הרשות הפלסטינית

שחרור 27 עצורים חברי ה-“חמא”ס” וה”ג’האד האסלאמי”

שחרור טרוריסטים ע"י "הרשות הפלסטינית" במסגרת מדיניות ה"דלת המסתובבת" בעיצומו של גל פיגועי טרור בתקופה שקדמה ל"חומת מגן"
להמשך קריאה...

גילוי דעת שהופץ ע”י לשכת ערפאת מסית את ערביי ישראל להצטרף לאינתיפאדה, תוכנו משקף היעדר נכונות של ערפאת ו”הרשות” להכיר בזכות קיומה של ישראל ולהגיע עימה לשלום ולדו-קיום

גילוי דעת, שהופץ ע"י לשכת ערפאת שהועבר לאישים ערביים בישראל ע"י "ועדת הקישור" לערביי ישראל, הפועלת מלשכתו של ערפאת. גילוי הדעת, הנושא את לוגו הרשות הפלסטינית ו"משרד הנשיא", פורסם ב- 30 בספטמבר 2001, לרגל יום השנה לאינתיפאדה ועיקרו הסתת ערביי ישראל ליטול חלק באירועים האלימים. גילוי הדעת רצוף ביטויי שינאה עזים לישראל ולתושביה, המכונים "כנופיות ציוניות"; "שודדי המאה העשרים"; "הורגי הילדים, הנשים והזקנים"; "יצרני הטרור הבינלאומי"; "גונבי אדמות" ועוד כהנה וכהנה.
להמשך קריאה...

בית ספר כמחסה וכבסיס פעולה לטרוריסטים: מחאה של ראש משרד הקישור של גרמניה ל”רשות הפלסטינית” על הפיכת בית ספר ברכס בית ג’אלא לבסיס של פעילות צבאית נגד ישראל

מסמך שלל עוסק בפנייה של ראש משרד הקישור של גרמניה ל"רשות הפלסטינית", אל ג'בריל רג'וב, בעניין פעילות חמושים פלסטיניים בשטח בית הספר "תליטא קומי" בבית ג'אלא (בית ספר הממומן ע"י הכנסיה הפרוטסטנטית בברלין). ברקע הפנייה עומד החשש שמא הדבר עלול להוביל לתגובה צבאית ישראלית, ולפיכך מתבקש ג'בריל רג'וב לסייע בסילוק החמושים מהמקום. יצוין, כי בית הספר עליו מדובר נמצא על רכס בית ג'אלא ומסביבתו התבצע ירי על כלי רכב ישראליים שנסעו ב"ציר המנהרות", עוקף בית לחם. הפיכת שטח בית הספר, בו לומדים עפ"י מסמך השלל כ-1000 תלמידים, לאתר פעולות טרוריסטית, ממחישה פעם נוספת את השימוש הציני שעושים ארגוני הטרור באוכלוסיה האזרחית, בקרבה הם מוצאים מחסה ומתוך ריכוזיה הם פועלים.
להמשך קריאה...

מסמכי שלל וחקירת עצורי מבצע “חומת מגן” שבים וממחישים את מעורבותו של “המודיעין הכללי” בסיוע ישיר ועקיף לפעולות טרור

מסמכי השלל וחקירות העצורים מוכיחים באופן חד-משמעי, כי "המודיעין הכללי" ומנגנוני הביטחון נוספים, הכפופים ישירות לערפאת, ש-עפ"י ההסכמים בין ישראל לפלסטינים היו אמורים לדאוג לסיכול הטרור משטחי "הרשות הפלסטינית", הפכו לגורם מרכזי המעורב באכוונת הטרור, בעידודו ובסיוע לחוליות טרור שביצעו פיגועי הרג בישראל.
להמשך קריאה...

מסמכי שלל נוספים שבים וחושפים את מערכת העברות התשלומים לחוליות טרור באישורו האישי של יאסר ערפאת ובמעורבות עמוקה של מרואן ברע’ותי

מסמכי שלל נוספים ממבצע "חומת מגן", שחלקם נמצאו בלשכתו של מרואן ברע'ותי בראמאללה, עוסקים במערכת העברות התשלומים לחוליות מחבלים המשתייכים ל-"פת"ח" על כינוייו השונים ("תזנים"; "גדודי חללי אלאקצא").
להמשך קריאה...

חלקם של ערפאת ומנגנוני “הרשות” במימון ובסיוע לתשתיות הטרור של ה-“פת”ח”, ה”תנזים” וגדודי חללי “אלאקצא”

חלקם של ערפאת ומנגנוני "הרשות" במימון ובסיוע לתשתיות הטרור של ה-"פת"ח", ה"תנזים" וגדודי חללי "אלאקצא" - עפ"י מסמכי שלל שנפלו לידי צה"ל
להמשך קריאה...

הרשות הפלסטינית

הרשות הפלסטינית הינה ישות אוטונומית למחצה שתחת שליטתה נמצאת רוב האוכלוסייה הפלסטינית ביהודה ושומרון. הרשות הפלסטינית הוקמה בשנת 1994 מתוקף הסכמים שנחתמו במסגרת תהליך אוסלו בין ישראל לאש”ף. באופן פורמאלי שולטת הרשות הפלסטינית גם ברצועת עזה אולם בפועל איבדה הרשות הפלסטינית את השליטה ברצועת עזה ביוני 2007 עם השתלטות חמאס. מאז מותו של יאסר ערפאת, עומד בראש הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן).

במהלך האינתיפאדה השנייה (2000 עד 2005) נפגע קשה מעמדה של הרשות הפלסטינית בראשות יאסר ערפאת. ישראל טענה שהיא כשלה בתפקידה עקב העובדה שלא פעלה להילחם בטרור ואף לקחה חלק פעיל בארגון ומימון פיגועים כלפי ישראלים. בוטל שיתוף הפעולה בין ישראל לרשות הפלסטינית ופעילותה ברובה שותקה.

לאחר סיום האינתיפאדה השנייה, מותו של ערפאת ועלייתו של אבו מאזן שינתה ישראל את מדיניותה כלפי הרשות הפלסטינית והיחסים בין השתיים השתפרו. כיום שולטת הרשות הפלסטינית בשטחי A ביהודה ושומרון וזוכה לשיתוף פעולה חלקי עם ישראל, בעיקר בתחום הביטחוני והמנהלי. בשטחים שבשליטתה פועלת הרשות הפלסטינית באמצעות מנגנוני הביטחון שלה בתיאום עם ישראל לשמירת הסדר הפנימי והבניסיונות לסיכול פיגועי טרור. בו בזמן תומכת הרשות הפלסטינית ב”התנגדות העממית” (טרור עממי) ומעניקה גיבוי מדיני, הסברתי ואף מעשי לאלימות במתבצעת במסגרתו.

מדינות רבות בעולם מכירות בצורה זו או אחרת ברשות הפלסטינית כישות מדינית אם כי רובן לא הכירו ברשות הפלסטינית כמדינה עצמאית. חלקן מיסדו את קשריהן הדיפלומטיים עם הרשות הפלסטינית ברמה של שגרירות. ב-29 בנובמבר 2012 אישרה העצרת הכללית של האו”ם ברוב גדול את החלטה 67/19 בדבר צירופה של הרשות הפלסטינית כמדינה משקיפה, שאינה חברה מלאה.