שיווק הטרור

חינוך לאלימות נגד ישראל במסגרת הקמפיין למען ירושלים, במיצג של ילדי גן ברצועת עזה, המופעל ע”י אגודה המזוהה עם הג’האד האסלאמי בפלסטין

מסתבר, שגם ילדי הגן גויסו לקמפיין המחאה. גן הילדים אלהדא בשכונת זיתון בעזה, המזוהה עם הג'האד האסלאמי בפלסטין, מיצג בהשתתפות ילדי הגן (19 בדצמבר 2017). במיצג נראים מתפללים מוסלמים בהר הבית תחת אבטחה של כוחות ביטחון ישראלים. במהלך התפילה הורגים כוחות הביטחון כמה מהמתפללים.
להמשך קריאה...

עאהד תמימי – פרובוקטיבית “סדרתית” מהכפר נבי צאלח הנוהגת מאז היותה ילדה להתעמת עם חיילי צה”ל במגמה להכפיש את ישראל

ב-15 בדצמבר 2017 התקיימו הפרות סדר בכפר נבי צאלח (סמוך לראמאללה ולאלבירה) במסגרת ההפגנה השבועית המתקיימת במקום. במהלך הפרות הסדר תיעדו גורמים פלסטינים מקומיים שתי נערות מתגרות בחיילי צה"ל. בסרטון נראית אחת הנערות כשהיא מנסה להכות ולבעוט בשני חיילים. לאחד החיילים היא אף סטרה בפניו. החיילים, כפי שתועדו בסרטון, שמרו על איפוק ולא הגיבו להתגרויות.
להמשך קריאה...

פיצוץ מטען מאולתר בלב ניו-יורק ע”י מהגר מבנגלדש, שפעל בהשראת דאעש

ב-11 בדצמבר 2017 לפנות בוקר (בסביבות 07:10) בוצע פיגוע במעבר תת-קרקעי, שבין תחנות רכבת תחתית, שבמרכז מנהטן. מתקן נפץ מאולתר, שהוכן באופן חובבני מחומרים ביתיים, התפוצץ על גופו של המחבל. המחבל נפצע באורח קשה ושלושה עוברי אורח נפצעו באורח קל. המחבל נעצר.
להמשך קריאה...

מסע לגיוס תרומות במטבע הווירטואלי ביטקווין באתר המזוהה עם דאעש

בנובמבר 2017 התנהל באתר אח'באר אלמסלמין המזוהה עם דאעש מסע לגיוס תרומות במטבע הווירטואלי ביטקווין. במסגרת זאת הועלתה באתר קישורית המאפשרת תרומה באמצעות ביטקווין (פרטים על האתר אח'באר אלמסלמין ראו בהמשך). האתר אח'באר אלמסלמין מציין, כי התרומות מיועדות לאתר, אך להערכתנו יש גם לקחת בחשבון שהן מיועדות למטרות נרחבות יותר של דאעש, ובכלל זה שיקום מערכת ההסברה של דאעש (שנפגעה קשות לאחרונה) ויתכן אף מימון פיגועים בחו"ל.
להמשך קריאה...

הטרור העממי: תמונת מצב

בהיקפו של הטרור העממי חלו שינויים משמעותיים בשנתיים האחרונות. בתקופה זאת ניתן להבחין בשני שלבים: בשלב הראשון (אוקטובר 2015- מרץ 2016) בוצעו מידי חודש עשרות פיגועים משמעותיים ביהודה, שומרון ובפנים-ישראל. גל זה דעך לאחר חצי כשנה . בשלב השני "התייצב" מספר פיגועי הטרור על היקף נמוך יותר (בין 5 ל-13 פיגועים משמעותיים מידי חודש). סה"כ בוצעו בשנתיים האחרונות 342 פיגועים משמעותיים במסגרת הטרור העממי.
להמשך קריאה...

מבט לג’האד העולמי ( 28 בספטמבר- 2 באוקטובר 2017)

מוקד האירועים בסוריה היה גם השבוע במרחב אדלב ובמרחב דיר אלזור: במישור התודעתי בלטה קלטת שמע שפורסמה ע"י דאעש, ויוחסה למנהיג הארגון אבו בכר אלבע'דאדי. משמיעת דברי אלבע'דאדי אנו מתרשמים, שהקלטת היא אוטנטית ועדכנית. נראה כי קריאותיהם של אלבע'דאדי ושל מערכת ההסברה של בדאעש להגביר את ההתקפות בחו"ל נופלות על אוזניים קשובות.
להמשך קריאה...

שיווק הטרור

ארגוני הטרור בעולם השכילו לנצל לטובתם את המהפכה התקשורתית של העשור האחרון. הם נעזרים בטכנולוגיות תקשורתיות מתקדמות כדי לשווק את הטרור לקהלי יעד נרחבים ברחבי העולם, להפיץ את איומיהם, לקדם את פעולותיהם ולגייס אוהדים ותומכים. באמצעות שיווק הטרור הם מנסים לעצב את תודעת דעת הקהל ולהשפיע על “סדר היום” הפוליטי והתקשורתי העולמי.

אחד הכלים בהם נעשה שימוש מאסיבי לשיווק הטרור הוא האינטרנט. רשת האינטרנט היא אמצעי אידאלי לשיווק הטרור: היא מבוזרת, אינה ניתנה לשליטה או להגבלה, אינה מצונזרת ומאפשרת לכל הרוצה בכך גישה אליה. המבנה המיוחד של ארגוני הטרור הופך מבחינתם את התקשורת באמצעות האינטרנט לחשובה ושימושית עוד יותר. הרשת הרופפת והנזילה של תאים, יחידות ותת-קבוצות, האופיינית לארגוני הטרור המודרניים, הופכת את האינטרנט למכשיר אידאלי והכרחי לשיווק הטרור ולתקשורת בין הקבוצות ובתוכן.

שימוש באינטרנט ובעיקר ברשתות החברתיות לשיווק הטרור מאפשר לארגונים שיווק הטרור ומסריו ללא מגבלות צנזורה, תוך שימוש בחוק חופש הביטוי, לדלג מעל מחסומים גיאוגרפיים ולחמוק מקשיים שמערימות בפניהם ממשלות שונות. שיווק הטרור באמצעות האינטרנט מאפשר להשיג כמה מטרות, בהן: לתת הסבר והצדקה לפעולות הטרור; לבצע איסוף והעברה של מידע; להעצים את יכולות הארגון ולעצב את דמותו; לגייס ולהדריך פעילים ועוד.

ארגוני הג’האד העולמי, חזבאללה וחמאס הם דוגמאות בולטות לארגוני טרור שהשכילו לנצל את המהפכה התקשורתית לצרכי שיווק הטרור. ארגונים אלה עושים שימוש נרחב בכלי התקשורת לצורכי שיווק הטרור במקביל לפעילות הטרור בשטח.