הרשות הפלסטינית

מסרים אנטישמיים כמשתקפים בויכוח פנימי במצרים בעקבות הסרת “הפרוטוקולים של זקני ציון” ממדפי התצוגה של ספרי הקודש במוזיאון כתבי העת בספרייה באלכסנדריה.

הספר "הסכנה היהודית- "הפרוטוקולים של זקני ציון",בתרגומו של מחמד ח'ליפה אלתוניסי" (1976). מהדורה ישנה זאת של ה"פרוטוקולים" היא שהוצגה כנראה לראווה במוזיאון כתבי העת באלכסנדריה לצד ספרי קודש אסלאמיים ונוצריים.
להמשך קריאה...

תרבות החללים והמתאבדים באוניברסיטאות ב”שטחים”: אוניברסיטת ביר זית כמקרה מבחן

פגועי הטרור של ה-"חמא"ס" בקפה "הלל" בירושלים ובטרמפיאדה בצריפין (9.9.03), שבוצעו ע"י שני סטודנטים מתאבדים מה-"חמא"ס", הסבו פעם נוספת את תשומת הלב לתרבות החללים המתאבדים השלטת באוניברסיטאות ב"שטחים", המהוות חממה לצמיחתם של טרוריסטים צעירים בשרות ה-"חמא"ס" וארגוני הטרור האחרים.
להמשך קריאה...

ארגוני הטרור הפלסטיניים ומנגנוני הביטחון של “הרשות” עושים שימוש באמבולנסים, בתיעוד של “הסהר האדום”, בכלי רכב ובתיעוד של ארגונים בינ”ל להברחת מבוקשים ואמצעי חבלה ולביצוע פעולות טרור. זאת על מנת לעקוף את הבדיקות המתבצעות במחסומי צה”ל תוך ניצול חופש התנועה המוענק לרכבים אלה ולמשתמשים בהם.

לאחרונה (נובמבר 2003) אותר מקרה נוסף של שימוש באמבולנס לצורך העברת חומרים כימיים לתשתית ה-"חמא"ס" בשכם לצורך הכנת מטעני חבלה.
להמשך קריאה...

ערפאת ו”הרשות הפלסטינית” ממשיכים להפגין אזלת יד בחקירת הפיגוע נגד שיירת הדיפלומטים האמריקנית, בו נהרגו שלושה מאבטחים (אוקטובר 2003).

מאחורי הפיגוע עמדו, ככל הנראה, “ועדות ההתנגדות העממית”, ארגון טרור הפועל ברצועה ומורכב בעיקר מפורשי “פת”ח” ומפעילים לשעבר במנגנוני הביטחון הפלסטיניים
להמשך קריאה...

ג’נין – “בירת המתאבדים”

אפיונים כלליים של תשתית הטרור בג’נין
להמשך קריאה...

הסתה נגד תורכיה ומשטרה החילוני בספרון אסלאמי רדיקלי שנכתב ומופץ מחברון ע”י אנשי דת המזוהים עם ה”חמא”ס”.

בין חומרי השלל שנתפסו בחברון במהלך פעילות צה"ל נמצא ספרון הסתה נגד תורכיה, בעל אופי אסלאמי רדיקלי, המנתח בהרחבה את "החטאים והעבירות" שבגללם "נענשה" תורכיה ברעידת אדמה קטלנית ואת הלקחים שלטענת המחבר עליה להפיק מכך.
להמשך קריאה...

הרשות הפלסטינית

הרשות הפלסטינית הינה ישות אוטונומית למחצה שתחת שליטתה נמצאת רוב האוכלוסייה הפלסטינית ביהודה ושומרון. הרשות הפלסטינית הוקמה בשנת 1994 מתוקף הסכמים שנחתמו במסגרת תהליך אוסלו בין ישראל לאש”ף. באופן פורמאלי שולטת הרשות הפלסטינית גם ברצועת עזה אולם בפועל איבדה הרשות הפלסטינית את השליטה ברצועת עזה ביוני 2007 עם השתלטות חמאס. מאז מותו של יאסר ערפאת, עומד בראש הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן).

במהלך האינתיפאדה השנייה (2000 עד 2005) נפגע קשה מעמדה של הרשות הפלסטינית בראשות יאסר ערפאת. ישראל טענה שהיא כשלה בתפקידה עקב העובדה שלא פעלה להילחם בטרור ואף לקחה חלק פעיל בארגון ומימון פיגועים כלפי ישראלים. בוטל שיתוף הפעולה בין ישראל לרשות הפלסטינית ופעילותה ברובה שותקה.

לאחר סיום האינתיפאדה השנייה, מותו של ערפאת ועלייתו של אבו מאזן שינתה ישראל את מדיניותה כלפי הרשות הפלסטינית והיחסים בין השתיים השתפרו. כיום שולטת הרשות הפלסטינית בשטחי A ביהודה ושומרון וזוכה לשיתוף פעולה חלקי עם ישראל, בעיקר בתחום הביטחוני והמנהלי. בשטחים שבשליטתה פועלת הרשות הפלסטינית באמצעות מנגנוני הביטחון שלה בתיאום עם ישראל לשמירת הסדר הפנימי והבניסיונות לסיכול פיגועי טרור. בו בזמן תומכת הרשות הפלסטינית ב”התנגדות העממית” (טרור עממי) ומעניקה גיבוי מדיני, הסברתי ואף מעשי לאלימות במתבצעת במסגרתו.

מדינות רבות בעולם מכירות בצורה זו או אחרת ברשות הפלסטינית כישות מדינית אם כי רובן לא הכירו ברשות הפלסטינית כמדינה עצמאית. חלקן מיסדו את קשריהן הדיפלומטיים עם הרשות הפלסטינית ברמה של שגרירות. ב-29 בנובמבר 2012 אישרה העצרת הכללית של האו”ם ברוב גדול את החלטה 67/19 בדבר צירופה של הרשות הפלסטינית כמדינה משקיפה, שאינה חברה מלאה.