מימון הטרור

הביטאון המרכזי של האחים המוסלמים בערבית, היוצא לאור בלונדון, קורא לג’האד נגד ישראל, מעודד פיגועי טרור נגדה, וכולל ביטויי הסתה קשים נגד ארה”ב והמשטרים הערביים המתונים.

לעומת זאת, בשיח עם פעילי שמאל וזכויות אדם, השותפים לקואליציה נגד ישראל, שמים האחים המוסלמים את הדגש על זכויות הפלסטינים ומנסים לעמעם את אופיים האסלאמי קיצוני.
להמשך קריאה...

ארגון הקמפיין האירופאי להסרת המצור מעל עזה (ECESG): מסגרת-על, אנטי-ישראלית ופרו-חמאסית, המשתייכת לקואליציה שהייתה שותפה למשט האחרון.

ECESG מעורבת עתה בארגון משט משודרג ובשורה של פרויקטים נוספים, שמטרתם להעמיק את בידודה של ישראל כחלק ממערכת הדה-לגיטימציה המתנהלת נגדה.
להמשך קריאה...

מספר חברות לווייני תקשורת, כולל מערביות, ממשיכות לספק שירותים לערוצי הטלוויזיה ותחנות הרדיו של חמאס ושל חזבאללה.

מספר חברות לווייני תקשורת, כולל מערביות, ממשיכות לספק שירותים לערוצי הטלוויזיה ותחנות הרדיו של חמאס ושל חזבאללה. זאת, למרות שעל שידורי שני ארגונים הוטלו מגבלות באירופה ובארה”ב; ההסתייעות בחברות לוויין זרות מאפשרת לחמאס וחזבאללה להרחיב את טווח הקליטה של שידוריהם, כולל בקרב קהילות מוסלמיות ברחבי העולם
להמשך קריאה...

חמאס וחזבאללה הביעו את הזדהותם עם נשיא סודאן בעקבות הוצאת צו מעצר שני נגדו על ידי בית הדין הבינלאומי לפלילים (ICC) באשמת רצח-עם.

ב-12 ביולי 2010 הוציא בית הדין הבין לאומי לפלילים (ICC) צו מעצר שני במספר נגד נשיא סודאן עומר אלבשיר, באשמת שלושה סעיפים של רצח עם.
להמשך קריאה...

ערוץ אלאקצא של חמאס עקף את האיסור הצרפתי על שידוריו באמצעות הסכם עם חברת לוויני התקשורת Golfsat מכווית; אולם, גם חברה זאת עושה שימוש בלווייני תקשורת של חברת Eutelsat הצרפתית, שהונחתה ע”י ממשלת צרפת להפסיק את שידורי ההסתה של ערוץ אלאקצא

ב-7 ביוני 2010, הורתה ממשלת צרפת לרשות השידור להפסיק את שידורי ערוץ אלאקצא, ערוץ הטלוויזיה של חמאס, העושה שימוש בלווייני חברת התקשורת הצרפתית,Eutelsat שבסיסה בפריס.
להמשך קריאה...

ממשלת צרפת הורתה להפסיק את שידורי ערוץ אלאקצא של חמאס בשל תכני השנאה ועידוד הטרור.

ממשלת צרפת הורתה להפסיק את שידורי ערוץ אלאקצא של חמאס בשל תכני השנאה ועידוד הטרור. חמאס הגיבה בהתקפה נגד ממשלת צרפת בהציגה את הפסקת שידורי הערוץ כפגיעה בחופש הביטוי.
להמשך קריאה...

מימון הטרור

ארגון טרור חייב שיהיו לו מקורות מימון כדי לממן ולממש את כלל פעילותו ומטרותיו. בלא מקורות מימון יתקשה הארגון להתקיים ולהוציא לפועל את מטרותיו. ללא מימון לא יוכל הארגון להפעיל את אנשיו, לכלכלם, לציידם ולהכין ולשמור על תשתית סבירה לפעולתו.

ניתן לחלק את מימון הטרור לשתי מטרות עיקריות: מימון פעולת טרור ממוקדת בעלת מטרה ברורה. במקרה זה הפעילות הפיננסית תהא מוגבלת בהיקף, בסכומים ובזמן. או מטרה רחבה יותר של הקמה, שמירה והזנה של תשתית הטרור מבנה ארגוני, רכש, הוצאות שוטפות, תשלום משכורות וכדומה. במקרה זה הפעילות הפיננסית אינה מוגבלת בזמן, בתקרה או היקף פיננסי.

מרבית סכומי הכסף למימון הטרור מגיעים ממדינות תומכות טרור שבהן בולטת איראן (אשר מעורבת במימון טרור של חזבאללה, חמאס והג’האד האסלאמי בפלסטין). בנוסף לכך ברשות ארגוני הטרור מקורות מימון נוספים. לכמה מהם יש הכנסות מכספי פשיעה (חזבאללה), מכירת מוצרי נפט וגביית מיסים מהאוכלוסייה (דאעש). ארגונים אחרים עושים שימוש למימון הטרור בכספים שהושגו ממקורות כגון תרומות, קרנות צדקה, רווחי מסחר וכדומה, שהופנו למימון טרור.

בשנים האחרונות הולכת וגוברת ההכרה בחשיבות סיכול ערוצי מימון הטרור כחלק מן המאמץ לסכל פעילות טרור. בעקבות פיגועי ה־11 בספטמבר 2001, תפס המאבק הבינלאומי במימון טרור תאוצה והוחלט לשלב את המאבק הבינלאומי בטרור במאבק במימון טרור ואף לייעל אותו באמצעות חקיקה ופעילות סיכול. אולם ככל שהמאבק בפעילות מימון הטרור גובר שיטות מימון הטרור והופכות למתוחכמות ומגוונות יותר, דבר המקשה על  המעקב אחר מקורות מימון הטרור והניסיונות להיאבק בהם.