הרשות הפלסטינית

ניסיון לשבש את הופעת התזמורת הפילהרמונית של ישראל בלונדון באמצעות “מתקפה תודעתית”, מאורגנת ומתוכננת.

ניסיון לשבש את הופעת התזמורת הפילהרמונית של ישראל בלונדון באמצעות “מתקפה תודעתית”, מאורגנת ומתוכננת. מאחוריה עומדת PSC, התארגנות שבסיסה בשמאל הרדיקלי בבריטניה, המהווה את אחד הגופים הבולטים בקמפיין להחרמת ישראל (BDS) בבריטניה
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (7 – 13 בספטמבר 2011)

במוקד אירועי השבוע עמד ירי צלפים מהרצועה לעבר הישוב נתיב העשרה. בגבול ישראל-מצרים נורתה אש לעבר כוח צה”ל. ב-8 בספטמבר השיקה הרשות הפלסטינית קמפיין הסברתי , שנועד לתמוך הפנייה לאו”ם. הרשות הפלסטינית נמנעה מתגובה על הפריצה לשגרירות ישראל בקהיר. חמאס שיבחה את האירוע, עד כה בפרופיל תקשורתי נמוך.
להמשך קריאה...

בחצי השנה האחרונה חשפו כוחות הביטחון של ישראל 13 חוליות טרור של חמאס ביהודה ושומרון.

אחת החוליות שנחשפו ביצעה פיגוע הנחת מטען סמוך לבנייני האומה בירושלים ופעיליה התכוונו לבצע פיגוע התאבדות בירושלים. חשיפת החוליות מצביעה על מאמצי מפקדות חמאס לשקם את התשתיות הצבאיות ביהודה ושומרון ועל רמת מוטיבציה גבוהה לביצוע פיגועים.
להמשך קריאה...

הרשות הפלסטינית השיקה קמפיין הסברתי, שנועד לתמוך בפניה לאו”מ.

המסרים ההסברתיים שלו נועדו להפגין תמיכה פנים-פלסטינית, לחזק את התמיכה הבינלאומית ולהרגיע חששות ישראל (תוך עמעום סוגיית “זכות השיבה”). הקמפיין צפוי להיות מגובה בפעולות מחאה עממיות נרחבות, הטומנות בתוכן פוטנציאל של אלימות, למרות עניינה של הרשות להכיל את האירועים. ברקע, האוירה העוינת כלפי ישראל ברחוב הערבי על רקע התפרצות ההמון אל שגרירות ישראל במצרים והאמירות
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (31 באוגוסט- 6 בספטמבר 2011)

השבוע פורסם דו”ח פאלמר שבמרכזו הקביעה כי הסגר שמטילה ישראל על רצועת עזה הינו “צעד ביטחוני לגיטימי”, אשר “עומד בקנה אחד עם החוק הבין לאומי”. ישראל אימצה את הדו”ח בעוד שתורכיה דחתה אותו והודיעה על שורת צעדי עונשין נגד ישראל. חמאס, הרשות הפלסטינית ואש”פ הזדרזו לגנות את הדו”ח ושיבחו את עמדת תורכיה.
להמשך קריאה...

תגובות ראשוניות בזירה הפלסטינית לממצאי דו”ח פאלמר

דוברים ברשות הפלסטינית ובחמאס הזדרזו לגנות את דו”ח ועדת פאלמר.
להמשך קריאה...

הרשות הפלסטינית

הרשות הפלסטינית הינה ישות אוטונומית למחצה שתחת שליטתה נמצאת רוב האוכלוסייה הפלסטינית ביהודה ושומרון. הרשות הפלסטינית הוקמה בשנת 1994 מתוקף הסכמים שנחתמו במסגרת תהליך אוסלו בין ישראל לאש”ף. באופן פורמאלי שולטת הרשות הפלסטינית גם ברצועת עזה אולם בפועל איבדה הרשות הפלסטינית את השליטה ברצועת עזה ביוני 2007 עם השתלטות חמאס. מאז מותו של יאסר ערפאת, עומד בראש הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן).

במהלך האינתיפאדה השנייה (2000 עד 2005) נפגע קשה מעמדה של הרשות הפלסטינית בראשות יאסר ערפאת. ישראל טענה שהיא כשלה בתפקידה עקב העובדה שלא פעלה להילחם בטרור ואף לקחה חלק פעיל בארגון ומימון פיגועים כלפי ישראלים. בוטל שיתוף הפעולה בין ישראל לרשות הפלסטינית ופעילותה ברובה שותקה.

לאחר סיום האינתיפאדה השנייה, מותו של ערפאת ועלייתו של אבו מאזן שינתה ישראל את מדיניותה כלפי הרשות הפלסטינית והיחסים בין השתיים השתפרו. כיום שולטת הרשות הפלסטינית בשטחי A ביהודה ושומרון וזוכה לשיתוף פעולה חלקי עם ישראל, בעיקר בתחום הביטחוני והמנהלי. בשטחים שבשליטתה פועלת הרשות הפלסטינית באמצעות מנגנוני הביטחון שלה בתיאום עם ישראל לשמירת הסדר הפנימי והבניסיונות לסיכול פיגועי טרור. בו בזמן תומכת הרשות הפלסטינית ב”התנגדות העממית” (טרור עממי) ומעניקה גיבוי מדיני, הסברתי ואף מעשי לאלימות במתבצעת במסגרתו.

מדינות רבות בעולם מכירות בצורה זו או אחרת ברשות הפלסטינית כישות מדינית אם כי רובן לא הכירו ברשות הפלסטינית כמדינה עצמאית. חלקן מיסדו את קשריהן הדיפלומטיים עם הרשות הפלסטינית ברמה של שגרירות. ב-29 בנובמבר 2012 אישרה העצרת הכללית של האו”ם ברוב גדול את החלטה 67/19 בדבר צירופה של הרשות הפלסטינית כמדינה משקיפה, שאינה חברה מלאה.