הרשות הפלסטינית

המאבק על הריסת בתי משפחות מחבלים: הרשות הפלסטינית ופתח מסייעים לבנייה מחדש של בתי משפחות מחבלים שנהרסו ומאתגרים בכך את המסר ההרתעתי שמבקשת ישראל להעביר

הרשות הפלסטינית, פתח ומוסדות המזוהים עימם מסייעים לבנייתם מחדש של בתי משפחות המחבלים, שנהרסו ע"י ישראל. בנייתם מחדש מהווה מהלך מתריס, שמטרתו לאתגר את המסר ההרתעתי, שמבקשת ישראל להעביר באמצעות הריסת הבתים.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (25-19 בדצמבר 2018)

ב"צעדות השיבה" ביום שישי האחרון עלה רף האלימות יחסית לשבועות הקודמים כתוצאה ממעשי האלימות נהרגו ארבעה פלסטינים. בעקבות זאת שיגרו חמאס ושאר אירגוני הטרור איומים מפורשים כלפי ישראל. לאחר ההסלמה ביהודה ושומרון בשבוע שעבר חלה השבוע ירידה בהיקף הפיגועים וב"איכותם". בישיבת הנהגת הרשות הפלסטינית הודיע אבו מאזן, כי בית הדין לחוקה ברשות הפלסטינית פרסם החלטה בדבר פיזור המועצה המחוקקת ועריכת בחירות תוך שישה חודשים.
להמשך קריאה...

הרשות הפלסטינית ממשיכה לעודד טרור: פתיחת סוכת אבלים בשגרירות הפלסטינית בסעודיה למחבל שביצע את פיגוע הירי הקטלני בברקן

באסם אלע'א, שגריר הרשות הפלסטינית בסעודיה, פתח סוכת אבלים בבניין השגרירות הפלסטינית בריאצ' לזכר השהיד אשרף נעאלוה, המחבל שביצע ב-7 באוקטובר 2018 את פיגוע הירי באזור התעשייה בברקן בו נרצחו שני ישראלים.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (18-12 בדצמבר 2018)

במוקד אירועי השבוע עמדו ארבעה פיגועי ירי, דקירה ודריסה, רובם באזור ראמאללה. על רקע ההסלמה בפיגועים ביצעו כוחות הביטחון הישראליים פעילות מבצעית אינטנסיבית לאיתור המחבלים, למניעת פיגועים נוספים לחיזוק ההרתעה הישראלית. ב"צעדות השיבה" והמשט הופגנה רמה נמוכה יחסית של אלימות. צה"ל איתר בקרבת גבול ישראל לבנון מנהרה התקפית נוספת של חזבאללה, רביעית במספר.
להמשך קריאה...

בתקופה האחרונה חלה עלייה בכמות הפיגועים ביהודה ושומרון (תמונת מצב)

מאז ספטמבר 2018 ניכרת עליה בכמות הפיגועים המשמעותיים ביהודה ושומרון. פיגועים אלו גבו חייהם של חמישה בני אדם ותינוק שנפטר לאחר שיולד בגלל פציעה קשה של אמו. בסה"כ במהלך שנת 2018 בוצעו ביהודה ושומרון 54 פיגועים.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (28 בנובמבר – 4 בדצמבר 2018)

ב- 4 בדצמבר 2018 החל מבצע "מגן צפוני" לאורך גבול ישראל לבנון לחשיפה ונטרול של מנהרות טרור התקפיות של חזבאללה. בגבול ישראל רצועת עזה התקיימו השבוע "צעדת השיבה" ומשט נוספים, שעברו ללא אלימות חריגה כלפי צה"ל. ארה"ב פרסמה הצהרה, שגיבשה נציגתה באו"ם, המגנה את חמאס וארגוני טרור נוספים, בין השאר בשל ירי הרקטות והסטת משאבים מהאוכלוסייה לשם התעצמותה הצבאית.
להמשך קריאה...

הרשות הפלסטינית

הרשות הפלסטינית הינה ישות אוטונומית למחצה שתחת שליטתה נמצאת רוב האוכלוסייה הפלסטינית ביהודה ושומרון. הרשות הפלסטינית הוקמה בשנת 1994 מתוקף הסכמים שנחתמו במסגרת תהליך אוסלו בין ישראל לאש”ף. באופן פורמאלי שולטת הרשות הפלסטינית גם ברצועת עזה אולם בפועל איבדה הרשות הפלסטינית את השליטה ברצועת עזה ביוני 2007 עם השתלטות חמאס. מאז מותו של יאסר ערפאת, עומד בראש הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן).

במהלך האינתיפאדה השנייה (2000 עד 2005) נפגע קשה מעמדה של הרשות הפלסטינית בראשות יאסר ערפאת. ישראל טענה שהיא כשלה בתפקידה עקב העובדה שלא פעלה להילחם בטרור ואף לקחה חלק פעיל בארגון ומימון פיגועים כלפי ישראלים. בוטל שיתוף הפעולה בין ישראל לרשות הפלסטינית ופעילותה ברובה שותקה.

לאחר סיום האינתיפאדה השנייה, מותו של ערפאת ועלייתו של אבו מאזן שינתה ישראל את מדיניותה כלפי הרשות הפלסטינית והיחסים בין השתיים השתפרו. כיום שולטת הרשות הפלסטינית בשטחי A ביהודה ושומרון וזוכה לשיתוף פעולה חלקי עם ישראל, בעיקר בתחום הביטחוני והמנהלי. בשטחים שבשליטתה פועלת הרשות הפלסטינית באמצעות מנגנוני הביטחון שלה בתיאום עם ישראל לשמירת הסדר הפנימי והבניסיונות לסיכול פיגועי טרור. בו בזמן תומכת הרשות הפלסטינית ב”התנגדות העממית” (טרור עממי) ומעניקה גיבוי מדיני, הסברתי ואף מעשי לאלימות במתבצעת במסגרתו.

מדינות רבות בעולם מכירות בצורה זו או אחרת ברשות הפלסטינית כישות מדינית אם כי רובן לא הכירו ברשות הפלסטינית כמדינה עצמאית. חלקן מיסדו את קשריהן הדיפלומטיים עם הרשות הפלסטינית ברמה של שגרירות. ב-29 בנובמבר 2012 אישרה העצרת הכללית של האו”ם ברוב גדול את החלטה 67/19 בדבר צירופה של הרשות הפלסטינית כמדינה משקיפה, שאינה חברה מלאה.