הסתה ודה-לגיטימציה

היחס לנאציזם בחברה הפלסטינית על רקע השימוש במוטיבים נאציים בהפגנה ליד אביתר

פלסטינים מהכפר ביתא הציתו ב-14 באוגוסט 2021 סמל של מגן דוד, שבתוכו צלב קרס, סמוך למאחז אביתר שבשומרון (יוזכר, כי המשפחות שהקימו את המאחז פונו ממנו כבר בתחילת יולי 2021, אך במסגרת הסכם עם הממשלה הקרקע עודנה בשליטת הצבא - ומעמדה נבחן במנהל האזרחי).
להמשך קריאה...

סילוף ההיסטוריה על ידי בכירי הרשות הפלסטינית במסגרת תוכניתה להפרכת הנרטיב הציוני נועד ליצור דה לגיטימציה לקיום ישראל והעם היהודי ולחזק את הנרטיב הלאומי הפלסטיני

ב-30-29 ביוני 2021 נערך בשלוחת אוניברסיטת אלקדס הפתוחה בראמאללה, כנס אקדמי ראשון תחת הכותרת "הנראטיב הציוני - בין הפרכה לביטול". הכנס נערך בחסות אבו מאזן והתקיים במסגרת תכנית "הפרכת הנרטיב הציוני" המיושמת על ידי האוניברסיטה וארגוני החברה של פתח (אתר אוניברסיטת אלקדס הפתוחה, 5 ביולי 2021).
להמשך קריאה...

תקיפת חשבונות פרו-ישראליים ברשתות החברתיות במהלך מבצע “שומר החומות” לוחמת סייבר מלזית

במהלך מבצע "שומר החומות" בעזה (10 - 21 במאי 2021), התבצעה תקיפה מסיבית נגד ישראלים ופרו-ישראלים ברשתות החברתיות שבמיינסטרים ובפלטפורמות המסרים. התקפות אלה הובילו לכך שתכנים פרו-ישראליים הפכו לדואר זבל (ספאם) וכן להשעיית חשבונות או חסימתם. ממחקר מקיף שנערך ברשת עולה שמקור ההתקפות נגד הרשתות החברתיות הללו הגיע בעיקר ממלזיה, והן אורגנו והובלו על ידי רשת ארגונים וקבוצות אנטי-ישראליות מלזיות, שהייתה להם חשיפה עצומה של מאות אלפי צפיות ועוקבים ברשת.
להמשך קריאה...

במסגרת המלחמה על התודעה עושה דאעש שימוש באפליקציית טיק טוק להעברת מסרים בעיקר לבני הדור הצעיר

מאז הקמתו, מודע דאעש היטב לחשיבותה של המלחמה על התודעה לעידוד פעילים להצטרף לשורותיו ולקדם את מטרותיו, והוא משקיע בה משאבים רבים. בתקופת שיא פעילותו עשה דאעש שימוש מאסיבי בכל הפלטפורמות האפשריות באינטרנט: הרשתות החברתיות, אתרים לשיתוף קבצי וידאו, בלוגים, פורומים באינטרנט ובאתרים שונים. בנוסף לכך, הפיק הארגון חומרי הסברה וסרטונים, כולל הפקות ברמה הוליוודית, שזכו לתהודה בינלאומית רחבה. המסרים הופצו בשפות רבות והם כוונו למגוון קהלים ברחבי העולם.
להמשך קריאה...

הסתה ודה-לגיטימציה

האנטישמיות הקלאסית הנוצרית של מדינות אירופה החלה להכות שורשים בעולם הערבי- מוסלמי כתופעה רחבה בתחילת המאה העשרים. האנטישמיות של העולם הערבי-מוסלמי מכוונת בדרך כלל כלפי ישראל כמדינה ציונית-יהודית והעם היהודי התומך בישראל כך שלא נעשית אבחנה ברורה בעולם הערבי-מוסלמי בין ביקורת כלפי מדינת ישראל לבין הסתה נגד העם היהודי.  האנטישמיות בעולם הערבי-מוסלמי בולטת באיראן אולם היא גם נחלתם של משטרים ערביים ואסלאמיים נוספים.

מתקפת הדה-לגיטימציה היא “מתקפה” עולמית נגד ישראל והעם היהודי שמקורה בוועידת דרבן בדרום אפריקה. מטרתה היא למתג את ישראל כמדינה “מצורעת” וכ”מדינת אפרטהייד”, כדי לפגוע בלגיטימיות שלה ולהביא לקריסתה כפי שקרס משטר האפרטהייד בדרום אפריקה. הניסיונות לדה לגיטימציה של ישראל מצליחים לספק פלטפורמה אידיאולוגית לקידום ומינוף מדיניות של סנקציות, הסטת השקעות וחרם במכלול רחב של תחומים כגון תחומי האקדמיה, התרבות והספורט, הכלכלה, הביטחון ועוד.

מתקפת הדה-לגיטימציה גם מאופיינת בארגון שיירות ומשטים לרצועת עזה, הפגנות מחאה, תהלוכות, אירועים לציון ימי אזכור החרמת סחורות ישראליות ועוד. מארגני אירועי הדה- לגיטימציה משתדלים לתת לאירועים הד תקשורתי ולאתגר את ישראל בתגובה אליהם.

לניהול מתקפת דה-לגיטימציה חברו ארגונים המזוהים עם האסלאם הקיצוני יחד עם ארגוני שמאל קיצוני, ארגוני זכויות אדם ו-Ngo’s  ממדינות המערב. מתקפת הדה-לגיטימציה מאופיינת כיום בעיקר במופעים אנטי ישראליים המדינות המערב. יחד עם מערכה להחרמת ישראל (BDS). בעבר ניהלו שותפי מתקפת הדה לגיטימציה מופעים כגון שיירות ומשטים לרצועת עזה.