תהליך מדיני

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (25 – 31 בדצמבר 2013 )

מרצועת עזה נמשכו פיגועי הטרור. צה”ל הגיב בתקיפת מספר יעדי טרור ברצועה ובסגירת מעבר כרם שלום (שבינתיים שב ונפתח מחדש). השבוע שוחררו 26 מחבלים במסגרת הפעימה השלישית. המחבלים התקבלו בטקס חגיגי בראמאללה בו השתתפו בכירי הרשות הפלסטינית . אבו מאזן הדגיש בנאומו, כי לא יהיה הסכם קבע עד שלא ישוחררו כל האסירים.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (29-23 באוקטובר 2013)

השבוע חודש ירי הרקטות ופצצות המרגמה מרצועת עזה. בתגובה תקפו כלי טיס של חיל האוויר יעד טרור ברצועת עזה. ביהודה ושומרון נמשכו האירועים האלימים במסגרת מה שמכונה “ההתנגדות העממית”. ב-29 באוקטובר 2013 בשעות הערב צפויים להשתחרר 26 מחבלים נוספים, שביצעו פשעים לפני הסכמי אוסלו, ונדונו לתקופות מאסר ממושכות.
להמשך קריאה...

בבלעין התקיימה לאחרונה, בחסות הרשות הפלסטינית, הועידה הבינלאומית השמינית לעידוד “ההתנגדות העממית”, אשר דנה בדרכים להרחבתה ולהגברת האפקטיביות שלה.

“ההתנגדות העממית” מהווה דרך פעולה מרכזית, המיושמת בשטח והמשולבת במאבק המדיני, הכלכלי, ההסברתי והמשפטי, שמנהלת הרשות הפלסטינית נגד ישראל.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (17 בספטמבר- 1 באוקטובר 2013)

בשבועיים האחרונים אותרה נפילת רקטה באזור אשקלון. ביהודה ושומרון נהרגו שני חיילי צה”ל בשני אירועים נפרדים. כמו כן אירעו הפרות סדר נרחבות במזרח ירושלים, בבקעת הירדן ובמוקדים נוספים ביהודה ושומרון. צבא מצרים ממשיך לפעול נגד מוקדי טרור בצפון סיני תוך חילופי האשמות עם חמאס.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (10-3 בספטמבר 2013)

כוחות הביטחון המצריים מנהלים מבצע צבאי רחב היקף נגד מוקדי טרור בצפון חצי האי סיני. בשכם ובחברון נחשפו מצבורי אמצעי לחימה. בהר הבית אירעו מספר התפרעויות אלימות, נמשכת המתיחות ביחסי חמאס-מצרים.
להמשך קריאה...

חדשות הטרור והסכסוך הישראלי-פלסטיני (28 באוגוסט- 2 בספטמבר 2013)

השבוע אירעו שני מקרים בהם הופעלו מטעני חבלה נגד כוחות צה”ל, שסיירו סמוך לגדר הביטחון בין ישראל לרצועת עזה. ביהודה ושומרון סוכל במהלך חודש אוגוסט 2013 ניסיון פיגוע בקניון ממילא בירושלים. חמאס ושאר ארגוני המחבלים הפועלים ברצועה נערכים לאפשרות תקיפה אמריקאית בסוריה.
להמשך קריאה...

פרסומים משנים קודמות

2020201920172016201420132012

תהליך מדיני

עם השנים באה ההכרה, כי הסכסוך עם הפלסטינים אינו יכול להיפתר באמצעות מאבק מזוין אלא יש למצוא ערוצים חדשים, בעיקר ערוץ של תהליך מדיני בסופו יתקבל פתרון מדיני לסכסוך עם הפלסטינים. במהלך החתימה על הסכמי קמפ דיויד קבעו ישראל ומצרים את המסגרת הראשונה גם למבנה התהליך המדיני בין ישראל לפלסטינים. מאוחר יותר הוא הפך לתהליך שלום במסגרת הסכמי אוסלו. אופיו של התהליך המדיני עבר במהלך השנים שינויים בהתאם לנסיבות ולאינטרסים של הצדדים השונים.

המעבר לתהליך המדיני פתח דף חדש בתולדות הסכסוך הפלסטיני ישראלי. אש”ף וישראל הכירו זה בזו (הגם שאש”ף והפלסטינים נמנעים מהכרה בישראל כמדינת העם היהודי), ישראל נסוגה משטחים רבים ומסרה אותם לידי הרשות הפלסטינית שביססה שלטונה במסגרת התהליך המדיני ביהודה ושומרון וברצועת עזה (עד להפיכה הצבאית של חמאס בשנת 2007 נגד שלטון הרשות ברצועה). שבסופו אמור התהליך המדיני  להביא את הצדדים להסדר קבע והקמת מדינה פלסטינית עצמאית לצד מדינת ישראל.

שש סוגיות עיקריות עומדות כיום במוקד התהליך המדיני (סוגיות הליבה): גבולות הקבע, הסדרי הביטחון בין הצדדים, מעמד הפליטים הפלסטינים, השליטה בירושלים, חלוקת משאבי המים, ההתנחלויות הישראליות ביהודה ושומרון. כיום מנהלת הרשות הפלסטינית נגד ישראל מאבק מדיני (להבדיל מתהליך מדיני) המלווה במה שכונה “התנגדות עממית” (קרי, טרור עממי).

לאורך כל השנים לווה התהליך במתקפת טרור מצד מתנגדיו, מאחר וחלק מבין הפלסטינים עדיין שוללים את עצם קיומה של מדינת ישראל ודוחים כל ניסיון להביא לפתרון של הסכסוך באמצעות תהליך מדיני והם קוראים להקמתה של מדינה פלסטינית על כל שטחי ישראל באמצעות מאבק מזוין.