מצרים

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (28 בנובמבר – 4 בדצמבר 2018)

ב- 4 בדצמבר 2018 החל מבצע "מגן צפוני" לאורך גבול ישראל לבנון לחשיפה ונטרול של מנהרות טרור התקפיות של חזבאללה. בגבול ישראל רצועת עזה התקיימו השבוע "צעדת השיבה" ומשט נוספים, שעברו ללא אלימות חריגה כלפי צה"ל. ארה"ב פרסמה הצהרה, שגיבשה נציגתה באו"ם, המגנה את חמאס וארגוני טרור נוספים, בין השאר בשל ירי הרקטות והסטת משאבים מהאוכלוסייה לשם התעצמותה הצבאית.
להמשך קריאה...

סיכום אירועים ברצועת עזה

צעדת יום שישי 16 בנובמבר 2018 נערכה בצל הפסקת האש שסיימה את סבב ההסלמה כשברקע התבטאויות חמאס בדבר שמירה על אופי בלתי אלים של ה"צעדה". בצעדה השתתפו כ-9,000 מפגינים במהלכה הובערו צמיגים ויודו אבנים אך המפגינים נמנעו מלהגיע לגדר הגבול. על-פי דרישת חמאס ומארגני הצעדה. כמו כן לא נראו עפיפונים או בלוני תבערה.
להמשך קריאה...

סיכום האירועים בגבול רצועת עזה

ביום שישי 9 בנובמבר2018 נערכה ברצועת עזה צעדה נוספת במסגרת "צעדות השיבה". אירועי הצעדה התרחשו על רקע הכנסת כספים קטריים לרצועת עזה, שנועדו בעיקר לתשלום משכורות הפקידים ברצועת עזה. כמו כן הוכנסו עשר משאיות דלק קטרי דרך מעבר כרם שלום. המצב הנוכחי ברצועה מתאפייןב העברת סיוע של קטר (תשלומי משכורות, דלק) בהיתר ישראלי תמורת הפחתת מינון האלימות מצד חמאס, אך ללא הפסקתה המוחלטת. אנו סבורים כי כל עוד לא תפסקנה "צעדות השיבה" תשרור ברצועה הפוגה שברירית מלווה, מעת לעת, בהתפרצויות של אלימות.
להמשך קריאה...

מבט לג’האד העולמי (7-1 בנובמבר 2018)

דוברים רוסיים ושר החוץ התורכי הצהירו, כי יישום הסכם סוצ'י (בין רוסיה לתורכיה) מתנהל כמתוכנן. במרחב שמצפון לאלבוכמאל ולאורך הגבול עם עיראק מבססים פעילי דאעש את שליטתם לאחר הכיבוש מחדש של אזור העיירה אלסוסה. באלרקה, "עיר הבירה" לשעבר של דאעש החל דאעש "להרים ראש". גם השבוע נמשכו פיגועי הראווה במחוזות דאעש, שמחוץ לסוריה ולעיראק.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי- פלסטיני (23-17 באוקטובר 2018)

אירועי "צעדת השיבה" ביום שישי האחרון היו רגועים יחסית, בשל ניסיון חמאס להנמיך מעט את גובה הלהבות. יחד עם זאת ניתן להעריך, כי למרות שנמנעה הסלמה לאחר ירי הרקטות לעבר ישראל (17 באוקטובר 2018), פוטנציאל ההתדרדרות ברצועה כתוצאה מהאלימות השיטתית המופעלת בהכוונת חמאס נותר בעינו. ביהודה ושומרון נמשכים פיגועי הדקירה .
להמשך קריאה...

מבט לג’האד העולמי (11–17 באוקטובר 2018)

הקמת האזור המפורז במרחב אדלב, שעליו הוסכם בין רוסיה ותורכיה בפסגת סוצ'י, לא התבצעה בשטח הלכה למעשה (היא הייתה אמורה להסתיים ב-15 באוקטובר 2018). במזרח סוריה נמשכת התקפת ה-SDF בסיוע ארה"ב והקואליציה על מובלעות דאעש שבעמק הפרת, במרחב שמצפון לאלבוכמאל. דאעש ממשיך לקיים מאמץ תודעתי, שמטרתו לעודד ביצוע פיגועים ברחבי העולם ע"י תומכים מקומיים, בדגש על מדינות המערב.
להמשך קריאה...

פרסומים משנים קודמות

2023202220212020201920182017

מצרים

מצְרַיִם (רפובליקת מצרים הערבית) היא המדינה המאוכלסת ביותר מבין מדינות ערב, והמדינה השלישית המאוכלסת ביותר באפריקה. מצרים שוכנת בפינה הצפונית מזרחית של אפריקה, לחוף הים התיכון בצפון וים סוף במזרח. בצפון-מזרח היא גובלת בישראל וברצועת עזה, במערב בלוב ובדרום בסודאן.

יחסי ישראל-מצרים ידעו במהלך השנים תהפוכות רבות. החל מיחסי עוינות ומלחמה דרך הסכם שלום וכלה בקיומם של יחסים דיפלומטיים מלאים אך קרירים. מפנה דרמטי ביחסים בין המדינות אירע בנובמבר 1977 עם ביקורו של נשיא מצרים דאז, אנואר סאדאת, בישראל ונאומו בכנסת. שנתיים לאחר הביקור נחתם הסכם השלום. במסגרת הסכם זה נסוגה ישראל מכל שטח סיני והרסה את היישובים הישראליים שהיו קיימים שם.

בסוף שנות שליטתו של הנשיא מבארכ חלה התרופפות בשליטה הביטחונית המצרית בסיני. אלפי מנהרות הברחה בין סיני לעזה שימשו להובלת תחמושת, טילים ואמצעי לחימה. ארגוני הטרור החלו בניסיון לערער את היציבות באזור על ידי ירי רקטות מסיני לעבר שטחי ישראל וירדן. אך כל עוד נשמרה היציבות במצרים, המצב בסיני נשאר תחת שליטה יחסית. לאחר ההפיכה במצרים והדחתו של מובארכ ניצלו ארגוני הטרור בסיני את ההזדמנות לערער את המצב הביטחוני באזור והוקם מחוז סיני של המדינה האסלאמית אשר כוחות הביטחון של מצרים מנסים להילחם בה. במקביל חלה הידרדרות ביחסים בין מצרים לבין תנועת חמאס מאחר ומצרים רואה את חמאס כזרוע של תנועת האחים המוסלמים ושלטונה של חמאס ברצועה נתפס כמקור לייצוא חתרנות וטרור לשטחה של מצרים.