הרשות הפלסטינית

מבצע “עופרת יצוקה” – עדכון מס’ 4

ב- 30 בדצמבר, היום הרביעי של המבצע “עופרת יצוקה”, הותקפו למעלה מ- 50 מטרות טרור נוספות ע”י חיל האוויר וחיל הים. נמשך ירי הרקטות, בהיקף נמוך במקצת מהיום הקודם, אך הוא כוון לעבר ערים המרוחקות מהרצועה. אחד מהרקטות נפלה בגן ילדים בבאר שבע. ארבעה ימים לאחר תחילת המבצע החלו לצוץ יוזמות להביא לסיומה. אולם על
להמשך קריאה...

מבצע “עופרת יצוקה” – עדכון מס’ 3

ביום השלישי למבצע נמשכו תקיפות חיל האוויר על יעדי חמאס ושאר ארגוני הטרור ברצועת עזה. התרחב היקף ירי הרקטות ופצצות המרגמה של חמאס, וניכר היה כי היא התאוששה מההלם הראשוני של ההתקפה האווירית הישראלית. בלטו נפילות רקטות 122 מ”מ ארוכות טווח באשדוד (זו לראשונה) ובישובים מרוחקים נוספים, שעד כה לא נורתה עליהם אש רקטות (אופקים
להמשך קריאה...

מבצע “עופרת יצוקה” – עדכון מס’ 2

במהלך ה- 28 בדצמבר תקף חיל האוויר מעל ל- 90 יעדים של חמאס, ביניהם תשתיות צבאיות, מוסדות ממשל ושליטה ופעילי טרור.
להמשך קריאה...

מבצע “עופרת יצוקה” – עדכון מס’ 1

ב- 27 בדצמבר, החל משעות הצהריים, תקפו מטוסי חיל האוויר שורה ארוכה של יעדי חמאס ושאר ארגוני הטרור במסגרת מבצע “עופרת יצוקה”.
להמשך קריאה...

הסלמה בדרום: כ-60 רקטות ופצצות מרגמה נורו לעבר אשקלון, נתיבות, שדרות ויישובים נוספים בנגב המערבי. חמאס נטלה אחרות על מרבית הירי

ב-24 בדצמבר, כשבוע לאחר סיום ה”הרגעה” התקיימה מתקפת ירי לעבר אשקלון, נתיבות, שדרות יישובי עוטף עזה, המעברים בין ישראל לרצועה ובסיסי צה”ל.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (16 – 23 בדצמבר 2008)

הימים שלאחר הודעת ארגוני הטרור על סיום הסכם ה”הרגעה” התאפיינו בירי אינטנסיבי של רקטות ופצצות מרגמה לעבר שדרות, אשקלון וישובים נוספים בנגב המערבי. את האחריות על מרבית אירועי הירי נטל הג’האד האסלאמי בפלסטין. חמאס נטלה את האחריות לירי פצצות המרגמה. חמאס הודיעה כי לבקשת המצרים, החליטו הארגונים הפועלים ברצועה לנצור את נשקם על מנת לאפשר
להמשך קריאה...

הרשות הפלסטינית

הרשות הפלסטינית הינה ישות אוטונומית למחצה שתחת שליטתה נמצאת רוב האוכלוסייה הפלסטינית ביהודה ושומרון. הרשות הפלסטינית הוקמה בשנת 1994 מתוקף הסכמים שנחתמו במסגרת תהליך אוסלו בין ישראל לאש”ף. באופן פורמאלי שולטת הרשות הפלסטינית גם ברצועת עזה אולם בפועל איבדה הרשות הפלסטינית את השליטה ברצועת עזה ביוני 2007 עם השתלטות חמאס. מאז מותו של יאסר ערפאת, עומד בראש הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן).

במהלך האינתיפאדה השנייה (2000 עד 2005) נפגע קשה מעמדה של הרשות הפלסטינית בראשות יאסר ערפאת. ישראל טענה שהיא כשלה בתפקידה עקב העובדה שלא פעלה להילחם בטרור ואף לקחה חלק פעיל בארגון ומימון פיגועים כלפי ישראלים. בוטל שיתוף הפעולה בין ישראל לרשות הפלסטינית ופעילותה ברובה שותקה.

לאחר סיום האינתיפאדה השנייה, מותו של ערפאת ועלייתו של אבו מאזן שינתה ישראל את מדיניותה כלפי הרשות הפלסטינית והיחסים בין השתיים השתפרו. כיום שולטת הרשות הפלסטינית בשטחי A ביהודה ושומרון וזוכה לשיתוף פעולה חלקי עם ישראל, בעיקר בתחום הביטחוני והמנהלי. בשטחים שבשליטתה פועלת הרשות הפלסטינית באמצעות מנגנוני הביטחון שלה בתיאום עם ישראל לשמירת הסדר הפנימי והבניסיונות לסיכול פיגועי טרור. בו בזמן תומכת הרשות הפלסטינית ב”התנגדות העממית” (טרור עממי) ומעניקה גיבוי מדיני, הסברתי ואף מעשי לאלימות במתבצעת במסגרתו.

מדינות רבות בעולם מכירות בצורה זו או אחרת ברשות הפלסטינית כישות מדינית אם כי רובן לא הכירו ברשות הפלסטינית כמדינה עצמאית. חלקן מיסדו את קשריהן הדיפלומטיים עם הרשות הפלסטינית ברמה של שגרירות. ב-29 בנובמבר 2012 אישרה העצרת הכללית של האו”ם ברוב גדול את החלטה 67/19 בדבר צירופה של הרשות הפלסטינית כמדינה משקיפה, שאינה חברה מלאה.