פתח

הרשות הפלסטינית ממשיכה לעודד טרור: פתיחת סוכת אבלים בשגרירות הפלסטינית בסעודיה למחבל שביצע את פיגוע הירי הקטלני בברקן

באסם אלע'א, שגריר הרשות הפלסטינית בסעודיה, פתח סוכת אבלים בבניין השגרירות הפלסטינית בריאצ' לזכר השהיד אשרף נעאלוה, המחבל שביצע ב-7 באוקטובר 2018 את פיגוע הירי באזור התעשייה בברקן בו נרצחו שני ישראלים.
להמשך קריאה...

לגיטימציה לטרור: ביטויי הוקרה מצד אבו מאזן ובכירים בפתח וברשות הפלסטינית למחבלים אשר היו מעורבים ברצח ישראלים

לאחרונה נפגש אבו מאזן בלשכתו עם אמו ואחיו של כרים יונס, ערבי ישראלי, שיחד עם בן דודו (מאהר יונס) חטף ורצח באכזריות חייל ישראלי (השניים מרצים מאסרי עולם בישראל). קדמו לפגישה ביטויי הוקרה נוספים שהוענקו לשניים מטעם פתח והרשות הפלסטינית: טקס לכבודם בחסות אבו מאזן שנערך בראמאללה, מינוי כרים יונס כחבר בוועד המרכזי של פתח, חנוכת כיכר ורחוב בטול כרם על שם מאהר יונס וחנוכת רחוב ראשי בג'נין על שם כרים יונס. ביטויי הוקרה כאלו, המתקיימים בחסות אבו מאזן והרשות, הינם תופעה מוכרת (למשל פגישת אבו מאזן במרץ 2018 עם מחבל שרצח ישראלי ברחוב הגיא בירושלים והשתחרר מהכלא).
להמשך קריאה...

לגיטימציה לטרור ע”י פתח והרשות הפלסטינית: האדרת רצח הספורטאים הישראליים באולימפיאדת מינכן

ב-5 בספטמבר 2018 צוין יום השנה לפעולת הטרור באולימפיאדת מינכן בשנת 1972, שבה נרצחו 11 ישראלים. תנועת פתח, שביצעה את הפעולה, איזכרה את האירוע בפוסטים, שהועלו בדפי הפייסבוק הרשמיים שלה. פוסטים אלו האדירו את הפיגוע ("פעולה צבאית איכותית") ושיבחו את מבצעיו. האדרה של מחבלים, שביצעו פעולות טרור רצחניות, הינה תופעה נפוצה ברשות הפלסטינית ובפתח.
להמשך קריאה...

עדכון ממצאי זהות ההרוגים באירועי “צעדת השיבה הגדולה”

במסגרת אירועי "צעדת השיבה הגדולה" דיווח משרד הבריאות ברצועת עזה, כי ארבעים בני אדם נהרגו מאז 30 במרץ 2018, מועד תחילת ההפגנות האלימות במסגרת "צעדת השיבה הגדולה" (עדכני ל-25 באפריל 2018) . יודגש, כי משרד הבריאות הפלסטיני, שעל נתוניו מסתמכים כלי תקשורת בישראל ובעולם, אינו מפלח את ההרוגים ואינו עושה אבחנה בין אזרחים ללא שיוך ארגוני לבין פעילי טרור
להמשך קריאה...

ממצאי ניתוח ראשוני של זהות ההרוגים באירועי “צעדת השיבה הגדולה” ב-30 במרץ וב-6 באפריל 2018

באירועי "צעדת השיבה הגדולה" וספיחיהם שהתחוללו ברצועת עזה מאז ה-30 במרץ 2018 נהרגו בין 32 לבין 34 פלסטינים (עדכני ל-11 באפריל 2018). רוב ההרוגים זוהו כפעילי ארגוני טרור, רבים השתייכו לזרועות הצבאיות של חמאס וארגוני טרור נוספים. רובם נהרגו במהלך עימותים אלימים עם כוחות צה"ל. חלקם נהרגו בעת שביצעו פעילות טרור, או בניסיונות לחצות את גדר הביטחון בגבול רצועת עזה ישראל או כתוצאה מתקיפת צה"ל בעקבות פעולות טרור, שבוצעו במהלך אירועי "צעדת השיבה הגדולה".
להמשך קריאה...

תנועת פתח בג’נין שכרה דירה עבור משפחתו של אחמד נצר ג’ראר, אחד מהמחבלים שביצעו את פיגוע הירי בו נהרג הרב רזיאל שבח ז”ל, במקום ביתה שנהרס

תנועת פתח בג'נין שכרה דירה למשפחתו של אחמד נצר ח'אלד ג'ראר, אחד ממבצעי הפיגוע סמוך לחוות גלעד, במקום ביתה שנהרס ע"י כוחות הביטחון הישראלים. קודם לכן ביקרו בכירי פתח והרשות הפלסטינית בסוכת האבלים, שפתחה המשפחה לאחר מותו של בן משפחה אחר, שהשתתף בפיגוע.
להמשך קריאה...

פרסומים משנים קודמות

20222020201920182017

פתח

תנועת פַתְח (בערבית: فتح, היפוך של ראשי התיבות حركة تحرير فلسطين “חַרַכַּת תַחריר פלסטין”-התנועה לשחרור פלסטין) היא תנועה פלסטינית הממלאת תפקיד מרכזי בפוליטיקה הפלסטינית ובסכסוך הישראלי פלסטיני. פתח נוסדה בסוף שנות החמישים של המאה העשרים, בקרב פעילים בארגון הסטודנטים הפלסטינים בקהיר, בהנהגת יאסר ערפאת. מראשית הקמתה דגלה פתח במאבק פלסטיני אלים נגד מדינת ישראל. עד מלחמת לבנון הראשונה, קיימה פתח תשתית צבאית נרחבת בלבנון והייתה הגורם המרכזי באש”ף לאחר גירוש המחבלים מלבנון ובעקבות הסכמי אוסלו עבר מרכז הכובד הצבאי והמדיני ליהודה, שומרון ורצועת עזה.

פתח ביצעה פעולות טרור רצחניות נגד ישראל. ב-31 באוגוסט 1986 הכריזה עליה מדינת ישראל כארגון טרור. הארגון הצבאי העיקרי של פתח בשטחים במהלך האינתיפאדה הראשונה נקרא נצי הפתח. ארגון זה ביצע פעולות נגד חיילי צה”ל כמו גם פעולות טרור נגד אזרחים ישראלים.

במהלך הסכמי אוסלו הכירה ישראל בארגון הגג אש”ף, המורכב בעיקרו מפעילי פתח, כנציג הלגיטימי של העם הפלסטיני. עם הקמת הרשות הפלסטינית הפכה פתח למפלגת השלטון ורבים מאנשיה מאיישים משרות  במנגנוני הרשות (הביטחוניים והאזרחיים). במהלך השנים שבין הקמת הרשות לבין תחילת האינתיפאדה השנייה התחזק מעמדה של פתח כמפלגה הדומיננטית. במהלך האינתיפאדה השנייה חזרה פתח לבצע פיגועים נגד ישראל, ישירות או באמצעות ארגוני משנה צבאיים. לאחר מות ערפאת נקלעה פתח למשבר. ב־8 באוגוסט 2009, במסגרת הוועידה השישית של פתח, שהתקיימה בבית לחם, נבחר מחמוד עבאס לעמוד בראש התנועה.