הסתה ודה-לגיטימציה

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (9-3 בדצמבר 2014)

גם השבוע נמשכו תקריות בקרבת גדר הביטחון, שבין ישראל לרצועת עזה. ביהודה ושומרון נמשכו מעשי האלימות במתווים המוכרים. בלט השבוע פיגוע דקירה של מחבל פלסטיני במרכול במישור אדומים.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (16-10 בספטמבר 2014)

ברצועת עזה נשמר השקט. בכירים בחמאס התבטאו, כי חמאס אינה מתכוונת לחדש את הלחימה. ברצועת עזה מתנהלת פעילות השיקום לפי שעה בעצלתיים. הדגש מושם בשלב זה למילוי צריכה המיידיים של האוכלוסייה (מגורים, מזון) בעוד שפעולת שיקום התשתיות עדיין לא החלה. בירושלים נמשכים האירועים האלימים. “על הכוונת” נמצאת הרכבת הקלה העוברת בין שני חלקי העיר.
להמשך קריאה...

IHH, ארגון תורכי ג’האדיסטי, שנטל חלק מרכזי במשט ה”מרמרה”, עומד בראש קואליציה בינלאומית אנטי-ישראלית, שהודיעה על כוונתה לשגר משט נוסף לרצועת עזה במהלך שנת 2014

ב-12 באוגוסט 2014 התקיימה מסיבת עיתונאים באיסטנבול בה נמסר, כי במהלך 2014 מתארגן משט חדש, שמטרתו להביא לסיום המצור הימי המוטל על רצועת עזה. את מסיבת העיתונאים אירגנה קואליציה בינלאומית (The Freedom Flotila Coalition, FFC) אותה מוביל להערכתנו ארגון IHH.
להמשך קריאה...

התנצחות מעל דפי הניו יורק טיימס סביב מאמרו של עמר אלבר’ע’ות’י, פעיל פלסטיני מראמאללה הנמנה על מובילי קמפיין BDS

התנצחות מעל דפי הניו יורק טיימס סביב מאמרו של עמר אלבר’ע’ות’י, פעיל פלסטיני מראמאללה הנמנה על מובילי קמפיין BDS, חושפת את מטרותיו האמיתיות של הקמפיין, החותר לחיסולה של מדינת ישראל, כמו גם את חולשתו ומגבלות כוחו במדינות המערב, זירת פעילותו העיקרית.
להמשך קריאה...

הסתה ודה-לגיטימציה

האנטישמיות הקלאסית הנוצרית של מדינות אירופה החלה להכות שורשים בעולם הערבי- מוסלמי כתופעה רחבה בתחילת המאה העשרים. האנטישמיות של העולם הערבי-מוסלמי מכוונת בדרך כלל כלפי ישראל כמדינה ציונית-יהודית והעם היהודי התומך בישראל כך שלא נעשית אבחנה ברורה בעולם הערבי-מוסלמי בין ביקורת כלפי מדינת ישראל לבין הסתה נגד העם היהודי.  האנטישמיות בעולם הערבי-מוסלמי בולטת באיראן אולם היא גם נחלתם של משטרים ערביים ואסלאמיים נוספים.

מתקפת הדה-לגיטימציה היא “מתקפה” עולמית נגד ישראל והעם היהודי שמקורה בוועידת דרבן בדרום אפריקה. מטרתה היא למתג את ישראל כמדינה “מצורעת” וכ”מדינת אפרטהייד”, כדי לפגוע בלגיטימיות שלה ולהביא לקריסתה כפי שקרס משטר האפרטהייד בדרום אפריקה. הניסיונות לדה לגיטימציה של ישראל מצליחים לספק פלטפורמה אידיאולוגית לקידום ומינוף מדיניות של סנקציות, הסטת השקעות וחרם במכלול רחב של תחומים כגון תחומי האקדמיה, התרבות והספורט, הכלכלה, הביטחון ועוד.

מתקפת הדה-לגיטימציה גם מאופיינת בארגון שיירות ומשטים לרצועת עזה, הפגנות מחאה, תהלוכות, אירועים לציון ימי אזכור החרמת סחורות ישראליות ועוד. מארגני אירועי הדה- לגיטימציה משתדלים לתת לאירועים הד תקשורתי ולאתגר את ישראל בתגובה אליהם.

לניהול מתקפת דה-לגיטימציה חברו ארגונים המזוהים עם האסלאם הקיצוני יחד עם ארגוני שמאל קיצוני, ארגוני זכויות אדם ו-Ngo’s  ממדינות המערב. מתקפת הדה-לגיטימציה מאופיינת כיום בעיקר במופעים אנטי ישראליים המדינות המערב. יחד עם מערכה להחרמת ישראל (BDS). בעבר ניהלו שותפי מתקפת הדה לגיטימציה מופעים כגון שיירות ומשטים לרצועת עזה.