הרשות הפלסטינית

News of the Israeli-Palestinian Confrontation (De

להמשך קריאה...

חדשות העימות הישראלי פלסטיני

(נכון ל- 15 בדצמבר, השלמה ללקט המידע מה- 14 בדצמבר)
להמשך קריאה...

חדשות העימות הישראלי פלסטיני (14-1 דצמבר, 2005)

המחצית הראשונה של חודש דצמבר התאפיינה בהסלמה בטרור הפלסטיני. ביטוייה העיקרי היה פיגוע התאבדות בנתניה שביצע “הג’אהד האסלאמי בפלסטין”, ארגון החותר לטרפוד ה”הרגעה” בתמיכת סוריה ואיראן. במסגרת זאת חלה עלייה חדה בהיקף ירי הרקטות ופגזי המרגמה מרצועת עזה לעבר יישובי הנגב המערבי.
להמשך קריאה...

ארגון ה”חזבאללה” בלבנון ממשיך להפעיל התארגנויות “פת”ח” תנזים בגדה במשימות טרור באמצעות גורם קישור בעזה, המעביר לפעילי הטרור מימון והנחיות לפעולה

ב- 16 באוקטובר 2005 עצרו כוחות הביטחון הישראלים את מג’די כמאל עבד אלג’באר עאמר מהכפר קליל, שבאזור שכם. בחקירתו מסר כי הוא הופעל על ידי ארגון ה”חזבאללה” בלבנון באמצעות מעין מפקדה קדמית בעזה, המהווה חוליית קשר בין מפעילי ה”חזבאללה” בלבנון לבין פעילי הטרור בגדה, באמצעותה מועברים לפעילי “פת”ח” תנזים כספים והנחיות לפעולה.
להמשך קריאה...

חסן מדהון, פעיל טרור בכיר של פת”ח/”גדודי חללי אל אקצא” ברצועת עזה, נהרג (יחד עם פעיל מהחמא”ס) בפעולת סיכול ממוקד של חיל האוויר.

חסן מדהון היה אחראי לפעולות טרור רבות נגד ישראל כולל פעולות בנמל אשדוד ובמעבר קרני בהן נהרגו 20 ישראלים. בעקבות זאת נורו מספר רקטות “קסאם” לעבר ישראל, אחת מהן פגעה בבית מגורים בנתיב העשרה וכתוצאה מכך נפצע קל תושב מקומי.
להמשך קריאה...

על רקע רצח מוסא ערפאת, מאמר של פובליציסט בעל שם בעיתון ערבי נפוץ היוצא לאור בלונדון מבקר בחריפות את “הרשות”.

המאמר תוקף את “הרשות” על חוסר האונים שהיא מגלה כלפי הארגונים החמושים [ארגוני הטרור] וצופה “תרחיש אימים” של מלחמת אזרחים פלסטינית הממשמשת ובאה. המאמר קורא ל”רשות” ללמוד לקח ממחדליה לאחר “הסכם אוסלו”, שהורידו לטמיון את כל הישגיה, ולפעול לפירוק הארגונים החמושים, להחרמת נשקם, ולהשלטת חוק וסדר. זאת בין אם ע”י שיתוף הארגונים בשלטון ובין אם
להמשך קריאה...

הרשות הפלסטינית

הרשות הפלסטינית הינה ישות אוטונומית למחצה שתחת שליטתה נמצאת רוב האוכלוסייה הפלסטינית ביהודה ושומרון. הרשות הפלסטינית הוקמה בשנת 1994 מתוקף הסכמים שנחתמו במסגרת תהליך אוסלו בין ישראל לאש”ף. באופן פורמאלי שולטת הרשות הפלסטינית גם ברצועת עזה אולם בפועל איבדה הרשות הפלסטינית את השליטה ברצועת עזה ביוני 2007 עם השתלטות חמאס. מאז מותו של יאסר ערפאת, עומד בראש הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן).

במהלך האינתיפאדה השנייה (2000 עד 2005) נפגע קשה מעמדה של הרשות הפלסטינית בראשות יאסר ערפאת. ישראל טענה שהיא כשלה בתפקידה עקב העובדה שלא פעלה להילחם בטרור ואף לקחה חלק פעיל בארגון ומימון פיגועים כלפי ישראלים. בוטל שיתוף הפעולה בין ישראל לרשות הפלסטינית ופעילותה ברובה שותקה.

לאחר סיום האינתיפאדה השנייה, מותו של ערפאת ועלייתו של אבו מאזן שינתה ישראל את מדיניותה כלפי הרשות הפלסטינית והיחסים בין השתיים השתפרו. כיום שולטת הרשות הפלסטינית בשטחי A ביהודה ושומרון וזוכה לשיתוף פעולה חלקי עם ישראל, בעיקר בתחום הביטחוני והמנהלי. בשטחים שבשליטתה פועלת הרשות הפלסטינית באמצעות מנגנוני הביטחון שלה בתיאום עם ישראל לשמירת הסדר הפנימי והבניסיונות לסיכול פיגועי טרור. בו בזמן תומכת הרשות הפלסטינית ב”התנגדות העממית” (טרור עממי) ומעניקה גיבוי מדיני, הסברתי ואף מעשי לאלימות במתבצעת במסגרתו.

מדינות רבות בעולם מכירות בצורה זו או אחרת ברשות הפלסטינית כישות מדינית אם כי רובן לא הכירו ברשות הפלסטינית כמדינה עצמאית. חלקן מיסדו את קשריהן הדיפלומטיים עם הרשות הפלסטינית ברמה של שגרירות. ב-29 בנובמבר 2012 אישרה העצרת הכללית של האו”ם ברוב גדול את החלטה 67/19 בדבר צירופה של הרשות הפלסטינית כמדינה משקיפה, שאינה חברה מלאה.