הרשות הפלסטינית

אישים פלסטיניים: גם אנחנו אחראים לכישלון אוסלו; לא תרמנו למלחמה בטרור אחרי ה-11 בספטמבר

יום השנה ה-11 להסכם אוסלו הוצנע מאד ולא זכה לסיקור רחב בתקשורת הפלסטינית. גם אישים פלסטינים כמעט ולא נדרשו לו.
להמשך קריאה...

“אינטרפאל” – הקרן הייעודית של תנועת ה-“חמא”ס” בבריטניה, המגייסת ומעבירה כספים עבור התשתית האזרחית שלה ב”שטחים” (“הדעוה”).

"אינטרפאל" היא הקרן הייעודית של תנועת ה-"חמא"ס" בבריטניה, המגייסת ומעבירה כספים עבור התשתית האזרחית שלה ב"שטחים" ("הדעוה"). כספים אלו מסייעים לתנועה לבנות עצמה כחלופה ל"רשות הפלסטינית" ולקיים מעטפת תומכת טרור. "אינטרפאל" מעבירה למוסדות ה-"חמא"ס" כספים הנתרמים בבריטניה ובמקומות נוספים בעולם, באמצעות קרנות ייעודיות נוספות של התנועה וקרנות של גורמים אסלאמיים קיצונים.
להמשך קריאה...

ארבע שנות עימות אלים בין ישראל לפלסטינים – סיכום ביניים

ב- 29 לספטמבר 2000 החל המאבק האלים הנוכחי בין ישראל לפלסטינים. בתחילה נשא המאבק מאפיינים של התקוממות עממית: תהלוכות המונים, ידויי אבנים והפרות סדר.
להמשך קריאה...

תמיכת “הרשות הפלסטינית” בטרור המתאבדים של ה”חמא”ס”: מסמכי שלל מ”חומת מגן” חושפים העברת מענק של 2,000$ לאביו של המחבל המתאבד מפיגוע הדולפינריום ע”י מיניסטריון הרווחה הפלסטיני

ב-1 ביוני 2001 ביצע סעיד חסן חותרי, טרוריסט מתאבד מה-“חמא”ס”, פיגוע התאבדות במועדון בני נוער בדולפינריום. בפיגוע נהרגו 21 אזרחים ישראליים, רובם בני נוער, ו-83 נוספים נפצעו. הטרוריסט המתאבד שוגר לביצוע הפיגוע ע”י עבד אלרחמן חמאד, ראש התשתית המבצעית של ה-“חמא”ס” בקלקיליה, שנהרג כעבור כחצי שנה ע”י צה”ל.
להמשך קריאה...

גדר הביטחון ומרחב החיץ כמחסום לטרור: בחינה השוואתית של הפיגועים שבוצעו ע”י תשתיות הטרור מאזור השומרון מצביעה על ירידה חדה (כ-90%) שחלה במספר הפיגועים שבוצעו בתחומי ישראל מאז הקמת הגדר.

בחינת נתוני הפיגועים שביצעו תשתיות ארגוני הטרור בשומרון בתחומי ישראל לאחר הקמת גדר הביטחון ומרחב החיץ לעומת הפיגועים שבוצעו לפני הקמתם, מצביעה על ירידה חדה ביכולתן של תשתיות אלה להוציא לפועל פיגועים בתחומי ישראל.
להמשך קריאה...

אמבולנס אונר”א כ”שירות מוניות” לפינוי מחבלים חמושים משדההקרב בשכונת זייתון שבעזה

“ערוץ 10” בטלוויזיה הישראלית פרסם (24 במאי) כתבה של ינון מגל, הכתב לענייני צבא, המבוססת על קלטת הוידאו שצולמה ע”י סוכנות רוייטרס בעת פעילות צה”ל בשכונת זייתון בעזה ב- 11 במאי.
להמשך קריאה...

הרשות הפלסטינית

הרשות הפלסטינית הינה ישות אוטונומית למחצה שתחת שליטתה נמצאת רוב האוכלוסייה הפלסטינית ביהודה ושומרון. הרשות הפלסטינית הוקמה בשנת 1994 מתוקף הסכמים שנחתמו במסגרת תהליך אוסלו בין ישראל לאש”ף. באופן פורמאלי שולטת הרשות הפלסטינית גם ברצועת עזה אולם בפועל איבדה הרשות הפלסטינית את השליטה ברצועת עזה ביוני 2007 עם השתלטות חמאס. מאז מותו של יאסר ערפאת, עומד בראש הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן).

במהלך האינתיפאדה השנייה (2000 עד 2005) נפגע קשה מעמדה של הרשות הפלסטינית בראשות יאסר ערפאת. ישראל טענה שהיא כשלה בתפקידה עקב העובדה שלא פעלה להילחם בטרור ואף לקחה חלק פעיל בארגון ומימון פיגועים כלפי ישראלים. בוטל שיתוף הפעולה בין ישראל לרשות הפלסטינית ופעילותה ברובה שותקה.

לאחר סיום האינתיפאדה השנייה, מותו של ערפאת ועלייתו של אבו מאזן שינתה ישראל את מדיניותה כלפי הרשות הפלסטינית והיחסים בין השתיים השתפרו. כיום שולטת הרשות הפלסטינית בשטחי A ביהודה ושומרון וזוכה לשיתוף פעולה חלקי עם ישראל, בעיקר בתחום הביטחוני והמנהלי. בשטחים שבשליטתה פועלת הרשות הפלסטינית באמצעות מנגנוני הביטחון שלה בתיאום עם ישראל לשמירת הסדר הפנימי והבניסיונות לסיכול פיגועי טרור. בו בזמן תומכת הרשות הפלסטינית ב”התנגדות העממית” (טרור עממי) ומעניקה גיבוי מדיני, הסברתי ואף מעשי לאלימות במתבצעת במסגרתו.

מדינות רבות בעולם מכירות בצורה זו או אחרת ברשות הפלסטינית כישות מדינית אם כי רובן לא הכירו ברשות הפלסטינית כמדינה עצמאית. חלקן מיסדו את קשריהן הדיפלומטיים עם הרשות הפלסטינית ברמה של שגרירות. ב-29 בנובמבר 2012 אישרה העצרת הכללית של האו”ם ברוב גדול את החלטה 67/19 בדבר צירופה של הרשות הפלסטינית כמדינה משקיפה, שאינה חברה מלאה.