מימון הטרור

תגובות פלסטיניות להחלטת שר הביטחון להוציא מחוץ לחוק שישה ארגונים של החזית העממית לשחרור פלסטין

ב-22 באוקטובר 2021 חתם שר הביטחון בני גנץ על צו המכריז על שישה ארגוני חברה אזרחית פלסטינים ((NGO's, כעל ארגוני טרור. משמעות הצו היא אפשרות לחלט את נכסי הארגונים באופן חוקי, וכן אפשרות לנקיטת סנקציות פליליות נגד מי שנוטל חלק בפעילות.
להמשך קריאה...

מבט לג’האד העולמי (27-21 באוקטובר 2021)

אפגניסטאן: השבוע חלה ירידה יחסית בפעילות הפיגועים של דאעש. סוריה: נמשכת הירידה בפיגועי דאעש. עיראק: השבוע נמשכה מגמת הירידה בפעילות דאעש. בריטניה: מחקירת רצח חבר הפרלמנט, דייויד איימס, עולה כי המחבל, עלי חרבי עלי, בן 25, פעל בהשראת דאעש, כתגובה לתמיכת איימס בהשתלבות בריטניה בקואליציה הבינ"ל נגד דאעש בסוריה. מימון הטרור: על-פי דו"ח שפרסםThe Financial Action Task Force ( FATF), מאז 2020 דאעש ואלקאעדה הגבירו את פעילותם באינטרנט במטרה לגייס פעילים וכספים. המלחמה על התודעה: המאמר הראשי בשבועון אלנבא', הוקדש השבוע לחשיבות הג'האד במשמעות של לחימה נגד הכופרים.
להמשך קריאה...

מבט לג’האד העולמי (21-15 ביולי 2021)

סוריה: מרחב אדלב- בחילופי האש הארטילריים בין צבא סוריה למורדים נהרגו עשרה חיילים וכמה נוספים נפצעו. כמו כן נהרגו שמונה אזרחים. עיראק: השבוע בלט פיגוע תופת שביצעו פעילי דאעש בערב עיד אלאדחא, בשוק הומה אדם בשכונה שיעית במזרח בגדאד. בפיגוע נהרגו שלושים בני-אדם, ביניהם ילדים. חמישים בני אדם נפצעו. אפריקה: דאעש פרסם הודעה על חידוש הלחימה בין פעילי הארגון לבין כוחות משותפים של מוזמביק, דרום אפריקה ופורטוגל באזור פלמה, בצפון-מזרח מוזמביק. אפגניסטאן: פעילי דאעש המשיכו לפגוע ביעדי ממשל ובטאלבאן. פיגוע בולט היה ירי רקטות לעבר ארמון הנשיאות ו"האזור הירוק" (אזור השגרירויות ובנייני הממשל) בבירה קאבול.
להמשך קריאה...

ברשות הפלסטינית מצאו דרך “יצירתית” חדשה להעברת התשלומים החודשיים לאסירים, פצועים ולמשפחות המחבלים ההרוגים

בטקס רשמי, שהתקיים (ב-6 ביולי 2021), במטה בנק הדואר בראמאללה, בנוכחות שר התקשורת ברשות הפלסטינית, הושק אמצעי חדש לתשלום הקצבאות למשפחות השהידים, הפצועים והאסירים הפלסטינים באמצעות מכשירי כספומט שיפוזרו בסניפי בנק הדואר הפלסטיני במחוזות השונים ברחבי יהודה ושומרון. הצבת מכשירי הכספומט היא פתרון יצירתי נוסף שהועלה ברשות, שנועד לעקוף את הצו שהטילה ישראל האוסר על בנקים ביהודה ושומרון להעביר תשלומים למשפחות האסירים והשהידים .
להמשך קריאה...

הפגיעה במרצה בכיר באוניברסיטה האסלאמית במהלך מבצע “שומר החומות” מדגישה שוב את הקשר בין האוניברסיטה, הנהנית ממימון האיחוד האירופי, ובין חמאס

ב-12 במאי 2021, בשעות הבוקר, תקף צה"ל במערב העיר עזה יעד בו שהו בכירי חמאס, ביניהם באסם עיסא מח"ט עזה בזרוע הצבאית של חמאס. בתקיפה נהרגו 14 בני-אדם. כל ההרוגים, היו פעילי חמאס, חלקם בכירים. בין ההרוגים היה גם ד"ר ג'מאל אלזבדה, דוקטור במדעי ההנדסה והמכונות שרכש השכלתו בארה"ב ושימש כמרצה בכיר בפקולטה להנדסה באוניברסיטה האסלאמית.
להמשך קריאה...

הרשות הפלסטינית ממשיכה לבחון “דרכים עוקפות” להעברת תשלומים לאסירים ולמשפחות השהידים לאחר שהקמת בנק העצמאות ירדה מהפרק

הרשות הפלסטינית ממשיכה לבחון "דרכים עוקפות" להעברת תשלומים לאסירים ולמשפחות השהידים לאחר שהקמת בנק העצמאות ירדה מהפרק
להמשך קריאה...

מימון הטרור

ארגון טרור חייב שיהיו לו מקורות מימון כדי לממן ולממש את כלל פעילותו ומטרותיו. בלא מקורות מימון יתקשה הארגון להתקיים ולהוציא לפועל את מטרותיו. ללא מימון לא יוכל הארגון להפעיל את אנשיו, לכלכלם, לציידם ולהכין ולשמור על תשתית סבירה לפעולתו.

ניתן לחלק את מימון הטרור לשתי מטרות עיקריות: מימון פעולת טרור ממוקדת בעלת מטרה ברורה. במקרה זה הפעילות הפיננסית תהא מוגבלת בהיקף, בסכומים ובזמן. או מטרה רחבה יותר של הקמה, שמירה והזנה של תשתית הטרור מבנה ארגוני, רכש, הוצאות שוטפות, תשלום משכורות וכדומה. במקרה זה הפעילות הפיננסית אינה מוגבלת בזמן, בתקרה או היקף פיננסי.

מרבית סכומי הכסף למימון הטרור מגיעים ממדינות תומכות טרור שבהן בולטת איראן (אשר מעורבת במימון טרור של חזבאללה, חמאס והג’האד האסלאמי בפלסטין). בנוסף לכך ברשות ארגוני הטרור מקורות מימון נוספים. לכמה מהם יש הכנסות מכספי פשיעה (חזבאללה), מכירת מוצרי נפט וגביית מיסים מהאוכלוסייה (דאעש). ארגונים אחרים עושים שימוש למימון הטרור בכספים שהושגו ממקורות כגון תרומות, קרנות צדקה, רווחי מסחר וכדומה, שהופנו למימון טרור.

בשנים האחרונות הולכת וגוברת ההכרה בחשיבות סיכול ערוצי מימון הטרור כחלק מן המאמץ לסכל פעילות טרור. בעקבות פיגועי ה־11 בספטמבר 2001, תפס המאבק הבינלאומי במימון טרור תאוצה והוחלט לשלב את המאבק הבינלאומי בטרור במאבק במימון טרור ואף לייעל אותו באמצעות חקיקה ופעילות סיכול. אולם ככל שהמאבק בפעילות מימון הטרור גובר שיטות מימון הטרור והופכות למתוחכמות ומגוונות יותר, דבר המקשה על  המעקב אחר מקורות מימון הטרור והניסיונות להיאבק בהם.