מאבק בטרור

הודעת מחלקת המדינה של ארה”ב על הקצאת פרס כספי לכל מי שימסור מידע על בכיר חמאס צאלח אלעארורי

מחלקת המדינה של ארה"ב הודיעה לאחרונה, כי היא מקצה פרס כספי, עד 5 מיליון דולר, לכל מי שימסור מידע שיוביל לזיהויים ולאיתור מקומם של סגן ראש הלשכה המדינית של חמאס צאלח אלעארורי ושל שני פעילים צבאיים בכירים בחזבאללה.
להמשך קריאה...

מבט לג’האד העולמי (25-18 באפריל 2018)

השבוע עמד בסימן הרחבת שליטתו של המשטר הסורי במרחב דמשק. ב-19 באפריל 2018 פתחו צבא סוריה והכוחות המסייעים לו במערכה לכיבוש השכונות, שמדרום לדמשק הנמצאות בשליטת דאעש. במחוזות דאעש בחו"ל בלט השבוע פיגוע התאבדות רב נפגעים בקאבול, בירת אפגניסטאן.
להמשך קריאה...

התנקשות בחייו של פעיל חמאס, פאדי אלבטש, במלזיה

ב-21 באפריל 2018 ירו שני אלמונים למוות בפאדי אלבטש, בקואלה למפור, בירת מלזיה. פאדי אלבטש, בן 35, פלסטיני מרצועת עזה, היה מהנדס חשמל במקצועו. לאחרונה שימש כמרצה במכון הבריטי מלזי באוניברסיטת קואלה למפור. על פי עיתון מלזי לצד היותו מדען בתחום הנדסת החשמל. הוא היה גם מומחה בבניית רקטות ולצד פעילותו בקבוצות אסלאמיות במלזיה היה גם פעיל חמאס.
להמשך קריאה...

מאבק בטרור

אחד האתגרים של מדינות העולם ובכללן ישראל הוא המאבק בטרור. מעבר למאבק הצבאי בטרור מתבצע המאבק במספר דרכים נוספות ביניהן פגיעה במימון, חקיקה, נקיטת צעדים מדיניים וכלכליים לניתוק הארגון מתומכיו, חדירה לארגונים כדי לחשוף אותם מבפנים ועוד. כמו כן מתנהלת מערכה מדינית והסברתית נגד הארגונים עצמם והמדינות התומכות בטרור.

במאבק בטרור מעורבות ישויות רבות ובכלל זה גופים צבאיים, גופי ביטחון פנים, גורמי אכיפה וביטחון, גופים משפטיים וכלכליים. במדינות רבות הוקמו יחידות ייעודיות למאבק בטרור שתפקידן לבצע פעולות מנע ולנהל את המאבק בטרור בעת אירועים.

גם המדע והטכנולוגיה יכולים לסייע במאבק בטרור שכן סביבת הטרור העולמי משתנה וארגוני הטרור הופכים מתוחכמים יותר ויותר כשהם מנצלים את חידושי הטכנולוגיה לטובתם. זירה אשר מרכזיותה במאבק בטרור הולכת וגוברת היא זירת הסייבר הן בתחום ההגנתי והן בתחום ההתקפי.

בישראל נחקק חוק המאבק בטרור, התשע”ו-2016. מטרת החוק לתת בידי רשויות המדינה כלים מתאימים בתחום המשפט הפלילי והציבורי, לשם התמודדות עם איומי הטרור שבפניהם ניצבת מדינת ישראל, חוק מאבק בטרור קובע ענישה מחמירה למחבלים ואלה החברים בארגוני טרור. כן קובע החוק ענישה לאנשים המביעים תמיכה בטרור או הזדהות עם ארגון טרור. החוק מסדיר את נושא ההכרזה על ארגון כארגון טרור ואת השימוש במעצר מנהלי. בנוסף להחמרת ענישה על עבירות טרור, החוק מחליף תקנות רבות שהיו חלק מתקנות ההגנה (שעת חירום). החוק אושר בכנסת ביוני 2016, ונכנס לתוקף ב-1 בנובמבר 2016.