מאבק בטרור

מידע שפרסמו לאחרונה משרד המדינה ומשרד האוצר האמריקאי, במסגרת צו נשיאותי שנועד לשפר את יכולתה של ארה”ב להילחם בטרור, חושף את מרכזיותה של תורכיה כמדינת בסיס ממנה מנהלת חמאס את ענייניה הכספיים, כולל מימון התארגנויות טרור ביהודה ושומרון

ברשימת החברות והפעילים שפרסם משרד האוצר ובמידע הבסיסי עליהם בולט מקומה של תורכיה כמדינת-בסיס שבה וממנה מנהלים ארגוני הטרור וביניהם חמאס את ענייניהם הכספיים. מהדיווח האמריקאי עולה, כי, פעילי וסייעני חמאס בתורכיה עוסקים בגיוס כספים, העברתם לזרוע הצבאית ברצועה, מימון התארגנויות טרור ביהודה ושומרון. והפעלת חברות חלפנות והעברת כספים בתורכיה, שבאמצעותן מולבנים כספי הטרור.
להמשך קריאה...

נשיא ארה”ב חתם על צו, שנועד לשפר באופן משמעותי את יכולתה של ארה”ב להילחם בטרור באמצעות הטלת סנקציות אפקטיביות על ארגוני טרור, פעילי טרור וכל מי שמסייע לטרור או קשור עימו

בתדרוך מיוחד לתקשורת שערכו סטיבן מניוצ'ין, שר האוצר של ארה"ב, ומייק פומפאו, שר החוץ של ארה"ב הודיעו השניים, כי נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, חתם על צו נשיאותי חדש המכונה "Modernizing Sanctions to Combat Terrorism". לדבריהם ישפר הצו באופן משמעותי את יכולתה של ארה"ב לזהות פעילי טרור ולהטיל עליהם סנקציות אפקטיביות יותר. הסנקציות כוללות הקפאת נכסיהם של פעילי וסייעני טרור בארה"ב, איסור על אזרחים אמריקאים לבצע העברות כספים מולם, ומניעת כל נגישות מצידם למערכות הכספים האמריקאיות.
להמשך קריאה...

תקיפה אווירית של ארה”ב נגד בכירים מ”ארגון שומרי הדת” במרחב אדלב: תמונת מצב ראשונית והערכת המשמעויות

ב-30 ביוני 2019 תקפו מטוסים אמריקאים פעילים בכירים של "ארגון שומרי הדת", שלוחת אלקאעדה בסוריה, ששהו במתקן אימונים מצפון מזרח לאדלב (כ-15 ק"מ דרומית מערבית לחלב). המתקן נהרס לחלוטין. על פי מרכז המעקב הסורי לזכויות אדם התקיימה במקום פגישה של הנהגת הארגון.
להמשך קריאה...

פענוח פיגועי ירי באזור ראמאללה העלה, כי את הפיגועים ביצעו שני עובדים בכירים ברשות לענייני האסירים והמשוחררים, מוסד של הרשות הפלסטינית. אחד מהם הינו זכריא זבידי, בעל עבר עשיר של פיגועי טרור קטלניים באנתיפאדה השנייה ולאחריה.

כוחות הביטחון הישראליים פענחו לאחרונה שורה של פיגועי ירי נגד אוטובוסים ישראליים, שבוצעו באזור ראמאללה. את הפיגועים ביצעו שני פלסטינים נושאי משרות בכירות ברשות לענייני אסירים ומשוחררים, גוף הכפוף לאש"ף, אך בפועל הינו מוסד של הרשות הפלסטינית. שני העצורים הם זכריא מחמד עבד אלרחמן זבידי, בכיר בפתח/גדודי חללי אלאקצא, אחד מסמלי האנתיפאדה השנייה. הוא נכלל ב"הסכם המבוקשים" (2007) , אך למרות זאת שב לעסוק בפעילות טרור.
להמשך קריאה...

תגובות להחלטת בריטניה להוציא את חזבאללה מחוץ לחוק

ב- 1 במרץ 2019 אישר הפרלמנט של בריטניה את ההחלטה להכיר בארגון חזבאללה בכללותו כארגון טרור. על פי ההחלטה כל אדם אשר יואשם בהשתייכות לארגון או תמיכה בו בשטח בריטניה צפוי לעונש מאסר של עד עשר שנים. זוהי החלטה משמעותית, שכן עד כה הוגדרו בבריטניה כארגון טרור רק הזרוע הצבאית של חזבאללה (מאז 2001) ויחידת ביטחון החוץ שלו (מאז 2008).
להמשך קריאה...

מאבק בטרור

אחד האתגרים של מדינות העולם ובכללן ישראל הוא המאבק בטרור. מעבר למאבק הצבאי בטרור מתבצע המאבק במספר דרכים נוספות ביניהן פגיעה במימון, חקיקה, נקיטת צעדים מדיניים וכלכליים לניתוק הארגון מתומכיו, חדירה לארגונים כדי לחשוף אותם מבפנים ועוד. כמו כן מתנהלת מערכה מדינית והסברתית נגד הארגונים עצמם והמדינות התומכות בטרור.

במאבק בטרור מעורבות ישויות רבות ובכלל זה גופים צבאיים, גופי ביטחון פנים, גורמי אכיפה וביטחון, גופים משפטיים וכלכליים. במדינות רבות הוקמו יחידות ייעודיות למאבק בטרור שתפקידן לבצע פעולות מנע ולנהל את המאבק בטרור בעת אירועים.

גם המדע והטכנולוגיה יכולים לסייע במאבק בטרור שכן סביבת הטרור העולמי משתנה וארגוני הטרור הופכים מתוחכמים יותר ויותר כשהם מנצלים את חידושי הטכנולוגיה לטובתם. זירה אשר מרכזיותה במאבק בטרור הולכת וגוברת היא זירת הסייבר הן בתחום ההגנתי והן בתחום ההתקפי.

בישראל נחקק חוק המאבק בטרור, התשע”ו-2016. מטרת החוק לתת בידי רשויות המדינה כלים מתאימים בתחום המשפט הפלילי והציבורי, לשם התמודדות עם איומי הטרור שבפניהם ניצבת מדינת ישראל, חוק מאבק בטרור קובע ענישה מחמירה למחבלים ואלה החברים בארגוני טרור. כן קובע החוק ענישה לאנשים המביעים תמיכה בטרור או הזדהות עם ארגון טרור. החוק מסדיר את נושא ההכרזה על ארגון כארגון טרור ואת השימוש במעצר מנהלי. בנוסף להחמרת ענישה על עבירות טרור, החוק מחליף תקנות רבות שהיו חלק מתקנות ההגנה (שעת חירום). החוק אושר בכנסת ביוני 2016, ונכנס לתוקף ב-1 בנובמבר 2016.