הסתה ודה-לגיטימציה

באיסטנבול עומד להתחדש בפברואר 2013 משפט הראווה נגד ארבעה בכירים ישראלים, שלא בפניהם, סביב פרשת ה”מרמרה”*.

ארגון IHH, שמילא תפקיד מרכזי במאבק האלים על גבי “המרמרה”, מנצל את המשפט לניהול קמפיין הסתה חריף נגד ישראל אליו שורבבה תעמולה אנטישמית שכוונה כלפי הקהילה היהודית בתורכיה
להמשך קריאה...

הארגון הצרפתי האנטי-ישראלי EuroPalestine, הנוטל חלק במתקפת הדה-לגיטימציה נגד ישראל, שיגר משלחת מטעמו, שנכנסה לרצועת עזה דרך מעבר רפיח.

המשלחת התארחה ע”י ממשל חמאס, קיימה מופע התרסה בקרבת הגבול, והבטיחה לקדם את מסרי התעמולה של חמאס בפני דעת הקהל הצרפתית ופורומים משפטיים צרפתיים ובינלאומיים
להמשך קריאה...

בבית משפט באיסטנבול החלו השימועים במסגרת משפט ראווה של ארבעה בכירים ישראליים בגין אחריות להריגת תשעת הנוסעים התורכיים על סיפון ה”מרמרה”.

ארגון IHH, שפעיליו ניהלו על גבי ה”מרמרה” מאבק אלים נגד צה”ל, מנצל את המשפט לקמפיין הסתה חריף נגד ישראל ומתכוון למנף את תוצאות המשפט להגשת תביעות נגד בכירים ישראלים גם מחוץ לתורכיה.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (31 באוקטובר- 6 בנובמבר 2012)

נמשך ירי הרקטות מרצועת עזה. במהלך השבוע אותרו שתי נפילות בשטח ישראל. במהלך פעילות שגרתית של כוחות צה”ל סמוך לגדר הביטחון הופעל מטען, שגרם לפציעת שלושה חיילים. במזרח ירושלים נדקר צעיר יהודי בגבו. התבטאות של אבו מאזן לערוץ 2 בישראל גרמה לתגובות נזעמות בציבור הפלסטיני.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (25 בספטמבר – 2 באוקטובר 2012)

השבוע נפלו שלוש רקטות בשטחה של ישראל. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. אבו מאזן, יו”ר נשא בעצרת האו”ם נאום לוחמני, שכלל הטחת האשמות חריפות ביותר נגד ישראל עם זאת, הוא קרא להמשך המו”מ.
להמשך קריאה...

בית המשפט המחוזי בחיפה דחה תביעה של בני משפחת רייצ’ל קורי, פעילת ההתארגנות האנטי ישראלית ISM, שנהרגה במהלך ניסיון למנוע פעילות דחפורים של צה”ל ב”ציר פילדלפי” (2003)

ב-28 באוגוסט 2012 התפרסם פסק דין של בית המשפט המחוזי, שדחה תביעה האזרחית, שהגישו בני משפחתה של רייצ’ל קורי, פעילת ISM, נגד מדינת ישראל ומשרד הביטחון. רייצ’ל קורי מצאה מותה ב-16 במרץ 2003, במהלך ניסיון למנוע פעילות דחפורים של צה”ל ב”ציר פילדלפי” (העובר לאורך גבול הרצועה עם מצרים).
להמשך קריאה...

הסתה ודה-לגיטימציה

האנטישמיות הקלאסית הנוצרית של מדינות אירופה החלה להכות שורשים בעולם הערבי- מוסלמי כתופעה רחבה בתחילת המאה העשרים. האנטישמיות של העולם הערבי-מוסלמי מכוונת בדרך כלל כלפי ישראל כמדינה ציונית-יהודית והעם היהודי התומך בישראל כך שלא נעשית אבחנה ברורה בעולם הערבי-מוסלמי בין ביקורת כלפי מדינת ישראל לבין הסתה נגד העם היהודי.  האנטישמיות בעולם הערבי-מוסלמי בולטת באיראן אולם היא גם נחלתם של משטרים ערביים ואסלאמיים נוספים.

מתקפת הדה-לגיטימציה היא “מתקפה” עולמית נגד ישראל והעם היהודי שמקורה בוועידת דרבן בדרום אפריקה. מטרתה היא למתג את ישראל כמדינה “מצורעת” וכ”מדינת אפרטהייד”, כדי לפגוע בלגיטימיות שלה ולהביא לקריסתה כפי שקרס משטר האפרטהייד בדרום אפריקה. הניסיונות לדה לגיטימציה של ישראל מצליחים לספק פלטפורמה אידיאולוגית לקידום ומינוף מדיניות של סנקציות, הסטת השקעות וחרם במכלול רחב של תחומים כגון תחומי האקדמיה, התרבות והספורט, הכלכלה, הביטחון ועוד.

מתקפת הדה-לגיטימציה גם מאופיינת בארגון שיירות ומשטים לרצועת עזה, הפגנות מחאה, תהלוכות, אירועים לציון ימי אזכור החרמת סחורות ישראליות ועוד. מארגני אירועי הדה- לגיטימציה משתדלים לתת לאירועים הד תקשורתי ולאתגר את ישראל בתגובה אליהם.

לניהול מתקפת דה-לגיטימציה חברו ארגונים המזוהים עם האסלאם הקיצוני יחד עם ארגוני שמאל קיצוני, ארגוני זכויות אדם ו-Ngo’s  ממדינות המערב. מתקפת הדה-לגיטימציה מאופיינת כיום בעיקר במופעים אנטי ישראליים המדינות המערב. יחד עם מערכה להחרמת ישראל (BDS). בעבר ניהלו שותפי מתקפת הדה לגיטימציה מופעים כגון שיירות ומשטים לרצועת עזה.