הסתה ודה-לגיטימציה

בכוונת ארגונים ופעילים אנטי-ישראלים מהמזרח-התיכון ומחוצה לו להמשיך וליזום אירועים תודעתיים בחודשים הקרובים, שיאתגרו את ישראל.

בכוונת ארגונים ופעילים אנטי-ישראלים מהמזרח-התיכון ומחוצה לו להמשיך וליזום אירועים תודעתיים בחודשים הקרובים, שיאתגרו את ישראל. ביניהם מופע תודעתי של גורמים אסלאמיים בקרבת הגבול ירדני-ישראלי, שיגור ספינות לרצועה ומטס מחאה לנמל התעופה בן-גוריון
להמשך קריאה...

ארגון IHH התורכי, שמילא תפקיד מרכזי בפרשת ה”מרמרה”, עוסק בהגשת סיוע הומניטארי באזורים מוכי רעב בסומליה.

בחודש ספטמבר פעלו אנשיו באזורים הנשלטים ע”י ארגון אלשבאב המזוהה עם אלקאעדה ותאמו פעילותם עימו, ללא אישור השלטון המרכזי בסומליה. הפרשה ממחישה את אופיו הדואלי של ארגון IHH כארגון סיוע הומניטארי וכארגון אסלאמיסטי, העומד בקשר עם גורמי טרור אסלאמיים קיצוניים
להמשך קריאה...

משט נוסף לרצועת עזה: שתי ספינות ועליהן כ-27 אנשים, וביניהם פעילים פרו-פלסטינים, פעילים חברתיים ואנשי תקשורת, הפליגו ב-2 בנובמבר מתורכיה לרצועה במגמה לאתגר את הסגר הימי, שמטילה ישראל על הרצויה.

משט נוסף לרצועת עזה: שתי ספינות ועליהן כ-27 אנשים, וביניהם פעילים פרו-פלסטינים, פעילים חברתיים ואנשי תקשורת, הפליגו ב-2 בנובמבר מתורכיה לרצועה במגמה לאתגר את הסגר הימי, שמטילה ישראל על הרצועה. זאת למרות שהקהילה הבינלאומית הכירה בלגיטימיות של הסגר ודו”ח פאלמר קבע, כי הוא צעד בטחוני לגיטימי העומד בקנה אחד עם החוק הבינלאומי.
להמשך קריאה...

תגובות ראשוניות בזירה הפלסטינית לממצאי דו”ח פאלמר

דוברים ברשות הפלסטינית ובחמאס הזדרזו לגנות את דו”ח ועדת פאלמר.
להמשך קריאה...

ניתוח ארבעה אירועים תודעתיים בחודשים מאי-יולי 2011: רקע, מאפיינים ומסקנות

בחודשים מאי-יולי 2011 התמודדה מדינת ישראל עם ארבעה אירועים תודעתיים, המהווים להערכתנו חלק מהמסגרת הרחבה של מתקפת הדה-לגיטימציה המתקיימת נגדה. האירועים נוהלו בשיטות מגוונות, בדרך הים, האוויר והיבשה. מאחורי האירועים עמדו ארגונים ופעילים אנטי-ישראלים, מהמזרח התיכון ומרחבי העולם, הנוטלים חלק באופן שוטף במתקפת הדה-לגיטימציה נגד ישראל.
להמשך קריאה...

בכירים ב”אינטרפאל”, קרן בריטית המסייעת לחמאס, שהוצאה מחוץ לחוק בישראל ובארה”ב, ממלאים תפקיד מרכזי בשיגור שיירות סיוע לרצועה המכונות “מיילים של חיוכים”.

גם ארגונים בדרום אפריקה, המשתייכים ל”קואליציית הצדקה” (ארגון-גג של קרנות אסלאמיות המסייעת לחמאס), מעורבים בשיגור השיירות. להערכתנו, שיירות אלו, המוצגות כמיזם הומניטארי, משמשות גם כערוץ להעברת כספים עבור חמאס.
להמשך קריאה...

הסתה ודה-לגיטימציה

האנטישמיות הקלאסית הנוצרית של מדינות אירופה החלה להכות שורשים בעולם הערבי- מוסלמי כתופעה רחבה בתחילת המאה העשרים. האנטישמיות של העולם הערבי-מוסלמי מכוונת בדרך כלל כלפי ישראל כמדינה ציונית-יהודית והעם היהודי התומך בישראל כך שלא נעשית אבחנה ברורה בעולם הערבי-מוסלמי בין ביקורת כלפי מדינת ישראל לבין הסתה נגד העם היהודי.  האנטישמיות בעולם הערבי-מוסלמי בולטת באיראן אולם היא גם נחלתם של משטרים ערביים ואסלאמיים נוספים.

מתקפת הדה-לגיטימציה היא “מתקפה” עולמית נגד ישראל והעם היהודי שמקורה בוועידת דרבן בדרום אפריקה. מטרתה היא למתג את ישראל כמדינה “מצורעת” וכ”מדינת אפרטהייד”, כדי לפגוע בלגיטימיות שלה ולהביא לקריסתה כפי שקרס משטר האפרטהייד בדרום אפריקה. הניסיונות לדה לגיטימציה של ישראל מצליחים לספק פלטפורמה אידיאולוגית לקידום ומינוף מדיניות של סנקציות, הסטת השקעות וחרם במכלול רחב של תחומים כגון תחומי האקדמיה, התרבות והספורט, הכלכלה, הביטחון ועוד.

מתקפת הדה-לגיטימציה גם מאופיינת בארגון שיירות ומשטים לרצועת עזה, הפגנות מחאה, תהלוכות, אירועים לציון ימי אזכור החרמת סחורות ישראליות ועוד. מארגני אירועי הדה- לגיטימציה משתדלים לתת לאירועים הד תקשורתי ולאתגר את ישראל בתגובה אליהם.

לניהול מתקפת דה-לגיטימציה חברו ארגונים המזוהים עם האסלאם הקיצוני יחד עם ארגוני שמאל קיצוני, ארגוני זכויות אדם ו-Ngo’s  ממדינות המערב. מתקפת הדה-לגיטימציה מאופיינת כיום בעיקר במופעים אנטי ישראליים המדינות המערב. יחד עם מערכה להחרמת ישראל (BDS). בעבר ניהלו שותפי מתקפת הדה לגיטימציה מופעים כגון שיירות ומשטים לרצועת עזה.