מאבק בטרור

נשיא ארה”ב חתם לאחרונה על חוק העוסק בפעילות ארה”ב לצמצום השפעתה של איראן במדינות צפון אמריקה, מרכזה ודרומה

ב-29 בדצמבר חתם נשיא ארה”ב, ברק אובמה, על חוק (“The countering Iran in the Western hemisphere act”) העוסק בדרכים, שתנקוט ארה”ב, לצמצום השפעתה של איראן והצרת פעילותה בחצי הכדור המערבי ( Western hemisphere – ארה”ב, קנדה, מכסיקו, האיים הקריביים דרום ומרכז אמריקה).
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (22-27 בנובמבר 2012)

בשלב זה מקיימים חמאס ושאר ארגוני הטרור את ההבנות, שהושגו להפסקת מבצע “עמוד ענן”. אבו מאזן ובכירי הרשות הפלסטינית ממשיכים להפגין נחישות להעלות את ההצבעה בדבר שדרוג מעמדה של הרשות בעצרת האו”ם.
להמשך קריאה...

מבצע עמוד ענן – עדכון מספר 8 ( 22 בנובמבר 1300)

ב-21 בנובמבר 21:00 נכנסו לתוקפן הבנות אודות הפסקת הלחימה בין ישראל לחמאס (ושאר ארגוני הטרור הפועלים ברצועת עזה). ההסכם הושג בחסות מצרית ובמעורבות אמריקאית. לאחר 21:00 עדיין נפלו כ-10 רקטות בדרום ישראל אולם מאז 23:00 השתרר שקט מוחלט.
להמשך קריאה...

מבצע עמוד ענן – עדכון מספר 7 ( 21 בנובמבר 1300)

ביממה האחרונה חלה הגברה בהיקף ירי הרקטות והחמרה במידת הקטלניות שלו.
להמשך קריאה...

מבצע עמוד ענן – עדכון מספר 6 – פעילי הג’האד האסלאמי בפלסטין וחזבאללה מבליטים את מרכזיותה של איראן בסיוע הצבאי לארגוני המחבלים ברצועה ובכלל זה אספקת רקטות “פג’ר 5”. גם בתקשורת האיראנית התפרסמו דברי שבח לסיוע הצבאי האיראני למחבלים

בארבע השנים, שחלפו מאז מבצע “עופרת יצוקה”, מילאה איראן תפקיד מרכזי בתהליך השיקום והשדרוג של היכולת הצבאית של חמאס (עימה התגלתה מחלוקת עקב ההתקוממות בסוריה) ושל הג’האד האסלאמי בפלסטין (הארגון המקורב ביותר לאיראן).
להמשך קריאה...

מבצע עמוד ענן – עדכון מספר 4 (שימוש במתקני תקשורת זרים למטרות הסוואה והגנה ע”י פעילי טרור)

במהלך היממה האחרונה נחשפו שני מקרים בהם עשו פעילי טרור שימוש ברכב ובמבנה המשמשים את התקשורת הזרה ברצועת עזה למטרות הסוואה והגנה: במקרה אחד נסע פעיל חמאס בכיר ברצועת עזה במכונית עליה הכיתוב TV שנועד לסמן לכלי טיס של חיל האוויר שלא לפגוע בה.
להמשך קריאה...

מאבק בטרור

אחד האתגרים של מדינות העולם ובכללן ישראל הוא המאבק בטרור. מעבר למאבק הצבאי בטרור מתבצע המאבק במספר דרכים נוספות ביניהן פגיעה במימון, חקיקה, נקיטת צעדים מדיניים וכלכליים לניתוק הארגון מתומכיו, חדירה לארגונים כדי לחשוף אותם מבפנים ועוד. כמו כן מתנהלת מערכה מדינית והסברתית נגד הארגונים עצמם והמדינות התומכות בטרור.

במאבק בטרור מעורבות ישויות רבות ובכלל זה גופים צבאיים, גופי ביטחון פנים, גורמי אכיפה וביטחון, גופים משפטיים וכלכליים. במדינות רבות הוקמו יחידות ייעודיות למאבק בטרור שתפקידן לבצע פעולות מנע ולנהל את המאבק בטרור בעת אירועים.

גם המדע והטכנולוגיה יכולים לסייע במאבק בטרור שכן סביבת הטרור העולמי משתנה וארגוני הטרור הופכים מתוחכמים יותר ויותר כשהם מנצלים את חידושי הטכנולוגיה לטובתם. זירה אשר מרכזיותה במאבק בטרור הולכת וגוברת היא זירת הסייבר הן בתחום ההגנתי והן בתחום ההתקפי.

בישראל נחקק חוק המאבק בטרור, התשע”ו-2016. מטרת החוק לתת בידי רשויות המדינה כלים מתאימים בתחום המשפט הפלילי והציבורי, לשם התמודדות עם איומי הטרור שבפניהם ניצבת מדינת ישראל, חוק מאבק בטרור קובע ענישה מחמירה למחבלים ואלה החברים בארגוני טרור. כן קובע החוק ענישה לאנשים המביעים תמיכה בטרור או הזדהות עם ארגון טרור. החוק מסדיר את נושא ההכרזה על ארגון כארגון טרור ואת השימוש במעצר מנהלי. בנוסף להחמרת ענישה על עבירות טרור, החוק מחליף תקנות רבות שהיו חלק מתקנות ההגנה (שעת חירום). החוק אושר בכנסת ביוני 2016, ונכנס לתוקף ב-1 בנובמבר 2016.