו את עצמן.
להמשך קריאה...

הסכסוך הישראלי פלסטיני

הסכסוך הישראלי פלסטיני הינו סכסוך בעל אופי לאומי, בין שני עמים היושבים בארץ ישראל: העם היהודי והעם הפלסטיני. הסכסוך הישראלי פלסטיני נמשך כבר למעלה ממאה שנה והוא אחד הסכסוכים הבולטים והמרכזיים בעולם. שורשי הסכסוך הישראלי פלסטיני עמוקים והם נעוצים עוד במאה ה-19, עם עליית התנועות הלאומיות בעולם, ובכללם התנועה הציונית, שחרתה על דגלה עלייה לארץ ישראל והקמת בית לאומי לעם היהודי. אופיו הלאומי של הסכסוך הישראלי פלסטיני התגבש והתעצם בתקופה שלאחר מלחמת העולם הראשונה.

בין הסוגיות העומדות במוקד הסכסוך הישראלי פלסטיני גבולות הקבע, הסדרי ביטחון, תביעת ישראל להכרה פלסטינית בקיומו של העם היהודי, מעמד הפליטים הפלסטינים, השליטה בירושלים, ההתנחלויות הישראליות ביהודה ושומרון, חלוקת משאבי המים וחלוקת משאבים נוספים ביהודה ושומרון.

מאפיין בולט של הסכסוך הישראלי פלסטיני, הוא גילויי האלימות והטרור הקשים ברצועת עזה וביהודה ושומרון המלווים אותו לאורך כל שנות קיומו. הלחימה מבוצעת על ידי תאי טרור ויחידים. גילויי אלימות אלה הביאו לאבדות רבות בנפש וברכוש משני צדי המתרס.

במהלך השנים נעשו ניסיונות רבים ליישוב הסכסוך הישראלי פלסטיני. מרבית ההצעות ניסו לקדם פתרון קבע אשר כרוך ביצירת אוטונומיה פלסטינית או מדינה פלסטינית עצמאית שתוקם לצד מדינת ישראל. פתרון הקרוי “שתי מדינות לשני עמים”. פתרון נוסף שהוצע ליישוב הסכסוך הוא “פתרון מדינה אחת” שלפיו כל ארץ ישראל המערבית כולל רצועת עזה ויהודה ושומרון תהפוך למדינה דו לאומית. הניסיונות לא צלחו בשל חילוקי דעות על אופי הפתרון ובשל אי אמון בסיסי בין הצדדים.