מאבק בטרור

פעולות סיכול של צה”ל נגד התשתית המבצעית של תנועת ה”חמא”ס” באזור רמאללה אשר היתה אחראית לפעולות טרור רחבות היקף שגרמו להריגתם של 68 אזרחים ישראלים, והיתה בעיצומן של הכנות לביצוע פיגועים נוספים. ברשותה נמצאו אמצעי חבלה מתקדמים ומגוונים

במסגרת פעילות צה”ל מה-30 בנובמבר 2003 ועד ה-1 בדצמבר נגד התשתית המבצעית של תנועת ה”חמא”ס” ברמאללה נהרגו ונעצרו מספר פעילי “חמא”ס”, ביניהם כמה בכירים .
להמשך קריאה...

שרות בטחון כללי עצר אזרח קנדי אשר נשלח על ידי גורמי “חמא”ס” צבאי מהרצועה לבצע פיגוע צליפה נגד אישיות ישראלית בכירה מזדמנתהמבקרת בארה”ב ונגד חברי הקהילות היהודיות בארה”ב ובקנדה

ב- 1 בנובמבר 2003 נעצר לחקירת שרות ביטחון כללי, ג’מאל עקל, בן 23, במוצאו מנציראת שברצועת עזה, המתגורר בקנדה משנת 1999, והוא בעל אזרחות קנדית.
להמשך קריאה...

מאבק בטרור

אחד האתגרים של מדינות העולם ובכללן ישראל הוא המאבק בטרור. מעבר למאבק הצבאי בטרור מתבצע המאבק במספר דרכים נוספות ביניהן פגיעה במימון, חקיקה, נקיטת צעדים מדיניים וכלכליים לניתוק הארגון מתומכיו, חדירה לארגונים כדי לחשוף אותם מבפנים ועוד. כמו כן מתנהלת מערכה מדינית והסברתית נגד הארגונים עצמם והמדינות התומכות בטרור.

במאבק בטרור מעורבות ישויות רבות ובכלל זה גופים צבאיים, גופי ביטחון פנים, גורמי אכיפה וביטחון, גופים משפטיים וכלכליים. במדינות רבות הוקמו יחידות ייעודיות למאבק בטרור שתפקידן לבצע פעולות מנע ולנהל את המאבק בטרור בעת אירועים.

גם המדע והטכנולוגיה יכולים לסייע במאבק בטרור שכן סביבת הטרור העולמי משתנה וארגוני הטרור הופכים מתוחכמים יותר ויותר כשהם מנצלים את חידושי הטכנולוגיה לטובתם. זירה אשר מרכזיותה במאבק בטרור הולכת וגוברת היא זירת הסייבר הן בתחום ההגנתי והן בתחום ההתקפי.

בישראל נחקק חוק המאבק בטרור, התשע”ו-2016. מטרת החוק לתת בידי רשויות המדינה כלים מתאימים בתחום המשפט הפלילי והציבורי, לשם התמודדות עם איומי הטרור שבפניהם ניצבת מדינת ישראל, חוק מאבק בטרור קובע ענישה מחמירה למחבלים ואלה החברים בארגוני טרור. כן קובע החוק ענישה לאנשים המביעים תמיכה בטרור או הזדהות עם ארגון טרור. החוק מסדיר את נושא ההכרזה על ארגון כארגון טרור ואת השימוש במעצר מנהלי. בנוסף להחמרת ענישה על עבירות טרור, החוק מחליף תקנות רבות שהיו חלק מתקנות ההגנה (שעת חירום). החוק אושר בכנסת ביוני 2016, ונכנס לתוקף ב-1 בנובמבר 2016.