הסתה ודה-לגיטימציה

ברחובות וברשתות: ארגונים תומכי חמאס שמובילים את ההפגנות בארה”ב

מאז תחילת מלחמת "חרבות ברזל" ב-7 באוקטובר 2023, מתקיימות הפגנות ועצרות פרו פלסטיניות ברחבי ארה"ב ברחובות הערים המרכזיות, בקמפוסים של מוסדות אקדמיים ובאתרים ציבוריים. ההפגנות מאורגנות על ידי קבוצות המזוהות מזה שנים כפרו פלסטיניות ואנטישמיות שמתנגדות לרעיון הציוני ומשתתפות בקמפיינים של תנועת החרם (BDS) נגד מדינת ישראל. הקבוצות שעומדות מאחורי המחאה הביעו תמיכה מובהקת במתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר והגדירו אותה "התנגדות לגיטימית". זאת, על אף שחמאס מוגדרת כארגון טרור על ידי הממשל האמריקאי וניתן להטיל עונשי מאסר על "אספקת סיוע חומרי או משאבים" או להטיל סנקציות כלכליות על מי שמקיימים קשרים עם חמאס. המחקר מתמקד בארגונים המרכזיים והבולטים שמובילים את המחאה הפרו פלסטינית בארה"ב מאז תחילת המלחמה.
להמשך קריאה...

ניסיונות לארגן משטי סיוע לרצועת עזה מתורכיה

ב-20 בנובמבר 2023 דווח על יוזמה לרכז בתורכיה 1,000 ספינות מרחבי העולם שיפליגו לכיוון רצועת עזה כדי לשבור את ה"מצור" הישראלי על הרצועה. הכוונה הייתה להוציא את המשט ב-23 בנובמבר 2023. אולם טרם דווח על יציאתו לדרך. מארגני המשט ציינו כי המשט הוא תגובה ומעשה של אי ציות אזרחי נגד "הטבח הבלתי אנושי" שישראל מבצעת ברצועת עזה וכי מדובר ביוזמה אזרחית לחלוטין ואין בכוונתם לנסות לשבור את ה”מצור” על הרצועה אלא להשבית את קווי האספקה לישראל במשך מספר ימים. הם גם הדגישו כי ישמרו בקפדנות על הכללים הבינלאומיים כדי לא לתת תירוץ לישראל לתקוף את הספינות. אין זו היוזמה היחידה לארגן משט סיוע לרצועת עזה מאז תחילת המלחמה. נראה כי המשטים שעודם בשלב התכנון בלבד, הם לפי שעה בבחינת אקט של הפגנת סולידריות עם רצועת עזה ולא ברור מתי הם מתכננים לצאת לדרכם והאם הם מתכוונים בכלל להגיע לחופי רצועת עזה. יצוין כי מאז אירוע "המרמרה" לא הצליחו הארגונים העוסקים בשיגור משטים לרצועת עזה לארגן משט בסדר גודל שכזה וכי כל המאמצים שנעשו בנושא הסתיימו מבלי שהספינות אשר הצליחו לצאת לדרך הגיעו לאזור.
להמשך קריאה...

בצל המלחמה, ביטויים גוברים לעוינות האיראנית כלפי ישראל תוך שלילת קיומה

מאז פרוץ המלחמה ברצועת עזה, ניכרת החרפה משמעותית בגילויי העוינות מצד איראן כלפי ישראל תוך שלילת קיומה. העוינות כלפי ישראל היא הסוגייה המרכזית, שבה מדיניות איראן נותרה בלתי מתפשרת ועקבית. האידאולוגיה המהפכנית של איראן שוללת מכל וכל את קיומה של מדינת ישראל ומתמצית בסיסמא: "ישראל חייבת להימחק מעל פני המפה". ההתנגדות לישראל מהווה נדבך מרכזי בתורה המהפכנית ובמדיניות המשטר האסלאמי והיא משקפת מטרות מהפכניות שונות, לרבות העוינות הבסיסית למדינה היהודית והאיבה לאימפריאליזם המערבי, שישראל נתפסת כמייצגו. 
להמשך קריאה...

פעילי חמאס הגישו תלונה לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג

דווח על תביעת ענק בשווי 25 מיליארד דולר שהוגשה נגד ישראל, על ידי קבוצה של עורכי דין אירופאים, לבית המשפט הפלילי הבין לאומי בהאג (ICC). את התביעה יזמו שמונה חברי המועצה המחוקקת מרצועת עזה. ישראל נתבעת על "פשעים" שביצעה נגד תושבי עזה מאז 2007 בדגש על נזקים שנגרמו כתוצאה מ"המצור" שהיא הטילה, לדבריהם, על רצועת עזה. התביעה מוגשת בסיוע שני ארגוני חברה אזרחית בינלאומיים: AFD International, ארגון זכויות אדם שמטהו בבריסל וארגון One Justice, שמקום מושבו בפריז. בראש קבוצת עורכי הדין עומד עורך הדין Gilles Devers, צרפתי העוסק מזה שנים רבות בהגשת תביעות נגד ישראל לבית הדין הפלילי הבינלאומי. המאבק המשפטי נגד ישראל והפנייה לבתי הדין מוגדרים על ידי הפלסטינים כאחת מצורות "ההתנגדות" ואחד הכלים החשובים שבידיהם במאבק נגד ישראל. בראייתם, עצם הגשת התביעות, גם אם הן לא מגיעות לכדי פסק דין, מצמצמת את מרחב הפעולה של ישראל, תורמת להוקעת הנרטיב שלה ומגבילה את פעילותה המדינית והדיפלומטית. 
להמשך קריאה...

