הסתה ודה-לגיטימציה

נאום בעל מוטיבים אנטישמיים של בכיר בחמאס במהלך אחד המשטים, מהווה ביטוי נוסף למסורת אנטישמית ארוכת שנים של חמאס

ב-5 בנובמבר 2018 נשא בכיר חמאס אסמאעיל רצ'ואן, נאום במהלך הפגנה שנלוותה למשט השבועי ברצועת עזה. בנאום ציין רצ'ואן, כי "צעדות השיבה" והמשטים נמשכים עד שישיגו מטרותיהם, שבמרכזן שבירתו המוחלטת של "המצור" על רצועת עזה, מימוש "זכות השיבה" והפלת "עסקת המאה" [של ארה"ב] . במהלך הנאום קרא אסמאעיל רצ'ואן לתמוך ב"התנגדות שלנו ובירושלים שלנו" ואיים על אלו שלא יתמכו.
להמשך קריאה...

לגיטימציה לטרור: ביטויי הוקרה מצד אבו מאזן ובכירים בפתח וברשות הפלסטינית למחבלים אשר היו מעורבים ברצח ישראלים

לאחרונה נפגש אבו מאזן בלשכתו עם אמו ואחיו של כרים יונס, ערבי ישראלי, שיחד עם בן דודו (מאהר יונס) חטף ורצח באכזריות חייל ישראלי (השניים מרצים מאסרי עולם בישראל). קדמו לפגישה ביטויי הוקרה נוספים שהוענקו לשניים מטעם פתח והרשות הפלסטינית: טקס לכבודם בחסות אבו מאזן שנערך בראמאללה, מינוי כרים יונס כחבר בוועד המרכזי של פתח, חנוכת כיכר ורחוב בטול כרם על שם מאהר יונס וחנוכת רחוב ראשי בג'נין על שם כרים יונס. ביטויי הוקרה כאלו, המתקיימים בחסות אבו מאזן והרשות, הינם תופעה מוכרת (למשל פגישת אבו מאזן במרץ 2018 עם מחבל שרצח ישראלי ברחוב הגיא בירושלים והשתחרר מהכלא).
להמשך קריאה...

היחס ליהודים, לישראל ולשלום בספרי הלימוד של הרשות הפלסטינית לכיתות י”א, י”ב שהודפסו בשנים 2017-18

מחקר זה משלים ארבע שנים של פעילות מחקרית שבמהלכה נבדקו 364 ספרי לימוד לכיתות א'- י"ב שהוצאו לאור ע"י הרשות הפלסטינית בשנים 2013 - 2018. מטרת פרוייקט המחקר הייתה לבדוק את היחס ל"אחר" היהודי-ישראלי ולאפשרות של פתרון הסכסוך עם אותו "אחר" בדרכי שלום, ברוח הסכמי השלום הידועים בשם "הסכמי אוסלו". המחקר הנוכחי כולל 45 ספרי לימוד שהוצאו לאור בשנים 2017 - 2018 לכיתות י"א וי"ב. חלקם מהווים מהדורות סופיות שהחליפו מהדורות טיוטה לספרי כתה י"ב ונצפו בהן שינויים, הן לטובה והן לרעה.
להמשך קריאה...

“צעדת השיבה” ואירועי תודעה ברצועת עזה

כבכל יום שישי (מאז 30 במרץ 2018) התקיימה ביום שישי 7 בספטמבר 2018 "צעדת השיבה". ההפגנות בצעדה האחרונה היו אלימות יותר מאלה שהתקיימו בשבועות הקודמים. השתתפו בהן כמה אלפי מפגינים, שפעלו בכמה מוקדים לאורך גדר הביטחון. הרשות לאומית העליונה לצעדת השיבה קראה לציבור להשתתף בצעדה הבאה ביום שישי 14 בספטמבר 2018. כמו כן הודיעה כי בכוונתה להרחיב את פעילויות המחאה להערכתנו על רקע רצון חמאס לשמר "מתיחות מבוקרת" מול ישראל, במקביל למגעים סביב אפשרות ההסדרה (שעודם "תקועים").
להמשך קריאה...

