מאבק בטרור

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (25 – 31 בדצמבר 2013 )

מרצועת עזה נמשכו פיגועי הטרור. צה”ל הגיב בתקיפת מספר יעדי טרור ברצועה ובסגירת מעבר כרם שלום (שבינתיים שב ונפתח מחדש). השבוע שוחררו 26 מחבלים במסגרת הפעימה השלישית. המחבלים התקבלו בטקס חגיגי בראמאללה בו השתתפו בכירי הרשות הפלסטינית . אבו מאזן הדגיש בנאומו, כי לא יהיה הסכם קבע עד שלא ישוחררו כל האסירים.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (30 באוקטובר- 5 בנובמבר 2013)

במוקד אירועי השבוע עמד הפיצוץ המבוקר של מנהרת הטרור. במהלך הפעילות לפיצוץ המנהרה נפצעו חמישה חיילי צה”ל אחד מהם באורח קשה. במהלך תקרית, שהתפתחה בדרום הרצועה, נהרגו ארבעה פעילי חמאס. ביהודה ושומרון נמשכו הפיגועים במסגרת מה שמכונה “ההתנגדות העממית”.
להמשך קריאה...

גדודי עבדאללה עזאם, ארגון ג’האד עולמי, קיבל אחריות על ירי הרקטות מדרום לבנון לעבר הגליל המערבי (22 באוגוסט).

גדודי עבדאללה עזאם, ארגון ג’האד עולמי, קיבל אחריות על ירי הרקטות מדרום לבנון לעבר הגליל המערבי (22 באוגוסט). הירי נועד להערכתנו לאתגר את חזבאללה על רקע “זליגת” העימות שבין הג’האדיסטים הסונים לחזבאללה השיעי מסוריה אל הזירה הלבנונית
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (14 – 20 באוגוסט 2013)

נמשך טפטוף ירי הרקטות לעבר ישראל. השבוע אותרה נפילה אחת בנגב המערבי. בתגובה תקף חיל האוויר מטרות טרור ברצועה. ביהודה, שומרון וירושלים נמשכה הפעילות האלימה במסגרת מה שמכונה “ההתנגדות העממית”. צוותי המשא ומתן של ישראל והרשות הפלסטינית נפגשו השבוע לסיבוב שני של שיחות בירושלים. הקרע הפוליטי בקרב הפלסטינים מוצא ביטויו בהתייחסויות לאירועים במצרים.
להמשך קריאה...

הזרוע הצבאית של חזבאללה הוכרזה ע”י האיחוד האירופאי כארגון טרור

ב-22 ביולי 2013 החליטה מועצת שרי החוץ של האיחוד האירופאי פה אחד להוסיף את הזרוע הצבאית של חזבאללה לרשימת ארגוני הטרור של האיחוד.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (26 ביוני-2 ביולי 2013)

השבוע שרר שקט בגבולה הדרומי של ישראל ביהודה ושומרון נעצרו חוליות מחבלים, נתפסו אמצעי לחימה, בוצע ירי לעבר אוטובוס ישראלי ונמשכה הפעילות הפלסטינית האלימה. מזכיר המדינה האמריקאי, ג’והן קרי, סיים השבוע מסע דילוגים בין ירושלים, ראמאללה ועמאן, שנועד להתניע מחדש את המשא ומתן הישראלי-פלסטיני.
להמשך קריאה...

מאבק בטרור

אחד האתגרים של מדינות העולם ובכללן ישראל הוא המאבק בטרור. מעבר למאבק הצבאי בטרור מתבצע המאבק במספר דרכים נוספות ביניהן פגיעה במימון, חקיקה, נקיטת צעדים מדיניים וכלכליים לניתוק הארגון מתומכיו, חדירה לארגונים כדי לחשוף אותם מבפנים ועוד. כמו כן מתנהלת מערכה מדינית והסברתית נגד הארגונים עצמם והמדינות התומכות בטרור.

במאבק בטרור מעורבות ישויות רבות ובכלל זה גופים צבאיים, גופי ביטחון פנים, גורמי אכיפה וביטחון, גופים משפטיים וכלכליים. במדינות רבות הוקמו יחידות ייעודיות למאבק בטרור שתפקידן לבצע פעולות מנע ולנהל את המאבק בטרור בעת אירועים.

גם המדע והטכנולוגיה יכולים לסייע במאבק בטרור שכן סביבת הטרור העולמי משתנה וארגוני הטרור הופכים מתוחכמים יותר ויותר כשהם מנצלים את חידושי הטכנולוגיה לטובתם. זירה אשר מרכזיותה במאבק בטרור הולכת וגוברת היא זירת הסייבר הן בתחום ההגנתי והן בתחום ההתקפי.

בישראל נחקק חוק המאבק בטרור, התשע”ו-2016. מטרת החוק לתת בידי רשויות המדינה כלים מתאימים בתחום המשפט הפלילי והציבורי, לשם התמודדות עם איומי הטרור שבפניהם ניצבת מדינת ישראל, חוק מאבק בטרור קובע ענישה מחמירה למחבלים ואלה החברים בארגוני טרור. כן קובע החוק ענישה לאנשים המביעים תמיכה בטרור או הזדהות עם ארגון טרור. החוק מסדיר את נושא ההכרזה על ארגון כארגון טרור ואת השימוש במעצר מנהלי. בנוסף להחמרת ענישה על עבירות טרור, החוק מחליף תקנות רבות שהיו חלק מתקנות ההגנה (שעת חירום). החוק אושר בכנסת ביוני 2016, ונכנס לתוקף ב-1 בנובמבר 2016.