מאבק בטרור

“אינטרפאל” – הקרן הייעודית של תנועת ה-“חמא”ס” בבריטניה, המגייסת ומעבירה כספים עבור התשתית האזרחית שלה ב”שטחים” (“הדעוה”).

"אינטרפאל" היא הקרן הייעודית של תנועת ה-"חמא"ס" בבריטניה, המגייסת ומעבירה כספים עבור התשתית האזרחית שלה ב"שטחים" ("הדעוה"). כספים אלו מסייעים לתנועה לבנות עצמה כחלופה ל"רשות הפלסטינית" ולקיים מעטפת תומכת טרור. "אינטרפאל" מעבירה למוסדות ה-"חמא"ס" כספים הנתרמים בבריטניה ובמקומות נוספים בעולם, באמצעות קרנות ייעודיות נוספות של התנועה וקרנות של גורמים אסלאמיים קיצונים.
להמשך קריאה...

בפעילות כוחות הביטחון בשכם, נהרג חליל מחמד זוהיר עראישה,פעיל בכיר ב”פת”ח”/”תנזים”, תושב מחנה הפליטים בלאטה,אחד מבכירי המבוקשים בעיר.

עראשיה היה אחראי באופן ישיר לשורה ארוכה ואינטנסיבית של ניסיונות פיגוע במהלך החודשים האחרונים. יחד עם עראישה נהרגו שנם מסייעניו.
להמשך קריאה...

מסיעי שוהים בלתי חוקיים – כלי בידי הטרור

בשנים האחרונות נעצרו על ידי כוחות הביטחון מסיעים של שוהים בלתי חוקיים, אשר סייעו להסעת מפגעים ליעדם. הללו גרמו באופן ישיר למותם של מאות אזרחים ישראלים חפים מפשע, ביניהם גם ערבים ישראלים. מדובר בעבירה ביטחונית חמורה, אשר בשנים האחרונות גבתה מחיר דמים כבד. לכן טענותיהם של מסיעי המפגעים, לפיהן הולכו שולל ולפיכך אינם נושאים באחריות,
להמשך קריאה...

מאבק בטרור

אחד האתגרים של מדינות העולם ובכללן ישראל הוא המאבק בטרור. מעבר למאבק הצבאי בטרור מתבצע המאבק במספר דרכים נוספות ביניהן פגיעה במימון, חקיקה, נקיטת צעדים מדיניים וכלכליים לניתוק הארגון מתומכיו, חדירה לארגונים כדי לחשוף אותם מבפנים ועוד. כמו כן מתנהלת מערכה מדינית והסברתית נגד הארגונים עצמם והמדינות התומכות בטרור.

במאבק בטרור מעורבות ישויות רבות ובכלל זה גופים צבאיים, גופי ביטחון פנים, גורמי אכיפה וביטחון, גופים משפטיים וכלכליים. במדינות רבות הוקמו יחידות ייעודיות למאבק בטרור שתפקידן לבצע פעולות מנע ולנהל את המאבק בטרור בעת אירועים.

גם המדע והטכנולוגיה יכולים לסייע במאבק בטרור שכן סביבת הטרור העולמי משתנה וארגוני הטרור הופכים מתוחכמים יותר ויותר כשהם מנצלים את חידושי הטכנולוגיה לטובתם. זירה אשר מרכזיותה במאבק בטרור הולכת וגוברת היא זירת הסייבר הן בתחום ההגנתי והן בתחום ההתקפי.

בישראל נחקק חוק המאבק בטרור, התשע”ו-2016. מטרת החוק לתת בידי רשויות המדינה כלים מתאימים בתחום המשפט הפלילי והציבורי, לשם התמודדות עם איומי הטרור שבפניהם ניצבת מדינת ישראל, חוק מאבק בטרור קובע ענישה מחמירה למחבלים ואלה החברים בארגוני טרור. כן קובע החוק ענישה לאנשים המביעים תמיכה בטרור או הזדהות עם ארגון טרור. החוק מסדיר את נושא ההכרזה על ארגון כארגון טרור ואת השימוש במעצר מנהלי. בנוסף להחמרת ענישה על עבירות טרור, החוק מחליף תקנות רבות שהיו חלק מתקנות ההגנה (שעת חירום). החוק אושר בכנסת ביוני 2016, ונכנס לתוקף ב-1 בנובמבר 2016.