תכני הסתה ועידוד ביצוע פיגועים בסדרת הטלוויזיה של חמאס במהלך חודש רמצ’אן

סדרות הטלוויזיה המשודרות בעולם המוסלמי במהלך חודש רמצ'אן זוכות בדרך כלל לעניין רב בקרב קהלים ערביים ואסלאמיים והן אף מייצרות שיח ער בכלי התקשורת וברשתות החברתיות. ארגוני הטרור הפלסטינים, לרבות חמאס והג'האד האסלאמי בפלסטין, מפיקים אף הם סדרות מטעמן המשודרות במהלך חודש רמצ'אן.  בשנים האחרונות ניכר  מאמץ מצד חמאס והג'האד האסלאמי בפלסטין לשפר את איכות תכני הסדרות שהם מפיקים ולקרבן ללב הצופים באמצעות קישור שלהן לאירועים אקטואליים מקומיים. מערך ההסברה של חמאס, הקדיש את סדרת רמצ'אן לאסירים פלסטינים מבצעי פיגועים לשם הגברת ההסתה והמשך העידוד לביצוע פיגועים ביהודה, שומרון, ירושלים ובשטח ישראל. לצורך ההפקה, השידור וההפצה של הסדרה, ניצלה חמאס את פלטפורמת ערוץ אלאקצא, המהווה  השופר ההסברתי שלה, אשר מופעל מרצועת עזה. 
להמשך קריאה...

המערכה המשפטית: ועידה ברצועת עזה בנושא המלחמה המשפטית בישראל

במסגרת המאבק המשפטי שמנהלים הפלסטינים נגד מדינת ישראל התקיימה ב-18 במרץ 2023 ברצועת עזה ועידה משפטית תחת הכותרת "משפטנים נגד הכובש". את הוועידה ארגן המרכז הבינלאומי למחקרים משפטיים, המכריז על עצמו כ"מרכז עצמאי" שמשרדיו בעזה, בעל זיקה מובהקת לחמאס. במהלך הוועידה הדגישו הדוברים את חשיבות הלוחמה המשפטית בישראל שלדבריהם היא לא פחות חשובה מהפעילות הצבאית והמדינית המתנהלת נגדה. בסיום הוועידה הוגשו המלצות במסגרתן הודגש הצורך לאמץ את הלוחמה המשפטית בישראל כשיטת התנגדות בסיסית ולעשות בה שימוש להתמודדות מול ישראל בכל המישורים ובפורומים הבינלאומיים. יצוין שהמאבק המשפטי מהווה מזה שנים חלק אינטגרלי מהמאבק המדיני, שמנהלת הרשות הפלסטינית נגד ישראל ולעיתים גם חלק מפעילות הדה-לגיטימציה של ישראל והיא נועדה להשגת יעדים בתחום המדיני, הסברתי והצבאי.
להמשך קריאה...

הסתה ודה-לגיטימציה

האנטישמיות הקלאסית הנוצרית של מדינות אירופה החלה להכות שורשים בעולם הערבי- מוסלמי כתופעה רחבה בתחילת המאה העשרים. האנטישמיות של העולם הערבי-מוסלמי מכוונת בדרך כלל כלפי ישראל כמדינה ציונית-יהודית והעם היהודי התומך בישראל כך שלא נעשית אבחנה ברורה בעולם הערבי-מוסלמי בין ביקורת כלפי מדינת ישראל לבין הסתה נגד העם היהודי.  האנטישמיות בעולם הערבי-מוסלמי בולטת באיראן אולם היא גם נחלתם של משטרים ערביים ואסלאמיים נוספים.

מתקפת הדה-לגיטימציה היא “מתקפה” עולמית נגד ישראל והעם היהודי שמקורה בוועידת דרבן בדרום אפריקה. מטרתה היא למתג את ישראל כמדינה “מצורעת” וכ”מדינת אפרטהייד”, כדי לפגוע בלגיטימיות שלה ולהביא לקריסתה כפי שקרס משטר האפרטהייד בדרום אפריקה. הניסיונות לדה לגיטימציה של ישראל מצליחים לספק פלטפורמה אידיאולוגית לקידום ומינוף מדיניות של סנקציות, הסטת השקעות וחרם במכלול רחב של תחומים כגון תחומי האקדמיה, התרבות והספורט, הכלכלה, הביטחון ועוד.

מתקפת הדה-לגיטימציה גם מאופיינת בארגון שיירות ומשטים לרצועת עזה, הפגנות מחאה, תהלוכות, אירועים לציון ימי אזכור החרמת סחורות ישראליות ועוד. מארגני אירועי הדה- לגיטימציה משתדלים לתת לאירועים הד תקשורתי ולאתגר את ישראל בתגובה אליהם.

לניהול מתקפת דה-לגיטימציה חברו ארגונים המזוהים עם האסלאם הקיצוני יחד עם ארגוני שמאל קיצוני, ארגוני זכויות אדם ו-Ngo’s  ממדינות המערב. מתקפת הדה-לגיטימציה מאופיינת כיום בעיקר במופעים אנטי ישראליים המדינות המערב. יחד עם מערכה להחרמת ישראל (BDS). בעבר ניהלו שותפי מתקפת הדה לגיטימציה מופעים כגון שיירות ומשטים לרצועת עזה.