מאבק בטרור

משפט וטרור: החלטה עקרונית של בית הדין הגבוה לצדק מאפשרת לכוחות הביטחון הישראלים להמשיך ולבצע “סיכולים ממוקדים” נגד פעילי ארגוני הטרור תוך הצבת מגבלות וסייגים

ביום ה’ ה-14 בינואר 2006 נתן בית המשפט העליון בשבתו כבית הדין הגבוה לצדק (להלן: בג”צ) פסק דין עקרוני בתיק 769/02 (הועד הציבורי נגד עינויים נגד ממשלת ישראל). פסק הדין מאפשר לכוחות הביטחון הישראלים להמשיך ולבצע “סיכולים ממוקדים” תוך בחינת נסיבותיו של כל מקרה לגופו.
להמשך קריאה...

הריגת שני פעילים מבצעיים בכירים של הג’האד האסלאמי בפלסטין בכפר סלת אלחארת’יה (אזור ג’נין) מנעה ביצוע פיגועים בישראל, כולל פיגועי התאבדות.

הריגת שני פעילים מבצעיים בכירים של הג’האד האסלאמי בפלסטין בכפר סלת אלחארת’יה (אזור ג’נין) מנעה ביצוע פיגועים בישראל, כולל פיגועי התאבדות. תשתית זו אוכוונה ומומנה ע”י מפקדת הג’האד האסלאמי בפלסטין בדמשק . בתגובה ירו פעילי הארגון רקטות לעבר יישובי הנגב המערבי
להמשך קריאה...

חשיפת תשתיות מבצעיות של החמא”ס (ביהודה) מנעה פיגועי חטיפה בישראל על מנת לרכוש “קלפי מיקוח” למו”מ לשחרור אסירים

בחודשים האחרונים חשפו כוחות הביטחון באזור יהודה חוליית פעילים מבצעיים חברי תנועת החמא”ס. חברי החוליה, שפעלו באכוונת פעילים בכירים מרצועת עזה, תכננו לבצע פיגוע חטיפה של מתנחל או חייל באזור ירושלים, על מנת שיהווה קלף מיקוח במשא ומתן לשחרור אסירי החמא”ס הכלואים בבתי כלא בישראל.
להמשך קריאה...

חשיפת תשתית מבצעית נרחבת של הג’האד האסלאמי בפלסטין בדרום הר חברון מנעה הוצאה לפועל של פיגועי טרור קשים כולל פיגוע התאבדות בישראל

בחודשים האחרונים חשף שירות ביטחון כללי תשתית רחבה של פעילים מבצעיים של הג’האד האסלאמי בפלסטין באזור דורא, שבדרום הר חברון. התשתית שנחשפה מנתה מספר חוליות, שתכננו להוציא לפועל פיגועי טרור קשים, כולל ביצוע פיגוע התאבדות בישראל.
להמשך קריאה...

ארגוני הטרור הפלסטינים, הרחיבו לאחרונה את השימוש היזום באזרחים (כולל נשים וילדים) כ”מגן אנושי” על בסיסי ופעילי טרור

ארגוני הטרור הפלסטינים, המודעים לכך כי צה”ל נמנע מלתקוף במכוון אזרחים, הרחיבו לאחרונה את השימוש היזום באזרחים (כולל נשים וילדים) כ”מגן אנושי” על בסיסי ופעילי טרור. בכירים בחמא”ס ובארגוני טרור נוספים משבחים ומהללים את השימוש ב”מגן האנושי” וקוראים לעם הפלסטיני להמשיך ולהשתמש בדפוס פעולה זה על מנת לסכל תקיפות ישראליות
להמשך קריאה...

מנהיג הג’האד האסלאמי בפלסטין, מודה בראיון טלוויזיה כי גדר הביטחון מהווה מכשול בפני ארגוני המחבלים

מנהיג הג’האד האסלאמי בפלסטין, הארגון המוביל בביצוע פיגועי התאבדות בשנים האחרונות, מודה בראיון טלוויזיה כי גדר הביטחון שבנתה ישראל מהווה מכשול בפני ארגוני המחבלים “ואם היא לא היתה המצב היה שונה לגמרי”
להמשך קריאה...

מאבק בטרור

אחד האתגרים של מדינות העולם ובכללן ישראל הוא המאבק בטרור. מעבר למאבק הצבאי בטרור מתבצע המאבק במספר דרכים נוספות ביניהן פגיעה במימון, חקיקה, נקיטת צעדים מדיניים וכלכליים לניתוק הארגון מתומכיו, חדירה לארגונים כדי לחשוף אותם מבפנים ועוד. כמו כן מתנהלת מערכה מדינית והסברתית נגד הארגונים עצמם והמדינות התומכות בטרור.

במאבק בטרור מעורבות ישויות רבות ובכלל זה גופים צבאיים, גופי ביטחון פנים, גורמי אכיפה וביטחון, גופים משפטיים וכלכליים. במדינות רבות הוקמו יחידות ייעודיות למאבק בטרור שתפקידן לבצע פעולות מנע ולנהל את המאבק בטרור בעת אירועים.

גם המדע והטכנולוגיה יכולים לסייע במאבק בטרור שכן סביבת הטרור העולמי משתנה וארגוני הטרור הופכים מתוחכמים יותר ויותר כשהם מנצלים את חידושי הטכנולוגיה לטובתם. זירה אשר מרכזיותה במאבק בטרור הולכת וגוברת היא זירת הסייבר הן בתחום ההגנתי והן בתחום ההתקפי.

בישראל נחקק חוק המאבק בטרור, התשע”ו-2016. מטרת החוק לתת בידי רשויות המדינה כלים מתאימים בתחום המשפט הפלילי והציבורי, לשם התמודדות עם איומי הטרור שבפניהם ניצבת מדינת ישראל, חוק מאבק בטרור קובע ענישה מחמירה למחבלים ואלה החברים בארגוני טרור. כן קובע החוק ענישה לאנשים המביעים תמיכה בטרור או הזדהות עם ארגון טרור. החוק מסדיר את נושא ההכרזה על ארגון כארגון טרור ואת השימוש במעצר מנהלי. בנוסף להחמרת ענישה על עבירות טרור, החוק מחליף תקנות רבות שהיו חלק מתקנות ההגנה (שעת חירום). החוק אושר בכנסת ביוני 2016, ונכנס לתוקף ב-1 בנובמבר 2016.