הרשות הפלסטינית

ממצאים נוספים מבדיקת שמות ההרוגים הפלסטינים במבצע “צוק איתן” (השלמה מספר 7)*

במהלך בדיקת שמות ההרוגים הפלסטינים במבצע “צוק איתן”, שביצע מרכז המידע למודיעין ולטרור אותרו חמישים שמות מחבלים, כולם פעילי גדודי עז אלדין אלקסאם, אשר לא הופיעו ברשימות ההרוגים השונות, שפרסמו גופים המזוהים עם חמאס והרשות הפלסטינית (מאפייני הרשימות השונות ראו בהמשך).
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (23-17 בדצמבר 2014)

לדרום ישראל נורתה רקטה, בתגובה תקף חיל האוויר מפעל בטון, ששימש את חמאס. ב-17 בדצמבר 2014 הגישה ירדן למועצת הביטחון של האו”ם הצעת החלטה פלסטינית הקוראת להסדר שלום ולסיום “הכיבוש בשטחים הפלסטינים” עוד לפני שנת 2017. ב-17 בדצמבר 2014 הודיע בית הדין האירופאי לצדק (ECJ) על ביטול החלטת האיחוד האירופאי, שהכלילה את חמאס ברשימת ארגוני
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (16-10 בדצמבר 2014)

בדרום ישראל נמשך השקט. ביהודה, שומרון וירושלים נמשכו מעשי האלימות והטרור. ברצועת עזה התקיימו עצרות במסגרת אירועי יום השנה להקמת חמאס. האירועים הללו נוצלו להפגנת כוח של הזרוע הצבאית. בזירה הבינלאומית נמשכים מאמצי הרשות הפלסטינית לקדם החלטה במועצת הביטחון, שתקבע לוח זמנים מוגדר להקמת מדינה פלסטינית.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (9-3 בדצמבר 2014)

גם השבוע נמשכו תקריות בקרבת גדר הביטחון, שבין ישראל לרצועת עזה. ביהודה ושומרון נמשכו מעשי האלימות במתווים המוכרים. בלט השבוע פיגוע דקירה של מחבל פלסטיני במרכול במישור אדומים.
להמשך קריאה...

תורכיה ממשיכה לשמש בסיס להכוונת טרור של חמאס: חשיפת תשתיות טרור של חמאס המחישה פעם נוספת את מרכזיותם של פעילי חמאס השוהים בתורכיה בהכוונת הטרור ביהודה ושומרון

באוגוסט ובספטמבר 2014 חשפו כוחות הביטחון הישראליים שתי תשתיות צבאיות של חמאס, שפעלו ברחבי יהודה ושומרון וגייסו חוליות לביצוע פיגועים נגד יעדים ישראליים, כולל פיגועי ראווה בירושלים (פיגוע באצטדיון טדי ופיגוע נגד הרכבת הקלה). רוב הפעילים גויסו בעת לימודים בירדן ועברו הכשרה מחוץ ליהודה ושומרון.
להמשך קריאה...

תרגום ספרו של פרופ’ יצחק רייטר:”מלחמה, שלום ויחסים בינלאומיים באסלאם בן-זמננו: פתוות בנושא שלום עם ישראל”, לערבית *

באוקטובר 2014 פורסם תרגום ספרו של פרופ’ יצחק רייטר “מלחמה, שלום ויחסים בינלאומיים באסלאם בן-זמננו: פתוות בנושא שלום עם ישראל” בשפה הערבית. הספר יצא לאור ע”י מכון ירושלים לחקר ישראל ומרכז שאשא למחקרים אסטרטגיים באוניברסיטה העברית בירושלים והוא ניתן לרכישה באתר אמזון.
להמשך קריאה...

הרשות הפלסטינית

הרשות הפלסטינית הינה ישות אוטונומית למחצה שתחת שליטתה נמצאת רוב האוכלוסייה הפלסטינית ביהודה ושומרון. הרשות הפלסטינית הוקמה בשנת 1994 מתוקף הסכמים שנחתמו במסגרת תהליך אוסלו בין ישראל לאש”ף. באופן פורמאלי שולטת הרשות הפלסטינית גם ברצועת עזה אולם בפועל איבדה הרשות הפלסטינית את השליטה ברצועת עזה ביוני 2007 עם השתלטות חמאס. מאז מותו של יאסר ערפאת, עומד בראש הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן).

במהלך האינתיפאדה השנייה (2000 עד 2005) נפגע קשה מעמדה של הרשות הפלסטינית בראשות יאסר ערפאת. ישראל טענה שהיא כשלה בתפקידה עקב העובדה שלא פעלה להילחם בטרור ואף לקחה חלק פעיל בארגון ומימון פיגועים כלפי ישראלים. בוטל שיתוף הפעולה בין ישראל לרשות הפלסטינית ופעילותה ברובה שותקה.

לאחר סיום האינתיפאדה השנייה, מותו של ערפאת ועלייתו של אבו מאזן שינתה ישראל את מדיניותה כלפי הרשות הפלסטינית והיחסים בין השתיים השתפרו. כיום שולטת הרשות הפלסטינית בשטחי A ביהודה ושומרון וזוכה לשיתוף פעולה חלקי עם ישראל, בעיקר בתחום הביטחוני והמנהלי. בשטחים שבשליטתה פועלת הרשות הפלסטינית באמצעות מנגנוני הביטחון שלה בתיאום עם ישראל לשמירת הסדר הפנימי והבניסיונות לסיכול פיגועי טרור. בו בזמן תומכת הרשות הפלסטינית ב”התנגדות העממית” (טרור עממי) ומעניקה גיבוי מדיני, הסברתי ואף מעשי לאלימות במתבצעת במסגרתו.

מדינות רבות בעולם מכירות בצורה זו או אחרת ברשות הפלסטינית כישות מדינית אם כי רובן לא הכירו ברשות הפלסטינית כמדינה עצמאית. חלקן מיסדו את קשריהן הדיפלומטיים עם הרשות הפלסטינית ברמה של שגרירות. ב-29 בנובמבר 2012 אישרה העצרת הכללית של האו”ם ברוב גדול את החלטה 67/19 בדבר צירופה של הרשות הפלסטינית כמדינה משקיפה, שאינה חברה מלאה.