המשט לרצועת עזה (עדכון מס’ 1)

שלושת ספינות המשט יצאו לדרכן: ב-21 ביולי 2018 יצאה הספינה אלעודה מנמל פאלרמו שבסיציליה בדרכה לעזה. יום למחרת (22 ביולי 2018), יצאו מהנמל לדרכו הספינות אלחריה ופלסטין. על סיפון הספינות כארבעים פעילים (דף הפייסבוק של קואליציית צי החירות, 22 ו-23 ביולי 2018). הספינה הרביעית מייריד לא יצאה לרצועה בשל מה שהוגדר בעיות הקשורות לאנשי הצוות. להלן תמונת המצב שבידינו אודות המשתתפים במשט.
להמשך קריאה...

משט של ארבע ספינות קטנות צפוי להגיע לרצועת עזה בסוף יולי 2018 לאחר סבב סיור תעמולתי שערך בנמלי אירופה

ארבעה כלי השיט הקטנים של המשט העושה דרכו לרצועת עזה צפויים להגיע ליעדם בסביבות סוף יולי 2018, לאחר סבב של ביקורים תעמולתיים בנמלים באירופה. מטרת המשט הינה לסייע למאבק התעמולתי הפלסטיני המתלווה ל"צעדות השיבה" על ידי הבלטת התביעה להסרת "המצור" על רצועת עזה.
להמשך קריאה...

הסתה ודה-לגיטימציה

האנטישמיות הקלאסית הנוצרית של מדינות אירופה החלה להכות שורשים בעולם הערבי- מוסלמי כתופעה רחבה בתחילת המאה העשרים. האנטישמיות של העולם הערבי-מוסלמי מכוונת בדרך כלל כלפי ישראל כמדינה ציונית-יהודית והעם היהודי התומך בישראל כך שלא נעשית אבחנה ברורה בעולם הערבי-מוסלמי בין ביקורת כלפי מדינת ישראל לבין הסתה נגד העם היהודי.  האנטישמיות בעולם הערבי-מוסלמי בולטת באיראן אולם היא גם נחלתם של משטרים ערביים ואסלאמיים נוספים.

מתקפת הדה-לגיטימציה היא “מתקפה” עולמית נגד ישראל והעם היהודי שמקורה בוועידת דרבן בדרום אפריקה. מטרתה היא למתג את ישראל כמדינה “מצורעת” וכ”מדינת אפרטהייד”, כדי לפגוע בלגיטימיות שלה ולהביא לקריסתה כפי שקרס משטר האפרטהייד בדרום אפריקה. הניסיונות לדה לגיטימציה של ישראל מצליחים לספק פלטפורמה אידיאולוגית לקידום ומינוף מדיניות של סנקציות, הסטת השקעות וחרם במכלול רחב של תחומים כגון תחומי האקדמיה, התרבות והספורט, הכלכלה, הביטחון ועוד.

מתקפת הדה-לגיטימציה גם מאופיינת בארגון שיירות ומשטים לרצועת עזה, הפגנות מחאה, תהלוכות, אירועים לציון ימי אזכור החרמת סחורות ישראליות ועוד. מארגני אירועי הדה- לגיטימציה משתדלים לתת לאירועים הד תקשורתי ולאתגר את ישראל בתגובה אליהם.

לניהול מתקפת דה-לגיטימציה חברו ארגונים המזוהים עם האסלאם הקיצוני יחד עם ארגוני שמאל קיצוני, ארגוני זכויות אדם ו-Ngo’s  ממדינות המערב. מתקפת הדה-לגיטימציה מאופיינת כיום בעיקר במופעים אנטי ישראליים המדינות המערב. יחד עם מערכה להחרמת ישראל (BDS). בעבר ניהלו שותפי מתקפת הדה לגיטימציה מופעים כגון שיירות ומשטים לרצועת עזה.